fbpx

V Berlinu potekal protestni shod proti migrantskemu nasilju in islamizaciji države

Protestni shod v Berlinu proti migrantskemu nasilju (vir: youtube)

V soboto je bil v Berlinu shod proti migrantskemu nasilju in otroškim porokam. Shod je v nemški prestolnici organizirala kurdska aktivistka za pravice žensk in članica AfD, Leyla Bilge, pod geslom “Dovolj je!”.

Kakor so zapisali v manifestu je bil razlog včerajšnjega protesta ogroženost Nemk zaradi nenadzorovanih množičnih migracij in dejstva, da so ženske izgubile možnost o samoodločanju zaradi “s strani vlade vsiljene islamizacije naše domovine”.

Zahtevajo “takojšnje zavarovanje nemških mej in posledično deportacijo vseh nelegalnih migrantov ter nereguliranih migrantov”, saj, kot poroča Voice of Europe, pravijo, da Nemčija ni eksperimentalni laboratorij za srednjeveške in mizogine (sovražnike žensk) eksperimente. “Namesto storilcev krivijo (potencialne) žrtve. Ženske so – zaradi njihove lastne varnosti – prikrajšane za svoje pravice! Celo otroške poroke niso samo tolerirane, ampak celo prepoznane v našem socialnem sistemu. Tega ne bomo več prenašali!”, so zapisali organizatorji shoda v letaku.

Brandenburška veja AfD je na svoji spletni strani zapisala: “Našim ženskam dajemo glas. Na ulice gremo za naše ženske in dekleta! Eno, kar je postalo jasno v zadnjih nekaj mesecih: ni prostora za pravice žensk in agendo kanclerke Merklove. Vsak dan poslušamo poročila o posiljenih, zlorabljenih in umorjenih državljanih.”

Članica AfD in aktivistka za človekove pravice Leyla Bilge. (vir: YouTube)

Kdo je Leyla Bilge?
Leyla Bilge je kot aktivistka za človekove pravice vodila kampanje proti spolnim zlorabam žensk in otrok vse od leta 2010. Od 2014 obiskuje krizna žarišča v Siriji in Iraku ter skuša dati glas lokalnim ženskam ter otrokom. Poleg tega podpira tudi projekt izgradnje šole v Gani, kjer je redno nastopala proti porokam otrok in obrezovanju deklet. V Nemčiji organizira dobrodelne koncerte in predava o islamu, otroških porokah ter pravicah žensk. To jo je izpostavilo grožnjam islamistov.

Odkar se je pridružila nemški AfD, pa so jo tudi nemški režimski mediji skušali izločiti iz medijskega prostora. Kot pripadnica manjšine, ki se bojuje proti islamu in nenadzorovanim migracijam, namreč ne ustreza sliki, ki jo želijo nemški mediji ustvariti v javnosti glede AfD.

Ivan Šokić