fbpx

V medijih ponovno laži – napade v Kölnu bi naprtili kar Nemcem

Foto: epa

V medijih se pojavljajo informacije, da kölnskih spolnih napadih na silvestrovo niso zagrešili begunci in migranti, pač pa nemški državljani. A je šlo v večini primerov za Maročane in Alžirce, ki so bodisi prosilci azil bodisi v državi bivajo nelegalno. Med njimi je bilo tudi nekaj migrantov, ki so prišli s tem migrantskim tokom. 

Naslovnice medijev so včeraj preplavile novice, da napadalci v Kölnu niso bili begunci in da so ženske spolno napadali nemški državljani. A v resnici je šlo v večini primerov za Maročane in Alžirce, ki so po poročanju nemškega časnika Focus v večini prosilci za azil, azilanti in ljude, ki v Nemčiji bivajo nelegalno.

73 osumljencev, 15 v priporu
Res je, da večina osumljencev za napade v državo ni prišla s tem migrantskim tokom, a to ne pomeni, da niso migranti. Nemci so bili le trije, še poudarja nemški Focus. Policija preiskuje skupaj 73 osumljencev, ki so večinoma storili kaznivo dejanje ropa, le v nekaterih primerih je šlo za spolne napade. 15 osumljencev pa je v priporu.

Na silvestrovo so namreč moški v Kölnu – kot se je izkazalo kasneje, pa tudi v drugih nemških in evropskih mestih – v velikih skupinah obkolili ženske, se jih dotikali, jih okradli, prišlo je tudi do poslistev. Že od začetka dogajanja in nadaljnih preiskav so – sploh glede na opise žensk – sumili, da gre za migrante in tujce.

M. G.