Demonstracije v Leipzigu, kjer je zagorelo

Foto: Twitter

V Leizpigu je prišlo do hudih izgredov med levičarskimi protiprotestniki in tamkajšnjo policijo. V mestu gorijo koši za smeti, razbita so številna izložbena okna. 

V Leipzigu so danes potekale demonstracije; levičarski protestniki so na shodu desničarjev napadli policiste in jih obmetavali s kamenjem, steklenicami in pirotehničnimi izdelki. Policija je odgovorila z vodnimi topovi in solzivcem, prijeli pa so tudi nekaj ljudi.

Napovedane demonstracije skrajnih desničarjev, za izgrede poskrbeli skrajni levičarji
Vzrok za levičarske proteste, na katerih je prišlo do izgredov in je bilo nekaj ljudi tudi poškodovanih, so bile demonstracije desničarskih skrajnežev, na katerih se je po navedbah policije danes zbralo manj kot 200 demonstrantov. V mestu so neznanci že zjutraj podtaknili več požarov.

M. G., STA

 

 • Peter

  Klasika. Levičarji zganjajo pi…rije.

 • Bilderberg

  Od kod to da so bili na eni strani neonacisti (ki bi naj bili skrajna desnica), na drugi pa skrajni levičarji?! Kdo jih je tako poimenoval?! Se sami tako nazivajo? Namreč v Evropi je skrajna levica zelo podobna skrajni desnici in imajo veliko skupnih ciljev in vrednot. Razlike se predvsem nanašajo na poglede lastnine. Privatna ali družbena. Nima skrajna levica veze z levimi radikalnimi liberalci. Skrajna desnica pa niti slučajno ne z neonacisti. Nacisti so (tudi) skrajna levica. Skrajna desnica so lahko kvečjemu fašisti. Ampak tile to niso bili temveč domoljubi.

  • pokvarjeniSvet

   Torej če povemo na kratko so internacionalisti (levica) nasprotniki privat lastnine, na drugi strani pa so nacionalisti (desni) podporniki privat lastnine in domoljubi, saj so nacionalni.

   Nevem zakaj se toliko izogibamo besedi nacionalist saj to ni nič slabega si za svojo državo, ampak je dobila slabšalni stigmatizirani prizvok preko medijev.
   Je pa res, da je meni osebno lepše patriot – domoljub.

   • Bilderberg

    drži ++++++++

  • Gurt1

   To si mal pomešal, skrajni levičarji so internacionalisti…samo poglej kdo sestavlja antifo razni priseljenci…

   • Bilderberg

    Internacionalisti so komunisti. Internacionala, pa komanda Moskve itd. Nacionalni socialisti, levičarji pa niso bili za komando Moskve. Tipičen primer je bil Hitler. Socialist ki pa ni prenašal komunistov ki so takrat celo bili bolj popularni in močni politično v Nemčiji – kot njegova stranka. Ker niso poslušali Moskve (Hitlerjevi) so jim rusi rekli nacisti (nacionalni socialisti). Tako da to so oboji levičarji. Levičarjev je še veliko vrst. Levakov pa sploh ;)
    V Nemčiji so bili desničarji Hindenburg in njegovi. Plemstvo, aristokracija, izobraženci, cerkev ….

    • viktorh

     …največ vas je levakov, res je. Pa še zavedate se ne.

  • viktorh

   Kje si pa vse to prebral? V šoli te tega niso učili.

   • Bilderberg

    Ti povem eno skrivnost uspeha: “Izobrazba ti omogoči preživetje, samoizobrazba pa presežke!” ;) V šolah ne glede na nivo teh, učijo samo osnove. Tako da hvalit se s šolsko izobrazbo je znak šibkosti. Hvalit se je treba z rezultati!

    • viktorh

     No, to je skrivnost zate. Meni je jasno. V osnovni šoli te naučijo pisati, v obrtni delati in predelati, če pa hočeš kaj več, dragi fant, pa že moraš študirati, študirati, ŠTIRI, PET, ŠEST, SEDEM LET IN VEČ, če hočeš kaj vedeti in znati.
     Eni ste pač z malim zadovoljni.
     Nič ne de, tudi rokodelce potrebujemo.
     Ne dovolim pa si, da mi rokodelec vsiljuje svoje neznanje.

