V Nemčiji na tri mesece pogojne kazni obsodili 66-letnega moškega, ki naj bi širil sovražni govor o migrantih

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Wilfried M. je v lokalnih medijih priznal, da je storil kaznivo dejanje in ga obžaluje. Očitali so mu, da je raznašal letake v bližini azilnega doma, vendar je to zanikal. Povedal je, da jih je razdelil na bankomatih Kreissparkasse in na območju med Ravensberger Strasse in Netto Markt supermarket.

Njegov odvetnik Kerstin Koch je povedal, da je 66-letni Wilfried pred kratkim ostal sam, saj mu je po neuspeli operaciji umrla žena. Sam se komaj preživlja z državno pomočjo. Sodnik mu je kljub temu izrekel globo 300 evrov, ki jo bo plačal v mesečnih obrokih po 15 evrov, in pogojno zaporno kazen treh mesecev, poroča Breitbart.

Omenjeni 66-letnik naj bi v Nemčiji na območju Severno Porenje-Vestfalija širil sovražni govor z letaki, na katerih je pisalo: “Begunci pojdite domov” in “Vi ste paraziti.” Wilfried svoje dejanje obžaluje, saj je to največja neumnost v njegovem življenju.

Upokojenec je povedal, da je pripravil letake kot odziv na ravnanje nemške vlade, saj se ne strinja s tem, kakšno zakonodajo sprejema nemška vlada. Nemška vlada sedaj intenzivno preganja osebe, ki širijo sovražni govor v času migranstke krize. V več primerih so aretirali moške in ženske, katerih objave sovražnega govora so zasledili na socialnih omrežjih. Policija je ponekod celo vdrla v njihove domove.

Branka Jurhar

 • Olga

  Upam, da bo kanclerka odletela, čeprav se na vse kriplje trudi, tudi z omejevanjem svobode govora in utišanjem zdrave kritične misli, ostati na oblasti!

  • Waltter

   Ves niti ne samo ne poznas jih – potrebno jih je zatreti v kali – tukaj ne nasprotujejo tem beguncem – oni bi reda ucili socializirani in tiste z prihodki .- s paraziti nemci oznacujejo tuje delavce ne pa dejanskih parazitov.

 • rubec

  Jaz bi mu dal pravo čuzo ne pa pogojno. Zato ker obžaluje.

 • Suzy Solis

  today to invest in the lives of others.

  Only what’s done for Christ will last.

 • Suzy Solis

  oday to invest in the lives of others.

  Only what’s done for Christ will last.

 • janez.pokoncni

  “Begunci pojdite domov” in “Vi ste paraziti.” Wilfried svoje dejanje obžaluje, saj je to največja neumnost v njegovem življenju.

  Bedak. Ne moreš tako govoriti o bodočnosti Evrope, o znastvenikih in zdravnikih, o cvetu svetovnega gospodarstva in posebej, o vrhunskih genetskih strokovnjakih. Medvedom je pred mnogimi, mnogimi leti v Bosni uspel podvih križanja medveda in bukve. Takšnega genetskega čudeža stoletja nobeno živo bitje več ni uspelo ponoviti, dokler se tile, ki danes kulturno obogatujejo Evropo, niso odločili za paritev s kozami.

 • totex39

  Začeli bodo načrtno uničevati lastno prebivalstvo, samo to jih lahko privedi v še večji kaos. Te migranti, razni “doktorji in inženirji” ki prihajajo ne znajo nič, kajti enkrat bo potrebno tudi delati ne samo sprejemati. Takrat bodo te zapečeni migranti pokazali, da jim je najlažja pot do dela terorizem in uničevanje Evrope, ki pa se bo pod njihovo daktirko spreminjala v kamnito ruševino.
  Verjamite, ko bo prišlo do take krizne situacije, bodo vsi te politiki, ki so nas uničili na varnem.

 • stajerc5

  Kolikor vem, je placal kazen zaradi plakatiranja brez dovolenja.
  Ne se dati prestrasiti!

