Prevc drugi, Freund zopet na vrhu

Datum:

V Nižnem Tagilu je Peter Prevc znova stopil na zmagovalne stopničke. Tretjič v sezoni je končal na drugem mestu in zaostal samo za Nemcem Severinom Freundom, ki vodi v skupnem seštevku. V Rusiji je do točk prišel še Anže Laninšek, ki je bil sedmi.

                   

Po prvi seriji je bil Peter Prevc sicer na tretjem mestu, poleg zmagovalca Freunda je bil pred njim še Norvežan Daniel Andre Tanden. V drugi seriji je Prevcu ponagajal veter, tako da je skočil samo 123 metrov. To je bilo dovolj za prevzem vodstva, toda na vrhu je bil še Freund, ki se ni dal zmesti in na koncu s skokom, dolgim 134 metrov, za 11,5 točk premagal slovenskega športnika leta Petra Prevca. Tretje mesto je zasedel Norvežan Joachim Hauer.

V finalu samo še Laninšek
V finalu smo imeli poleg Prevca samo še enega predstavnika. Anže Laninšek je prvo serijo končal na sedmem mestu in ga na koncu tudi obdržal. V finale se niso uspeli uvrstiti preostali trije “orli” – Anže Semenič, Jurij Tepeš in Robert Kranjec, ki je bil s 36. mestom še najbližje finalu.

V skupnem seštevku drugi, na odru že tridesetič
Z osvojenim drugim mestom v Rusiji se je Peter Prevc zavihtel na drugo mesto v skupnem seštevku. Na prvem mestu je Severin Freund, ki je prednost pred Prevcom še povečal na 41 točk. Najboljši slovenski skakalec v tem trenutku je danes na zmagovalnem odru stal že tridesetič, od tega se je zmage veselil šestkrat.

Jutri bo v Nižnem Tagilu še druga tekma, ki se bo pričela ob 15. uri.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...