V Dubrovniku prišlo do streljanja! Taksist zaradi ran pristal v bolnišnici, storilca sta še na begu!

Dubrovnik (Foto: Twitter)

V času začetka poletnih počitnic poročajo o streljanju v enem izmed najbolj turistično privlačnih mest na sosednjem Hrvaškem. V Pločah v centru Dubrovnika je bilo mogoče v sredo malo po polnoči slišati šest strelov, ki so bili izstreljeni v smer 28-letnega taksista. 

Po besedah očividcev je strel zadel taksista nad koleno, vse skupaj pa se je pričelo s sporom in prerivanjem med dvema storilcema in taksistom. Dubrovački Dnevnik poroča, da je dvojica zbežala z mesta streljanja in je še vedno na begu, žrtev streljanja pa so odpeljali v dubrovniško bolnišnico.

Taksist izven življenjske nevarnosti
Po besedah direktorja bolnišnice Marija Bekića je ranjeni taksist izven življenjske nevarnosti, a ostaja v bolnišnici na zdravljenju. Medtem ko je ranjeni nastanjen na oddelku za travmatologijo in ortopedijo, policija preiskuje vse sledi, da bi izsledila storilca, ki sta streljala.

Foto: Twitter

Policija je doslej javnosti sporočila, da je do streljanja s strelnim orožjem v Pločah v centru Dubrovnika prišlo zjutraj okrog 00.45, v njem pa je bil poškodovan 28-letnik, navaja 24sata. “Napad na taksista, ki je na zdravljenju v bolnišnici, je sledil verbalnemu in fizičnemu napadu s strani dveh moških. Storilca sta po streljanju nemudoma zapustila prizorišče, zato ju policija intenzivno išče.” Ob tem so dodali, da naj bi bila identiteta enega izmed storilcev policiji znana.

Hana Murn