V Libiji ugrabili srbskega državljana

Foto: epa

V Libiji so neznanci ugrabili srbskega državljana Miroslava Tomića, so potrdili na srbskem ministrstvu za zunanje zadeve. Kot so pojasnili, so z libijskimi oblastmi stalno v kontaktu, upajo pa, da bodo 36-letnika osvobodili v najkrajšem možnem času.

Tomić sicer dela na naftnem polju, ki je od prestolnice Tripolija oddaljen 1200 kilometrov. Naftno polje, ki je v lastništvu podjetja Arabian Gold Olive Company, sicer ni na območju konflikta, zato oblasti sumijo, da so za ugrabitev odgovorne tamkajšnje kriminalne združbe. Pričakujejo, da bodo ugrabitelji zahtevali odkupnino.

Po neuradnih informacijah je Srb, ki je v Libiji zaposlen že 20 let preko nemškega podjetja Ferostal, izginil med hojo po naftnih vrelcih.  Njegovi sodelavci pa so po drugi strani začudeni nad izginotjem, saj naj bi bilo omenjeno naftno polje povsem varno in zavarovano.

Pred časom v Libiji ubiti dve Srba
To pa ni prvi primer ugrabitve srbskega državljana v zadnjih mesecih. V začetku novembra sta bili ugrabljeni dva Srba, zaposlena na tamkajšnji srbski ambasadi. Sladjana Stanković in Jovica Stepić sta bila po vsej verjetnosti ubita februarja med ameriškimi zračnimi napadi na območje Islamske države, poročajo srbske Večernje novosti.

N. K.