fbpx

V drami pred ukrajinsko ambasado v Londonu bilo izstreljenih vsaj 10 strelov! So bili zopet na delu Putinovi vohuni?

Foto: Twitter

Iz Londona poročajo o tem, kako je policija streljala na vozilo, parkirano v zahodnem delu londonskega parka Holland. Naključni očividci so povedali, da je bilo v neposredni bližini ukrajinskega veleposlaništva v Londonu izstreljenih vsaj deset nabojev. 

Eden izmed posnetkov iz prizorišča dogajanja, ki je prišel v javnost, prikazuje limuzino z odprtimi vrati, ki se nahaja na sredi ceste, medtem ko forenziki preiskujejo območje. Kdorkoli se je v soboto popoldan sprehajal v bližini ukrajinskega veleposlaništva, je lahko videl, da je področje zaprto za promet, območje pa je bilo nadzorovano s strani policije. Ukrajinsko veleposlaništvo je incident označilo kot namerno zaletavanje v parkirano vozilo ambasadorke.

“Policija je bila nemudoma poklicana na kraj dogajanja, vozilo osumljenca pa je bilo onemogočeno. Kakorkoli, kljub aktivnostim policije je napadalcu nekako uspelo prevzeti nadzor nad vozilom in se je vnovič zaletel v diplomatsko vozilo. Iz tega razloga londonski policiji ni preostalo nič drugega, kot da ukrepa in prične streljati v napadalčevo vozilo. Napadalca so obvladali in ga odpeljali na zaslišanje na policijsko postajo,” so v sporočili iz veleposlaništva.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Poškodovan ni bil nihče
Po poročanju portala Russia Today nihče izmed ukrajinskih diplomatov v incidentu ni bil kakorkoli poškodovan, ostaja pa še vedno nejasno, kakšen je motiv moškega, ki se je večkrat zaporedoma zaletel v parkirano vozilo ukrajinske veleposlanice. Po besedah metropolitanske policije incidenta ne obravnavajo kot teroristično dejanje. So pa javnosti sporočili, da je aretirani v 40-ih letih, med streljanjem pa ni utrpel nikakršnih poškodb.

H. M.