fbpx

V Belgiji vse več napadov na policiste. Za njimi naj bi stali mamilarski karteli

Simbolična slika (Foto: iStock)

V Antwerpnu so v okrožju Borgerhout v nedeljo napadli dva policista. Utrpela sta manjše poškodbe, napadi na policiste pa so najnovejša vrsta očitno priljubljenih incidentov. Za njimi naj bi stali mamilarski karteli.

Policisti so v nedeljo, okoli 14.45, prejeli klic v sili. Klicatelj je klical iz Zendelingenstraata v Borgerhoutu in prosil za pomoč pri oskrbi svojega brata. Ta je pijan in agresiven grozil svojim sosedom. Ko sta na kraj dogodka prispela policista, je pijan moški enega izmed njiju udaril v obraz, drugega pa z vso silo močno potisnil ob tla.

Napadalec pobegnil, prestregle so ga okrepitve
Tiskovni predstavnik antwerpenske policije Sven Lommaert je novinarjem sporočil, da so se “člani skupnosti takoj odzvali in napadalca vlekli stran od policistov. Nato je pobegnil proti Florastraatu in Jan De Laetstraatu, policisti pa so ga lovili“. Potem so ga videli vstopiti v eno izmed stavb in so poklicali okrepitve, ki so ga prestregle in aretirale.

Ko so ljudje zagledali policiste, so začeli protestirati in vanje metati jajca
Na kraju dogodka je bilo navzočih več policistov, ki so pritegnili veliko pozornosti. Množice so pričele skandirati različne slogane proti policiji in v policiste metati jajca. Dva izmed njih so pridržali zaradi kršitve javnega reda in miru. Preiskava pa se bo osredotočila na človeka, ki je ob tla potisnil našega policista in nato pobegnil,” je dodal Lommaert.

Za vsem dogajanjem stojijo skupine drogerašev
Župan Antwerpna Bart De Wever je za VRT News komentiral nedeljski incident in sporočil, da za nasiljem, ki se dogaja zadnje dni, stojijo mamilarski karteli. “Obstajajo družine, ki so dobro zastopane v teh mamilarskih kartelih in zaslužijo ogromno denarja. To, kar je v državni lasti, želijo zase, mladim pa dajejo jajca, s katerimi skušajo prestrašiti policiste in uničiti kakršnekoli nadzorne kamere. Verjemite, to ni plod moje domišljije,” je dejal De Wever.

A. L.