fbpx

V avstrijskem Linzu se je nasilno steplo 30 migrantov iz Afganistana

Foto: iStock

Masovni pretep, v katerem je bilo udeleženih 30 migrantov iz Afganistana in ostalih arabskih držav, je tih predel avstrijskega mesta Linz spremenil v kaos, ki je prestrašil lokalno prebivalstvo.

V četrtek ob 9:20 so prebivalci stanovanjskega naselja na ulici Böhmerwaldstrass v avstrijskem mestu Linz poklicali policijo, potem ko je na območju izbruhnil pretep med kar 30 migranti. O jakosti incidenta priča podatek, da je bil eden izmed lastnikov restavracije v bližini prisiljen v to, da je zabarikadiral stavbo z namenom, da je zaščitil varnost svojih strank.

Lastnik italijanske restavracije Rosso di Acqua e Sole Ingmar Goetzloff je o incidentu povedal, da se je na območju zbralo 30 mladostnikov, ki je oblikovalo skupino, dva pa sta se znašla sredi kroga. Prisotni so se nato pričeli brutalno pretepati, po besedah Goetzloffa pa je bilo mogoče slišati tudi strašen krik, zato se je iz strahu za varnost svojih gostov odločil, da nemudoma zaklene vhod v restavracijo. Poleg tega je povedal, da ga jezi, da je klop pred njegovo restavracija postala mesto za srečevanje migrantov, kar ni presenetljivo glede na to, da se blizu nahaja glavna železniška postaja v Linzu. Ta po navedbah Breitbarta predstavlja središče za zbiranje migrantov, zato je eden izmed očetov zahteval, da se tam izboljša policijsko varovanje, potem ko je bila njegova hčerka spolno napadena s strani migrantov.

Prijet je bil le eden izmed osumljencev
Domačin Hatto Wedenig je prav tako izrazil jezo nad prisotnostjo migrantov in povedal, da je prišel z ženo ravno domov, ko je izbruhnilo nasilje. “Ti mladi ljudje vsak dan posedajo naokoli in prav žalostno je, da ti lahko kazijo tako lepo območje.” Do takrat, ko je policija prispela na prizorišče, je večina migrantov že pobegnila, tako, da je bil s strani policije na podlagi suma povzročanja nemirov prijet le eden izmed osumljencev. Po besedah enega izmed policistov potekajo na ta način teritorialni boji med mladimi migranti, policija pa te lahko le nadzoruje.

Foto: iStock

Tovrstni incident pa ni prvi masovni pretep migrantov v tem mestu, saj je lani prišlo do pretepa med migranti in podporniki lokalnega nogometnega moštva LASK Linz FC, ki se je dogodil v samem središču mesta. Do nasilja med migranti pa je prišlo tudi v avstrijskem glavnem mestu Dunaj, ko se je steplo 50 migrantov iz Afganistana in so bili številni poškodovani, 16 pa jih je bilo aretiranih.

N. Ž.