fbpx

Nemci so zgroženi: oče na pogrebu posiljene in ubite nemške študentke zbira denar za migrante

Maria L., žalovanje (Foto: You tube).

Pred kratkim smo poročali o primeru Marie Ladenburger, 19-letne študentke medicine, ki so jo našli v reki Dreisam v mestu Freiburg. Do posilstva in brutalnega umora naj bi prišlo sredi oktobra, ko se je ponoči s kolesom vračala z zabave. Oče, ki je bil ob smrti hčere sesut, pa se je že v osmrtnici obrnil na sokrajane, naj zberejo denar za lokalni promigrantski projekt.

Maria je v prostem času prostovoljno pomagala v migrantskem centru, sicer pa je hči znanega visokega uradnika EU. Preiskave so pokazale, da je bila napadena iz zasede, posiljena  in utopljena. Z enim samim lasom so ugotovili, da je morilec 17-letni Afganistanec Hussein K., ki se je rodil v Ghazni v Afganistanu in je v  Nemčijo prispel mladoletnik brez spremstva novembra 2015. Do sedaj je živel pri lokalni družini v Freiburgu, ki ni opazila nobenih posebnosti v njegovem vedenju.

Glede na objave v družbenih medijih je na Facebooku 16. oktobra pred napadom na Marie objavil fotografijo z dolgimi lasmi, kmalu se je povsem ostrigel, s čimer je zbudil sum in policija mu je prišla na sled. Na kraju zločina je ostal le en las, ki se je popolnoma ujemal z njegovimi, našli so še več drugih DNK dokazov. Sum je zbudil tudi s Facebook objavo volkodlaka, ki v rokah stiska žensko.

Trenutno je Hussein K. v priporu do naslednjega leta, ko se prične sojenje. Čeprav ni jasno, ali sta se z Mario spoznala pri njenem prostovoljnem delu, je povsem jasno, da sta bila posilstvo in umor izvedena iz zasede in z nasiljem. Sicer pa je bila najdena še ena umorjena  28-letna ženska v kraju, oddaljenem okrog 28 kilometrov, in sedaj preučujejo, če tudi v tem primeru ni ubijal prav on. V medijih krožijo nasprotujoče si novice, v katerih naj bi dejanje priznal, tožilstvo pa je zapisalo, da je molčal in najprej zahteval odvetnika.

V javnosti je zaradi nasilnih dejanj, ki so se pričela že lani ob novem letu, ko je bilo spolno nadlegovanih in oropanih več sto žensk, prišlo do ostrega nasprotovanja ‘politiki odprtih vrat’ Angele Merkel. V javnosti je stranka AFP, ki nasprotuje imigraciji, poudarila, da je ta umor posledica neregulirane imigracije in da je ‘Marija žrtev vabeče kulture Angele Merkel’.

Dr. Clemens Landerburger. Foto: You tube.

Dr. Clemens Landerburger. Foto: You tube.

Oče zbira denar za dobrodelne projekte, med katerimi so tudi migranti
Javnosti pa ni šokiralo le to, da je evropska politika do migrantov pretirano liberalna in da oblast noče spremeniti pristopa do migrantov, temveč tudi sporočilo, ki dokazuje, da je sicer žalujoči oče v pogrebni osmrtnici dal zapisati, naj denar raje kot za cvetje darujejo za dobrodelne projekte, med katerimi so tudi projekti gradnje cerkve v Bangladešu, Gani ter lokalni projekti v namestitvenem migrantskem centru. Običajno takšna izguba otroka  pahne starše v ječo depresije in bolečine, omenjeni oče pa še vedno želi biti všečen zagovornik pravic migrantov. 

Fotografija osmrtnice (Foto: You tube).

Fotografija osmrtnice (Foto: You tube).

Ali krščanska vera uči, da moramo dopuščati zlorabe in umore?
Visoki uradnik in oče dr. Clemens Ladenburg je bil označen za psevdokristjana, ker ga bolj skrbi za nasilne migrante in njihovo socializacijo kot za varnost domačinov, kar je širšo javnost razjezilo. Tudi če njegovo ravnanje izvira iz novozaveznega sporočila odpuščanja (interpretacija), bo to sporočilo povsem napačno  razumljeno s strani muslimanskih skrajnežev, saj oni sploh ne vedo, kaj je milost, ker je v celem Koranu ni najti. Takšno gesto bodo razumeli kot neumnost zahodnjaške kulture, v muslimanskem svetu razumejo le strogo kazen, parlamentiranja o socializaciji pa ne.

Zahodno družbo islamski skrajneži zelo prezirajo, prav tako krščanstvo, ker je sekularizirana družba v njihovih očeh  perverzna. Muslimane namreč učijo, da je ločitev cerkve in države vir zla in sklepajo, da je to povzročilo pokvarjenost družbe. Vrednote migrantov so povsem drugačne in izven konteksta zahodne družbe,  zato so zelo pomembni zgled, jasno postavljene meje in sankcije ob kršitvah. Sicer pa se je že večkrat izkazalo, da so mlajši migranti lagali o starosti, kar so potrdile zobozdravniške raziskave. Ko so v Kölnu nadlegovali ženske, so bili oproščeni. Prvi odzivi so bili zelo permisivni in škodljivi, nadaljevanje v tem slogu pa lahko sproži domače protest.

A. B.