     • Bilderberg

      Če bi v šolah učili kaj več kot osnove bi SLO ne bila v taki buli. In bi se vi, skorumpirani javni hlapci, ne bali it na prosti trg preverit učinke svoje visoke izobrazbe. Tvoja izobrazba je na resnem trgu žal ničvredna

     • viktorh

      Vidiš, pob’č, prav v tem je problem. Takšni kot ti, pomanjkljivo izobraženi, trdijo, da kaj več kot osnovna šola ni potrebno.
      Jaz te razumem. Tako je govoril Broz, ki ni imel dokončane OŠ, pa Luka Leskovšek in podobni tiči, tvoji vzorniki.
      Ja, zate je dovolj ker imaš, tvoje znanje pa, žal, ne more prispevati k razvoju najine domovine.
      Socializem je passe, tvoj obseg znanja tudi…

     • Bilderberg

      Glede na to da si madžaron in razumeš madžarsko, predvidevam da si iz Lendave ali okolice. Še posebej ker si omenjal da imaš gorice. Glede na to da si bil zaposlen v javni službi ali si še zaposlen tam, področje medicine in prava, s končano gimnazijo, predvidevam da si nek administrator v lendavskem zdravstvenem domu ali morda v termah Lendava ali pa v domu starejših občanov. Da ti je klasična gimnazija (kar je samo lepše ime za inferirorno gimnazijo ki je kasneje postala pedagoška in je daleč pod nivojem splošne oziroma matematično naravoslovne) nekaj tako posebnega, je samo znak da je to tvoj domet izobrazbe.
      Po tvojem izrazoslovju vidim da nisi študiral ne družboslovja ne naravoslovja. Sploh študiral nisi. Sicer bi se tudi ne hvalil z izobrazbo. S tem se hvali nekdo ki ima probleme s tem.
      Imajo levaki prav ko vam SDSju očitajo pomanjkljivo izobrazbo :)

     • viktorh

      “Da ti je klasična gimnazija (kar je samo lepše ime za inferirorno gimnazijo ki je kasneje postala pedagoška in je daleč pod nivojem splošne oziroma matematično naravoslovne) nekaj tako posebnega, je samo znak da je to tvoj domet izobrazbe”
      S tem si povedal vse o svojem znanju in razgledanosti.
      Ostani zdrav in srečen v svoji omejenosti, spoštovani Joco.

     • Bilderberg

      lej očka. S klasično gimnazijo se je zadnji v tej državi javno hvalil Čačinovič. Ti si v teh letih da veš kdo je to. Takrat ste bili pomembni če ste imeli gimnazijo. Nisem vedel da taki še obstajate. Je pa res Lendava obrobje Slovenije.

     • viktorh

      ignore….

     • Bilderberg

      Zakaj hodiš na simpozije v Nemčijo? Tega privatni sektor ne počne. Torej si javni hlapec. A to tja hodiš da zastonj ješ?

     • dr Janez Sveti

      Tvoje žaljivke povedo, da si izobrazbo kupil. Nič hudega. Za to kaj delaš si dober. tudi če nič ne znaš. Za obrtnika, ki te tako moti je znanje življensko pomembno.
      Dr Janez Sveti genij

     • viktorh

      Bodi tako prijazen, pa preberi celoten dialog z njim, pa ti bo lažje razumeti vse.
      Hvala.

     • dr Janez Sveti

      Saj je vseeno, kaj je ON napisal. Tvoj komentar je žaljiv do vseh, ki so odlični rokodelci obrtniki in inovatorji, pa nimajo fakultetne izobrazbe. Oba dobro veva, da izobrazba ne dela človeka. Poznam zelo veliko zeli izobraženih primitivnih bedakov, ki ne koristijo družbi. Še huje škodijo ji.
      Za mene osebno je pomembna samo in edino dodana vrednost. To je merilo kako uspešen je tvoj posel ali kariera.
      Moj namen te ni žalit ampak opozorit, saj sam mogoče nisi tako islil, kakor si zapisal. Tako sem jaz razumel in verjetno tudi še kdo.
      Dr Janez Sveti vesoljski svetovalec

     • viktorh

      Resnično te ne razumem. Ocenjuješ repliko, komentarja, na katerega je bila pa ne.

