V Melitopolu so “kadirovci” posilili rusko TV propagandistko!

Ruska TV propagandistka Olga Zenkova, ki so jo posilili Kadirovci. (Foto: Twitter)

Rusijo pretresa velik škandal. Po poročanju myukraineis so TV voditeljico Zenkovo z NTV napotili v okupirani Melitopol, da posname propagandni prispevek. Med obiskom restavracije pa je Kadirov nečak Ibrahimov skupaj z borci iz enote pristopil do nje, nato so pretepli njenega snemalca in njo nato posilili. 

Skupina kadirovcev je na ruskem okupacijskem območju v mestu Melitopol v Zaporiški regiji napadla snemalno ekipo ruskega propagandnega kanala NTV, ki je nameravala narediti prispevek. Teroristi “bataljona Akhmat” so posilili novinarko Olgo Zenkovo ​​in pretepli snemalca, poroča myukraineis.

Vodstvo NTV je pozvalo preiskovalni odbor Ruske federacije, naj preuči zadevo, vodji preiskovalnega odbora pa je bil poslan uradni dokument. Iz dokumenta je razvidno, da sta bila propagandistka Zenkova in njen snemalec Artem Jepifanov nastanjena v hotelu Vorontsovsky v Melitopolu. Tedaj pa ju je nenadoma napadla skupina oseb v maskirnih uniformah, ki so se predstavili kot “borci bataljona Akhmat”.

Vladimir Putin in čečenski predsednik Ramzan Kadirov (Foto: epa)

Zaradi napada je Jepifanov utrpel srednje hude poškodbe, kar so potrdili v mestni bolnišnici. Preiskovalna skupina je še potrdila, da je nad poročevalko Zenkovo skupina oseb zagrešila tudi “nasilna dejanja spolne narave”. Vodstvo propagandnega kanala se je pritožilo, da so v “uradu vojaškega poveljstva” v Melitopolu zavrnili sprožitev kazenskega postopka.

Domen Mezeg