fbpx

V Jemnu javno usmrčena pedofila, ki sta posilila in umorila 12-letnega dečka

Javna usmrtitev. (Foto: Twitter)

Vojska je v jemenskem Adenu pred očmi množice javnosti usmrtila pedofila, ki sta posilila in umorila 12-letnega dečka, na smrt pa je bila v povezavi z umorom prav tako obsojena ženska, katere usmrtitev je bila zaradi njene nosečnosti preložena.

V jemenskem Adenu so usmrtili 28-letnega Wadaha Refata in 31-letnega Mohameda Khaleda, ki sta bila obsojena posilstva in umora 12-letnega Mohameda Saada. Zločin se je zgodil maja lansko leto, ko se je deček igral zraven hiše, v kateri je živel eden izmed morilcev, ki ga je skupaj s pajdašem odvlekel v hišo, kjer sta ga najprej posilila, ko pa ga po posilstvu nista mogla utišati, je eden izmed njiju vzel nož in mu prerezal grlo. Zaradi sodelovanja pri umoru je bila na smrt obsojena tudi 33-letna ženska, ki je morilcema pomagala po umoru razkosati truplo, a je bila izvršitev njene usmrtitve preložena zaradi nosečnosti, poroča Daily Mail.

Usmrtitev je potekala javno
Oba morilca so v Adenu s streljanjem usmrtili na trgu in to pred očmi javnosti. V Jemnu imajo eno najvišjih stopenj izvrševanja smrtne kazni na svetu, streljanje pa je pri tem najbolj pogosta metoda. Pri tem se uporablja šeriatsko pravo, ki smrtno kazen predvideva za številne zločine, kot so umor, posilstvo in terorizem.

J. Ž.