fbpx

V Nemčiji na tri mesece pogojne kazni obsodili 66-letnega moškega, ki naj bi širil sovražni govor o migrantih

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Wilfried M. je v lokalnih medijih priznal, da je storil kaznivo dejanje in ga obžaluje. Očitali so mu, da je raznašal letake v bližini azilnega doma, vendar je to zanikal. Povedal je, da jih je razdelil na bankomatih Kreissparkasse in na območju med Ravensberger Strasse in Netto Markt supermarket.

Njegov odvetnik Kerstin Koch je povedal, da je 66-letni Wilfried pred kratkim ostal sam, saj mu je po neuspeli operaciji umrla žena. Sam se komaj preživlja z državno pomočjo. Sodnik mu je kljub temu izrekel globo 300 evrov, ki jo bo plačal v mesečnih obrokih po 15 evrov, in pogojno zaporno kazen treh mesecev, poroča Breitbart.

Omenjeni 66-letnik naj bi v Nemčiji na območju Severno Porenje-Vestfalija širil sovražni govor z letaki, na katerih je pisalo: “Begunci pojdite domov” in “Vi ste paraziti.” Wilfried svoje dejanje obžaluje, saj je to največja neumnost v njegovem življenju.

Upokojenec je povedal, da je pripravil letake kot odziv na ravnanje nemške vlade, saj se ne strinja s tem, kakšno zakonodajo sprejema nemška vlada. Nemška vlada sedaj intenzivno preganja osebe, ki širijo sovražni govor v času migranstke krize. V več primerih so aretirali moške in ženske, katerih objave sovražnega govora so zasledili na socialnih omrežjih. Policija je ponekod celo vdrla v njihove domove.

Branka Jurhar