      Napisal je:

      Bilderberg viktorh • 16 ur nazaj
      “Če bi v šolah učili kaj več kot osnove bi SLO ne bila v taki buli. In bi se vi, skorumpirani javni hlapci, ne bali it na prosti trg preverit učinke svoje visoke izobrazbe. Tvoja izobrazba je na resnem trgu žal ničvredna”
      Zakaj bi moral molčati na njegovo žalitev? Če ima on manjvrednostni kompleks, ga naj ima, nima pa pravice očitati mi ničvredno izobrazbo. On me predalčka in razporeja zaradi svoje nerazgledanosti.
      Čudno je tvoje stališče.
      Sem zaključil na to temo

     • dr Janez Sveti

      A nisi razumel? Zakaj se imaš za boljšega, če mu vračaš oko za oko? Sem dovolj jasen?
      Dr Janez Sveti isti

     • viktorh

      Oprosti, nisem vedel, da si moderator, da si poklican za dovoljenje kdo, komu in kako lahko replicira.

      Zakaj do sebe nisi malo kritičen:
      dr Janez Sveti Guestn • en dan nazaj
      Jaz menim, da s tabo ni vse diht. Koliko
      ti plačujejo, da trosiš propagando ali si moten?
      Kaj bova zdaj?
      .-.-.-.-.
      dr Janez Sveti Andrej • en dan nazaj

      Nerzumen? A zato, ker se ne strinja s
      tabo?
      Ti si plačanc ali pa spran človek in o
      tebi ne bi rad res debatiru.

      Razmisli o svojem slogu. Meni ni mar kako debatiraš ti, moti me, da se spotikaš ob mene, pa s tabo nisem imel nič.
      Tvoj prijatelj pa je dovolj bister, da se bo branil sam.

     • dr Janez Sveti

      Jaz sem več kakor moderator.jaz sem Razsodnik.
      Dr Janez Sveti delilec Razuma

     • viktorh

      Ježešmarija, še pomislil nisem nato.
      Sam Presvetli.
      S hvaležnostjo sprejemam Tvojo pridigo.
      Amen.

     • dr Janez Sveti

      Sledite mi in nebeško kraljestvo bo vaše.
      Dr Janez Sveti veleposestnik galaksij

     • viktorh

      Hvala, Presvetli.
      Bom, bom…

     • pajot

      Si omenil leskovška. Nek prijatelj mi je pravil,da je njegov oče,Celjan,pisal dnevnik,ko je bil član partije. Še pred vojno. Znamenit je njegov stavek v dnevniku: “Luka je na partijski sestanek spet prišel pijan.”
      Pijanci,lenuhi,delomrzneži in morilci.

     • Bilderberg

      In iz teh potem nastane LDS in vse njegove variacije. Tudi SDS. Stavim da je bil Viktor član partije ali pa je to hotel postat pa ga niso hoteli. Da bi ga ven zabrisali iz partije kot mnoge visoke SDSjevce, skorajda ne verjamem. Ampak ker se je Viktorju uspelo v komunizmu tako visoko izobrazit in opravljat tako gosposka dela, da se celo iz obrtnikov norčuje, pomeni, da je moral bit zlizan partijo če ne kar z Udbo.

     • viktorh

      in, končno si pojasnil kaj si. Čestitam!

     • viktorh

      To je res. Poleg tega je bil tudi sicer več pijan kot trezen.
      Leta 1959 je bil obvoz zaradi asfaltiranja Trojan. Potovali smo čez Kamnik. Ustavil se je v vsaki gostilni, v Celje je prispel enkrat zjutraj. Na raznih svečanostih je bil kot čep, hlače pa do kolen mokre.

