fbpx

V Angliji vse več nasilja nad nerojenimi: mlado mamico z motnjo v razvoju in z dobro socialno mrežo hočejo prisiliti v splav!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Sodnica v Angliji, ki javno zagovarja ubijanje nerojenih punčk in fantkov, je nedavno odločila, da mora dekle z zmerno motnjo v razvoju opraviti prisilni splav. Medtem se je v bran nerojenemu otroku takoj organizirala skupina zagovornikov življenja, ki so pisali ministru, naj sodnico pozove in v tem primeru posreduje, da bi preprečil državno ubijanje otrok in zagotovil, da ta mlada ženska ne bo prisiljena splaviti nerojenega otroka.

Mlada ženska, katere identiteta ni znana, želi obdržati svojega otroka, pri tem jo podpira tudi njena mama, otrokova babica, ki je zdravnikom in socialnim delavkam izjavila, da bo skrbela za otroka, ko se bo rodil, so poročali pri CitizenGo.

Po mnenju sodnice pa to ni dovolj in želi s sodno odločbo prisiliti dekle v 22-tednu nosečnosti v splav. Zdravniki trdijo, da je splav v njeno največjo korist, pri tem pa popolnoma pozabijo, da ima njen nerojeni otrok pravico do življenja. Zdravniki in sodišče se tako še naprej igrajo boga, kljub dejstvu, da si mlada mamica tudi sama želi otroka. Materin socialni delavec se ni strinjal z zdravniki, za življenje otroka se je izrekel tudi njen odvetnik.

Mati nosečnice pa je ponudila, da bo mladi mamici pomagala skrbeti za svojega vnuka, ko se bo rodil, in medijem zatrdila, da so zdravniki pri obravnavi njene hčerke “podcenjevali njene sposobnosti in razumevanje …“.

Na kateri točki postane otrok “zarodek”, ki se ga lahko ubije? (Vir: Twitter)

Sodnica Justice Lieven je povedala, da se ji zdi, da bi babica težko skrbela za hčer in vnuka. Sodnica je dejala, da je bila to sicer zelo težka odločitev in da se je močno zavedala dejstva, da mora v imenu države naročiti ženski končanje nerojenega življenja, ker se zdi, da ni druge možnosti.

Zakaj se je sodnica odločila, da bodo tej mladi ženski opravili kirurški splav proti njeni volji!?
“Mislim, da bi ženska utrpela večjo škodo, če bi obdržala otroka, kot pa če ga odstranimo iz nje,” je dejala sodnica Justice Lieven, češ “da ne bi dobro znala z otrokom”. Trditev sodnice, da je njena odločitev v najboljšem interesu mlade mamice in da moramo delovati v njenem najboljšem interesu, je izredno nepoštena.

Ideološka sodnica, ki mladi mamici vsiljuje splav, je s svojim preteklim aktivizmom za kulturo ubijanja nerojenih otrok dokazala, da bi morala biti izločena iz razprave o tej zadevi. Leta 2011 je zastopala britansko svetovalno službo za nosečnost, največjega britanskega ponudnika splava, leta 2016 pa je na sodišču zagovarjala, da so zakoni o splavu na Severnem Irskem kršitev zakona Združenega kraljestva o človekovih pravicah.

Sodnica je v obrazložitvi sodbe še navedla, da je za to mlado žensko bolje, da jo prisilijo v pozni splav, kot da bi imela svojega otroka in da bi zanj skrbela njena mati!? Prijatelji mlade mamice so se organizirali in pospešeno zbirajo podpise, ki jih bodo poslali državnemu sekretarju za zdravje Mattu Hancocku in ga pozvali, naj stori vse, kar je v njegovi moči, da prepreči to odvratno odločitev, ki ji je treba nasprotovati.

Franci Donko