fbpx

V mesto Hvar priplulo plovilo z mrtvim moškim

Mesto Hvar (Foto: Wikipedia)

V torek se je v pristanišču mesta Hvar okoli desete ure zjutraj zasidralo plovilo, na katerem je bil mrtev moški, še štirje potniki, med njimi tudi dva otroka, pa so imeli hude zdravstvene težave. Šlo naj bi za italijansko družino, ki se je po neuradnih informacijah zastrupila s hrano.

V torek zjutraj se je v pristanišče mesta Hvar zasidralo plovilo, na katerem je bil po poročanju Večernjega lista mrtev moški, poleg njega pa še štirje potniki s hudimi zdravstvenimi težavami.

Kot je povedala Željka Radošević z oddelka za informiranje Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije, je plovilo v pristanišče Hvar vplulo okoli 10.10 zjutraj, pri čemer se je izkazalo, da je na njem mrtev moški, poleg njega pa še štiri osebe s hudimi zdravstvenimi težavami, med katerimi sta bila tudi dva otroka. Vse preživele osebe so s helikopterjem nujne medicinske pomoči takoj prepeljali v bolnišnico v Splitu.

Foto: iStock

Je šlo za zastrupitev s hrano?
Ogled kraja dogodka je že opravil predstavnik državnega tožilstva, a uradno vzrok tragedije še vedno ni znan. Neuradno naj bi šlo za zastrupitev s hrano, več podatkov pa bo znanih po opravljeni obdukciji. Pri vseh osebah je sicer šlo za italijanske državljane, ki so bili člani iste družine.

Rajko Golob