 • Mihilus

  Levičarji so glasna manjšina. Tiha večina je zaenkrat še tiho ampak tudi to ne bo trajalo za vedno.

  • antimur

   Prihajamo, če ne prej pa 20.12.2015.

 • Gurt1

  Antifa je skrajna levičarska skupina nevarna toliko kot nacisti…teh luzerjev je polno po Metelkovi, rušili so tudi vlado Janeza Janše v vseslovenskem državnem udaru….prisotni pri vsaki pizdariji saj jo zmeraj oni povzročijo…

 • viktorh

  ..levičarji, pač….

 • resnicaboli

  Bile so demonstracije desnice in ne neonacistov kot imate v naslovu. Kravale so pa delali proti demonstranti levičarji.

 • soc

  Velja pogledati in od besede do besed prebrati to novico na Planetu, kjer je bila objavljena na podlagi istega vhoda STA.

  P.S. Planet se ima za ne-ultralevega.

 • antimur

  Ni hujše golazni od levičarjev. Slovenci imamo s tem bogate izkušnje.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: V civiliziranem svetu se beseda golazen ne uporablja za človeška bitja.
   Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez žaljivih besed oz. besed s kontekstualno slabšalnim pomenom in s tem vzpostavljamo kulturni nivo komentiranja.

 • Vrhovnisodnik

  Levičarji so povsod problem.

  • Šejtan

   ITAQ.

  • Bilderberg

   Saj nek kulturen levičar svetovljan, to ni problem. Če je malo bolj nagnjen k sociali itd. Načeloma so te delitve levo desno manj pomembne če gre za kulturne civilizirane ljudi. Hudič pa je ko se začno ideologije zlorabljat isto kot religije. Na koncu ni več razlike med levakom in radikalnim muslimanom. Ima pa tudi SLO kvazidesnica iste probleme.

 • xtc

  A niste razumeli levaki,so razbijači in uničevalci ter horda samo poglejte kaj je počela rdeča armada posiljevala vse vprek-ja iz leve kože se pač ne da.
  Najbolj agresivni so ravno levaki,ki kar napreje govorijo o strpnosti so pa najbolj nestrpni.
  Se pa sliši tudi ,da naj bi tako FSB kot Soroš izdatno financirali levakr za destabilizacijo EU.

 • Ruggedplant

  Tale naslov ni najbolj posrečen – učbeniški primer mainstream medijev, kjer so domoljubi, tudi če nacionalisti, avtomatsko okarakterizirani kot neonacisti (teh je dejansko na svetu zelo zelo malo) ali skrajni desničarji, medtem ko so skrajni levičarji (ki jih je po svetu precej precej več) poimenovani zgolj kot “levičarski protestniki”. In ti “neskrajni” levičarski protestniki so na shodu desničarjev napadli policijo in zažigali, konotacija naslova pa to elegantno podtakne v pristojnost “tagrdih” neonacijev.

 • Antonius

  Saj ni kaj drugega pričakovati. Partijska levica, razgrajanje podtika desnici. Članek največ pove o tem, kam sodi STA. Škoda, da NOVA24TV tako nekritično povzema pristransko STA. Po Sloveniji širiti tako prirejeno resnico, ki se jo gre STA, je medvedja usluga sami NOVI24TV in vsem ostalim ,ki si iskreno prizadevajo da enkrat postanemo normalna država.
  Človek se vpraša zakaj bi bral na tem portalu, če povsem enak STA-jevski konstrukt preberem v Kurah, Žurnalu, Siolu, MMC , …. Vendar dajmo času čas in NOVI24TV prav tako. Verjetno novinarsko še niso najbolj zasedeni.

 • Rožle

  DESNICA – red … mir … poštenost … vzajemnost … patriotizem …
  **********************************************************************

  LEVICA – kaos … nemir … korupcija … nacionalizacija … izdaja … HULIGANSTVO …
  *******************************************************************************************************************

 • xtc

  Zanimivo je nekaj (bojda) neonacisti zborujejo kulturno(brez nasilja) levaki pa razbijajo in kurijo (bojda so za mir in strpnost).

