fbpx

V Londonu neznani napadalec iznakazil družino z jedko kislino, žrtev tudi 2-letnik

Foto: iStock

V severnem delu Londona se je dogodil napad s kislino, v katerem je bila udeležena družina, skupil pa jo je tudi malček, poroča britanski Express.  

Napadalec je z zlitjem močne kisline po moškem, ženski in njunem 2-letnem sinu povzročil poškodbo kože v obliki opeklin. Tiskovni predstavnik policije je sporočil, da jo je najhuje skupil 40-letni moški.

Foto: iStock

Malček utrpel opekline obraza
Zaenkrat velja prepričanje, da opekline moškega niso življenjsko nevarne, vsekakor pa mu bodo za vedno zaznamovale življenje. Oba odrasla sta utrpela 15-odstotne opekline telesa, medtem ko je otrok utrpel opekline obraza. Opekline malčka in matere niso tako resne kot očetove, so pa kljub temu vsi ostali na zdravljenju v bolnišnici. Tiskovni predstavnik gasilcev je povedal, da je analiza pokazala, da je bila kislina, ki jo je napadalec uporabil, močna, saj je imela PH vrednost 1.

Incident se je dogodil včeraj okoli 13. ure po lokalnem času med Copenhagensko ulico in Caledoniansko cesto v Londonu. Policija naproša vse, ki bi v zvezi z incidentom karkoli vedeli, da to sporočijo.

N. Ž.