V luči prihajajočih volitev Soros krepi napade na suvereno madžarsko vlado

Foto: epa

Madžarska vlada se dobro zaveda, kaj si želi kontroverzni milijarder George Soros, zato odločno in vztrajno zavrača vsa njegova prizadevanja, da bi čim več migrantov prispelo v Evropo. Zato je vlada v napoto Sorosu, je poudaril madžarski minister za zunanje zadeve Peter Szijjarto. 

V svoji izjavi je Szijjarto izpostavil, da so Madžari tisti, ki so izvolili zdajšnjo vlado in parlament, zato so oni tisti, ki se lahko odločijo, kaj je dobro zanje in to brez ameriškega špekulanta z madžarskimi koreninami. Izpostavil je, da je Sorosev načrt več kot jasen in da glede tega Madžari ne smejo biti naivni.

Sorosu ni pogodu obstoj suverene vlade
Glede na to, da se volitve neusmiljeno bližajo in dejstvo, da se je Soros osebno obrnil na Madžare, kaže na to, da je začel s krepitvijo svojih napadov. “Sorosu ni pogodu obstoj suverene vlade, ki si prizadeva za neodvisno politiko in za obrambo Madžarske pred zunanjimi vplivi,” je dejal Szijjarto.

Poleg tega je spomnil na to, da je lanski investicijski rekord že presežen in da je nacionalna razvojna agencija podpisala sporazume za 78 novih investicijskih projektov. Madžarska namreč predstavlja privlačno naložbeno okolje za države, ki prinašajo kapitalsko intenzivne projekte, pri čemer najbolj naraščajo kitajske, japonske in korejske investicije. Države Višegrajske skupine lahko ponudijo najbolj privlačno naložbeno okolje v celotni Evropi in dejstvo je, da so te postale gonilo rasti za evropsko gospodarstvo.

N. Ž.