 • sprehajalec

  Dajte Nova, bodite končno en razumen portal in nehajte z prastarim urbanim mitom, ki še danes velja.

  1. Naciji so bili socialisti. Delavski, Ljudski. Ena od vrst socialistov v tistem času. Levičarji. Nikakršni desničarji.
  2. V zgornjih pretepih, se pretepajo socialisti. Levičarji med seboj. Neo delavski ljudski levičarji, se izgleda niso zapletli v spopade s policijo. Vanj so se zapletli anti fašistični levičarji.
  Zapomnite si, od leta 1945 so imele naše oblasti zadrego z delavskimi ljudskimi socialisti. Zato so vse skupaj poimenovali z imenom fašisti in govorijo o fašistih ter danes anti fašisti. Čeprav je bil tudi Mussolini socialist in je državo vodil po socialističnem vzoru, ki ni bil nič drugačen od Sovjetskega, le manj krvav. Gre samo za frakcijske boje med levičarji. Pravi desničar je tradicionalist, nagnjen k konzervatiszmu, ter spoštuje človeško življenje ter civilizacijo iz katere izhajamo in jo hoče ohraniti.

  Levičarji so tisti, ki se pretepajo med seboj in delajo probleme Europi.

  • Bilderberg

   Točno tako. Tako so se tudi SLO levičarji, po osamosvojitvi SLO, oziroma njihove frakcije, razbile po celotnem SLO političnem prostoru. Ti levičarji so tudi pobili daleč največ ljudi v svetovni zgodovini. Na desetine milijonov ljudi. Niti enega desničarja ni bilo med temi klavci vse od srednjega veka naprej.

   • Slovenec 33

    Kako prav imaš.
    So pa že stari grki definirali kaj je levičar in kaj desničar.

    V času nastajanja grške demokracije pred davnimi leti, so se grški filozofi ubadali z lastnostmi Grkov, ki so hoteli živeti v demokraciji.
    Zelo znan grški filozof je po opazovanju “demokratov” prišel do naslednjega zaključka – “demokrate” je razdelil na dva pola –
    Prvim je rekel PATRIOTI – za njega so bili patrioti tisti, ki so imeli radi
    svojo domovino, so bili ponosni na kulturo svoje domovine in so spoštovali
    svoje starše in njihove vrednote. Te je označil s PATRIOTI (slovenski prevod –
    domoljubi).
    Drugi, ki pa so kazali popolnoma drugačen pogled na demokracijo jih je
    označil z IDIOTI. Torej, prva stvar je, da je pojem IDIOT kontra pojmu PATRIOT.
    Kdo so bili ti IDIOTI? to so pa bili “demokrati” ki so gledali samo
    na svojo rit, za vrednote svojih staršev jim je bilo malo mar, pluvali so po
    svoji domovini in na splošno sovražili vse kar je bilo domoljubno)

    Vse to se je preneslo tudi recimo na današnji čas – ko se delimo na
    “leve” in “desne”.

    Torej, kdo mislite je po vaše domoljub oz. PATRIOT – Vam jaz povem – DESNIČAR.

    Kdo pa misilite je antidomoljub, deluje protinarodno, zanemarja vrednote naroda, ki mu pripada – uganili ste LEVIČAR ali IDIOT.

    Zatorej mi je bukovo, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, saj v strokovni literaturi in še iz časov grške demokracije označuje “levičarja” torej antidomoljuba.

    Če ste študirali na FDV, se oproščam, ker tam namensko tega NE UČIJO, saj bi
    bili kontradiktiorni svoji ideji – učijo levičarstvo in ne morejo takoj žaliti sebe z IDIOTOM.

    OSTRO PROTESTIRAM, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, ker to ni. IDIOTI
    SO V RESNICI LEVIČARJI.

    Prosim ,da se na tem področju izobrazite o stvareh, ki so samoumevne in v svetu na splošno priznane.

    IDIOT je kontra PATRIOTU in obratno.

