fbpx

V Nemčiji mediji prikrivajo vpletenost migrantov v posilstva in kriminalna dejanja

Foto: Twitter

V Nemčiji že več dni zaporedoma naslovnice časopisov zasedajo podobe nasmejane mlade ženske iz Freiburga, ki jo je umoril migrant. Marija L. je bila stara le 19 let, ko je bila brutalno posiljena in umorjena oktobra letos, okoliščine smrti pa so že same po sebi dovolj grozljive. 

Nemce je zelo zabolelo zaradi razodetja, da naj bi bil mladoleten migrant afganistanskega porekla odgovoren za posilstvo in utopitev mlade študentke medicine, ki je kot prostovoljka pomagala pri dobrodelni ustanovi, ki se ukvarja s pomočjo migrantom.

V Nemčiji so se zaradi postopanja Merklove odprle debate
Novica je v državi povzročila odprtje neizprosne debate ali je odločitev kanclerke Angele Merkel glede tega, da je toliko migrantom na strežaj odprla vrata v Nemčijo, državljane Nemčije spravilo v nevarnost ali ne, poroča BBC.

Zagovorniki migrantov v Nemčiji trdijo, da je nevarno sklepanje in posploševanje, da migranti predstavljajo varnostno grožnjo na podlagi tega konkretnega primera. Med ljudmi pa je prisotna jeza in domneve, da naj bi bili državni organi in mediji vpleteni v prikrivanje zločinov, v katere so vpleteni migranti.

Še preden je sodišče razsodilo ali je 17-letni migrant kriv ali ne, je Rainer Wendt iz Policijske federacije za nemški tabloidni časopis Bild izjavil, da Maria in številni drugi ostali ne bi bili žrtve, če bi se država pred masovnimi migracijami, na nevarnost pripravila.

Mediji in organi prikrivajo vpletenost migrantov
Policija, lokalne vlade in nacionalni mediji so potrebovali dosti časa, da so pričeli s poročanjem o spolnih napadih na predvečer novega leta, ko so tolpe moških migrantov napadle na stotine žensk. Najbrž razlog za to tiči v tem, da so se bali, da bi se sprožil proti udarec zaradi nedavnega prihoda več sto tisoč migrantov.

Foto: epa

Foto: epa

Nacionalna nemška televizijska mreža ARD je med ljudmi izzval ogorčenje zaradi prikrivanja dejstva, da je osumljenec za umor 19-letne Marie migrant, ki je zaprosil za azil. Glavni urednik pa se je branil z besedami, da naj bi le redkokdaj poročali o individualnih kriminalnih primerih, saj naj bi se osredotočali na dogodke, ki imajo velik nacionalni in mednarodni pomen.

Kriminal in migracije v Nemčiji
– Na podlagi vladnih podatkov naj bi v obdobju let 2014-2015 število prosilcev za azil naraslo iz 200.000 na 890.000.
-Leta 2014 so migranti povzročili 122 umorov in naklepov umorov od 2.760, leta 2015 pa 233 od 2.721 vseh umorov.

Podoben trend pa je mogoče zaslediti tudi pri seksualnih napadih:
-Leta  2014 so bili migranti odgovorni za 949 napadov od 36.864, vključno s posilstvi
-Leta 2015 so migranti povzročili 1.683 spolnih napadov od 36.532

 

Foto: epa

Foto: epa

Neizpodbitno je dejstvo, da se je s prihodom migrantov v Nemčijo povečala prisotnost kriminalitete, prav tako pa je že splošno znano dejstvo, da je teroristična skupina Islamska država svoje pripadnike infiltrirala v val nenadzorovane množice migrantov. Dva izmed prvih napadov, ki sta bila povzročena s strani pripadnikov Islamske države, sta se v Nemčiji pripetila ravno v času poletja. Vpleteni pa so bili migranti, ki so v Nemčiji zaprosili za azil.

N. Ž.

Komentarji so onemogočeni.