[Video] Ljudem na Kubi je prekipelo, kubanski komunistični predsednik moral z mercedesom zbežati iz havanske soseske

Foto: Youtube

Med kubanskimi disidenti kroži posnetek, kako so predsednik Kube Miguel Diaz Canel in še nekateri visoki komunistični uradniki morali zbežati z območja, ki ga je prizadel uničujoč orkan.

Nedavno smo poročali, kako kubanske komunistične oblasti prodajajo humanitarno pomoč ljudstvu, ki ga je prizadel močan orkan. Ko se je tam pojavilo še politično vodstvo Kube, pa je ljudem prekipelo in ga je nagnalo iz havanske četrti Regla.

Med njimi je bil tudi kubanski predsednik Miguel Diaz Canel in še nekaj visokih komunističnih veljakov, saj oblasti niso pomagale ljudem s pomočjo, temveč so jim humanitarno pomoč kar prodajali, poroča Breitbart.

Jezna množica ljudi je nanje kričala “sramota”, ozmerjali so jih z “lažnivci”. Kubanski komunisti so se morali “pobrati” iz soseske v svojih razkošnih mercedesih, medtem ko večina Kubancev nima avtomobilov ali pa vozijo še tiste izpred časov revolucije.

C. Š.

 • Steiermark

  Kmalu bo tudi pri nas prišlo do enakih oz. podobnih situacij, ko bodo morali razni smrdljivi cmerkoti, serpentinški, opankarji in ludožerci, kar v drveče avtomobile poskakati, če bodo hoteli oddnesti celo kožo pred razjarjenimi Slovenci, katere so te zveri, žejne čez vodo prinesle…..

  • Silos

   A ko so volitve pa ni nobene žeje???

   • Steiermark

    kaj si hotel s tem “povedati” ali si mislil, da si povedal?

  • Franc Šink

   to je samo vprašanje časa.

 • Common Sense

  Kordiš in Violetka še nista obiskala Kube kot odposlanca. Kaj čakata?

  • WISKY 1000

   jaz jima plačam pot pa naj tam ostaneta.

   • Steiermark

    Boš malo plačal za pot, glede na to da boš enosmerno karto kupil, pa še ta bo za kakšen “čarterski polet”, kjer ti ne garantirajo vrnitve……..

  • rabbit

   Kuba je premalo komunistična.

 • AlojzZ

  humanitarno pomoč kar prodajali

  Ja, tudi to je socializem.

  • Olga101

   Glede socialistov in njihove lopovščine ima tviter uporabnik @tomltoml naslednji izvrsten tvit:

   “Raje imam Cigane kot socialiste.
   Cigo ukrade žleb, socialisti pa vse od kraja.
   Če trenutno ni nič za ukrast najamejo puf in ukradejo puf!”

  • Franc Šink

   Da. Tudi brez dela se da v socializmu “zaslužiti”

 • if

  Sopomenke: SRS Kučan, CheGuevara, Kuba, Severna Koreja, Venezuela, Maduro, …, Slovenija neokomunizma, Mesec, Kobal, Tomić, Kordiš, Cerar, Celarc, Leben, Štrukelj, Šarec, Pahor, Golobič …

 • soc

  Začela se je panika. Kar se dogaja v Venezueli, bo imelo posledice tudi na Kubi. ZDA so se odločile, da bodo Kitajce, Ruse in komuniste odstranile z oblasti v svoji bližini. EU se strinja, ker ve, kdo si jo najbolj želi destablizirati.

  Priporočam branje komentarjev na včerajšnji MMC članek, da Cerar razmišlja, da bi se Slovenija priključila državam, ki ne priznavajo več samopašnega avtobusnega šoferja na čelu Venezuele (MMC). Kot bi se človek vrnil v petdeseta leta, le da tokrat pišejo vnuki in pravnuki revolucionarnih norcev in klavcev.

  Prav tako priporočam v branje in razmislek kar današnji članek o Venezueli (ibidem) “Kdo zares vodi revolucijo v Venezueli? Ljudstvo ali ZDA?” ki ga je v imenu Levice napisala Kaja Sajovic, skupaj z norim Vasevom glavni eksponent marksistov v Javni hiši. Kot bi se vrnili v sedemdeseta. Pustimo vnemar dejstvo, da ta ista novinarka na račun nas vseh hodi vsak mesec ocenjevat kake najboljše (in najdražje) restavracije na svetu kot spremstvo povabljene Ane Roš (Hiša Franko). Enaki želodci? Vsekakor, a njen je pač bolj občutljiv. Socialistična filozofija.

  • soc

   Mimogrede, na članek slednje sem napisal komentar, ki mi ga kot ponavadi moderator ni želel objaviti. Prilagam.

   Spoštovana gospa Sajovic, koliko vrhunskih restavracij je v Venezueli? Nobene, sicer bi jo verjetno že obiskali. V Jugi, ki se je seveda ne morete spominjati, sta bili recimo spodnji Kirn in predvsem Podvin izvrstni restavraciji, a nedosegljivi kakim ocenjevalcem. In plebsu, ki ni sodil v partijske vrhove. Gotovo je enako danes v Venezueli.