    Da pa beseda IDIOT danes dobi neko negativno konotacijo, pa jaz nisem kriv…..Če označuje pripadnika naroda, ki hoče narodu škoditi, potem je pa res pravi IDIOT…..torej logično, da beseda IDIOT pomeni slabšalno akontacijo in pravilno označi levičarje, torej antidomoljube.

    Zato je zaključek, kdo dela probleme in razgraja, pravilen.

    • Bilderberg

     Zelo poučno in resnično napisano. V SLOveniji potrebujemo nujno eno Stranko PATRIOTov ker strank IDIOTov imamo že preveč.

     • Rožle

      Test …pa to

 • Rožle

  ̲̅S̲̅ᴛ̲̅ᴏ̲̅ᴊ̲̅ɪ̲̅ ̲̅ᴛ̲̅ʀ̲̅ᴅ̲̅ɴ̲̅ᴊ̲̅ᴀ̲̅ᴠ̲̅ᴀ̲̅ ̲̅ᴛ̲̅ᴀ̲̅ᴍ̲̅ ̲̅ᴘ̲̅ᴏ̲̅ɴ̲̅ᴏ̲̅s̲̅ɴ̲̅ᴀ̲̅
  ᴠ̲̅ ̲̅ᴏ̲̅ʙ̲̅ʟ̲̅ᴇ̲̅ɢ̲̅ᴀ̲̅ɴ̲̅ᴊ̲̅ᴜ̲̅ ̲̅ʀ̲̅ᴅ̲̅ᴇ̲̅č̲̅ᴇ̲̅ ̲̅ᴠ̲̅ɪ̲̅ʜ̲̅ʀ̲̅ᴇ̲̅ ̲̅.̲̅.̲̅.̲̅
  s̲̅ᴛ̲̅ᴏ̲̅ᴊ̲̅ɪ̲̅ ̲̅ᴘ̲̅ᴏ̲̅ɴ̲̅ᴏ̲̅s̲̅ɴ̲̅ᴏ̲̅ ̲̅ɪ̲̅ɴ̲̅ ̲̅ᴋ̲̅ʟ̲̅ᴊ̲̅ᴜ̲̅ʙ̲̅ᴜ̲̅ᴊ̲̅ᴇ̲̅
  ɪ̲̅ɴ̲̅ ̲̅ɪ̲̅ᴢ̲̅ ̲̅ᴢ̲̅ᴍ̲̅ᴀ̲̅ɢ̲̅ᴇ̲̅ ̲̅ᴠ̲̅ ̲̅ᴢ̲̅ᴍ̲̅ᴀ̲̅ɢ̲̅ᴏ̲̅ ̲̅ᴘ̲̅ʟ̲̅ᴜ̲̅ᴊ̲̅ᴇ̲̅.̲̅.̲̅.̲̅
  A̲̅ᴠ̲̅ᴛ̲̅ᴏ̲̅ʀ̲̅.̲̅.̲̅.̲̅
  J̲̅ᴇ̲̅ž̲̅ᴇ̲̅ᴋ̲̅ ̲̅VonT̲̅ᴇ̲̅ᴋ̲̅ᴀ̲̅ ̲̅T̲̅ᴇ̲̅ᴋ̲̅ᴀ̲̅.̲̅.̲̅.̲̅

  • Bilderberg

   Tudi on je postal Plemeniti?!

   • Rožle

    Itaq..!

 • Poštenje velja

  Ce bi razbili mojega bi jim placal iz lastnega avomata. Je krasen delaven in na njem pise UZI.
  Taman za levicarje, ga cuvam za od osamosvojitve.

 • Nova24TV Mod 1

  Pozdravljeni,
  komentarji niso bili brisani.
  Če Vam drugi komentatorji Vaše komentarje označijo z minusom oz. puščico dol, pa po določenem številu/času sistem komentarje oz. avtorja komentarjev avtomatsko prepozna kot spam.
  Zdaj bi moralo vse delovati. Oprostite za nevšečnosti.
  Mirno noč, admin

 • Nova24TV Mod 1

  Ni, zdaj bi moralo biti ok.