V migrantskem centru v Veliki Kladuši prišlo do resnih spopadov; vpletenih kar sto migrantov

Foto: Twitter

V migrantskem centru v Veliki Kladuši na severozahodu Bosne in Hercegovine so v torek zvečer izbruhnili spopadi, v katerih je bilo poškodovanih več migrantov in trije policisti. Policija Unsko-sanskega kantona je danes potrdila, da so prijeli 20 ljudi. Najprej je izbruhnil spopad med najmanj stotimi migranti, ki so zatem napadli tudi policiste.

Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Unsko-sanskega kantona Ale Šiljdedić je za sarajevski časnik Oslobođenje danes pojasnil, da je najprej izbruhnil fizični obračun med migranti, ki so povzročili tudi gmotno škodo v centru. Posredovali so policisti, v katere so migranti nato metali kamenje, kovinske palice in plinske jeklenke. Ob tem so bili ranjeni trije policisti.

Potem ko so na kraj dogodka prišle policijske okrepitve, so vzpostavili red in mir. Na policijski postaji v Veliki Kladuši so pridržali 20 nasilnežev. Za najmanj šest od njih bodo zahtevali izgon iz BiH.

Pričakujejo nove incidente
Šiljdedić je danes tudi opozoril, da je stanje v centru še zmeraj napeto ter da je možno pričakovati nove incidente. V omenjenem centru je že prejšnji vikend izbruhnil požar, zgorelo je eno poslopje za namestitev migrantov, poroča STA.

Na območju Velike Kladuše in Bihaća je nameščena večina migrantov, ki so prispeli v BiH z namenom, da bi nadaljevali svojo pot proti državam Evropske unije. Po uradnih podatkih vlade v Sarajevu je od začetka leta v BiH vstopilo več kot 7 tisoč migrantov.

H. M.