fbpx

V češkem parlamentu ustanovili zvezo proti migrantom

Češki parlament, Foto: EPA

V češkem parlamentu so ustanovili zvezo proti migrantom, ki nasprotuje prikriti islamizaciji in kvotam za sprejem migrantov v EU. Združenju Platforma, ki se bori proti večkulturnosti, se je do slej pridružilo 40 od 200 čeških poslancev iz večih strank.

Zvezo je ustanovil poslanec vladajoče stranke ANO Zdenek Soukup, njen cilj pa je verodostojno obveščanje javnosti o migracijah in prikriti islamizaciji. Poleg poslancev vladajoče stranke so se Platformi do sedaj pridružili tudi poslanci socialdemokratske stranke (ČSSD) in komunistov (KDU-ČSL).

Člani se morajo strinjati z 10 točkami
Zvezi se lahko pridružijo vsi češki poslanci, ki se strinjajo z desetimi zapovedmi zveze. Ena od njih se glasi, da je v Srednji Evropi odločilnega pomena vsaka kultura, ki temelji na grški filozofiji, rimskem pravu, judovsko-krščanskih koreninah in idejah razsvetljenstva.

V zvezi podpirajo versko svobodo, a opozarjajo, da zapovedi vere ne smejo biti v nasprotju z evropskim pravom in navadami. Tako je izzval muslimane, ki v mnogih delih Evrope že vsiljujejo šariatsko pravo, prepovedujejo svinjino in rušijo evropske posvetne zakone s svojimi kulturnimi in religijskimi.

A. R., STA