   Pa mimogrede, stvari so se v Venezueli sesule še preden je voznik avtobusa zamenjal nekdanjega komunističnega gverilca. Tako kot v Jugi je bilo treba začeti poplačevati dolgove za ustvarjanje lažnega raja delavskih množic. Plačevanje dolgov pa izven gnilega kapitalizma dokazano nekam ne gre najbolje. Celo Kitajci so se prilagodili logiki, namesto da bi se logika njim.

   Aja. Ker ste očitno poznavalka venezuelskih razmer, mi prosim pojasnite nevednemu le eno stvar. Ata Chavez je očitno oče neke plemenite ideologije chavizma in svetla osebnost mirne revolucije. Kako je v chavistični religiji enakih želodcev mogoče, da je njegova hči Maria Gabriela s cca 5 mrd USD ocenjenega premoženja najbogatejša Venezuelka? Kot vem, se je namreč ata Hugo rodil v delavski družini v Sabaneti…

   Vnaprej hvala za pojasnilo.

   • Steiermark

    Ti pač ne razumeš, to je socializme, kjer vlada “raj” za zaslužne (beri: zločinske oblastnike), kot je bilo pri nas, pod titom in po njem!

  • ZatonMesecnikov

   Tudi meni sta ta dva članka padla v oči. Pa protest podmladka SD v Che Guevara majicah.

   Vprašajmo se raje, ali bo propad komunizma v Venezueli in na Kubi pomenil tudi propad komunizma v Sloveniji?

 • Franc Šink

  Najtežje je obdelovati njivo,na kateri so prej gospodarili komunisti.

  • Steiermark

   komunisti so kot ambrozija…… težko obvladljivi n poganjajo iz vseh por, kamor se zavlečejo…..

 • xtc

  komunisti in kotulnomarxisti ter socialisti vseh vrst so podn od človeka.

 • piko8

  komunisti po celem svetu za SRAMOTO!!n

 • samsara

  Letos zna biti zanimivo leto.
  Maduroti, Migueli, Kobali…
  Pa na nacionalni ravni se bo dogajalo. Globalno seveda.
  Komaj začelo se je.

 • ZatonMesecnikov

  Dogaja se to, kar so že vedeževalke napovedovale. zadnji komunizem na svetu, bo ostal le še v Sloveniji.

  Lustracija na Kubi bo pa bistveno bolj učinkovita, kot v Sloveniji. Tam ne bo “Ne revanšizmu”.

  • abc

   A to je Ježovita kangli in tebi zaupala?

   • ZatonMesecnikov

    To je kao nek štos azbuka? daj ga še dešifriraj…

    • abc

     Od 1991 ega leta imamo v sloveniji svobodne volitve in večstrankarski sistem. Ne vem kje ti vidiš komunizem, zato prašam katera vedeževalka je to rekla. Upam, da sem ti dovolj dešifriral zgornji komentar.

     • ZatonMesecnikov

      Vem, kdo je bil do leta 91 na oblasti, pa vem kdo drži v rokah niti oblasti do danes. Če se še nisi s tem srečala, potem pač nimaš gospodarskih in ostalih izkušenj.

     • abc

      Brez skrbi, da jih imam. Sem bil obrtnik v prejšnjem sistemu in sem obrtnik oziroma samostojni podjetnik v sedanjem sistemu.

     • ZatonMesecnikov

      V Sloveniji je komunizem/socializem nasledil socializem, z istimi akterji in mladiči teh akterjev v glavnih vlogah….

      Tudi v Jugi so slovenski volilci volili in izglasovali samoprispevek naprimer. Ker so jim tako rekli. tako je tudi sedaj, zato socializem še vedno vstraja.

     • abc

      Js imam dovolj pametnejšega dela in obveznosti v življenju, zato se ne ukvarjam s tem kdo je koga nasledil in kdo še kar naprej vlada itd. Nikjer na svetu še nisem videl, da bi kateri politik državljanom vse dal zastonj . Pač povsod je treba plačevati davke itd. Od osamosvojitve Slovenije so vladali tudi desni in ni bilo nič bolje, zato mi za vse politike dol visi in se ne obremenjujem z tem. Od nobenega nisem v življenju nič dobil in tudi nič nočem, vse kar imam sem si sam ustvaril.

     • ZatonMesecnikov

      če si prišel sem gradit svojo samopodobo azbuka, potem mi nismo pravi tukaj na tem portalu….

     • abc

      Ko sem prvič odkril portal Nova tv v službi resnice, nisem mogel verjeti, da v sloveniji lahko obstajajo takšni nestrpnezi, lažnivci in sektaši. Zato si sedaj dnevno vzamem po par minut za ta portal, ker takih naslovnic in sranja ne najdeš na nobenem drugem portalu pri nas.

     • ZatonMesecnikov

      Doživel si kulturni šok. Vajen enega socialističnega mnenja in interpretacije, si nenadoma zagledal svet še z druge plati Azbuka….

     • abc

      Itak, sekret od sekreta.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!