 • Franc Novak 1979

  In ko se bojo spet razpisali o otrocih, ki na vojnem območju ne morejo obiskovati šol, si oglejte tole: https://www.almasdarnews.com/article/video-kurdish-led-forces-capture-isis-child-soldiers-near-raqqa/ In od teh noben ni polnoleten, ravno za zaključek osnovne šole. Mogoče jih bo sedaj merklca vzela, se bojo šolali v NordRheinWestfalen.

 • samsara

  Kdo bo aretiral nemško vlado, ki deluje protinemško, protievropsko, protičloveško?

 • xtc

  Bolj bo vlada skušala ustrahovati narod;manjša je verjetnost ;da bo izvoljena ponovno in tudi policisti in ostali bi se morali zamisliti malce ob pretirani vročeglavosti;kajti;kaj pa bo če se vlada menja metla pa obrne proti njim?
  Kajti glede na to kasj se dogaja v Nemčiji je jasno ;da Mercklova kanclerka ne bo nikoli več in terorizirati lasteen narod;ki žal gleeda nekaznovano divjanje imigrantov in ki žal govori trpko resnico ne pelje na dober konec:

 • lauraas

  Tudi naši romi so dobili podminimalno kazen za umor. Lepa vzpodboda za več umorov!

 • cosmosjasnovidec

  Takšen zakon ne obstaja,da bi meni nekdo kokodakal,da ne smem govoriti proti tej kamelotrajbarski sodrgi,ker ne morem niti slišati za njo ne pa še žive videti.
  Na sodišču bi sodnikom jebal mater ter jih premlatil kot hudiče,če bi mi sodili za tako bedarijo tako,da bi mi imeli za kaj soditi.Najprej bi jim pa še izstavil dejsta muslimanske golazni posilstev,ropov,umorov,pedofilstva in tako naprej.
  Takega zakona niti na daleč ne sprejemam in ni ga takega kateri bi mi ga na silo hotel vsiliti,ker se bo z tem samo preselil na oni svet.
  Tale je ziher dobil kazen zaradi nezakonitega lepljenja plakatov kje na javnem kraju.
  V nemčiji je namreč brez ustrezne dokumentacije lepljenje kakršnih koli letakov,plakatov itd. prepovedano.
  Da smrdljivih musličev ne trpim palahko povem Pahorju ter vsej levaški komunajzarski eliti v ksiht in mi lahko povlečejo samo penis prekleti izdajalci ter sovražniki Slovenije št.1.
  Ravno takim bi se po zakonu moralo soditi za izdajstvo ter ogrožanje življenj Europejcev katere so izpostavili kot žrtvena jagnja.
  Pizda jim materina pobijem vso to golazen,če mi pride pred oči z takim pozivom za obravnavo in si naj prasci prečitajo že tukaj,da jim jeb.. komunajzarske matere celo pa če bi bile stare cirka 20-30 let.

  • dr Janez Sveti

   Vse kar si zapisal, bi lahko brez kletvic in groženj napisal v enem stavku. Tako vsi vidimo, da si neuravnovešen in potreben zdravljenja. Naj ti povem, da se bodo mogoče res policaji oglasili pri tebi. Ne zardi mene, meni nisi pomemben, ampak zato, ker so dolžni to storit. Takšno pisanje, kot ga imaš je namreč sankcionirano. Še enkrat. Jaz tudi takšnega pisanja, čeprav mi ni všeč nebi prepovedal, saj tudi takšni kot si ti , morajo imeti pravico, da povedo s svojimi besedami, kaj jim ni všeč.
   Naj ti povem, da VEM, kako si ti en navaden mucek in se samo šopiriš kot pav :)
   R Janez Sveti svetovalec

 • sunday

  zakaj obžaluje svoje dejanje, če pa je vse lepo in prav napisal – še premalo je povedal o teh gnilih podganjih iztrebkih!!!

 • dr Janez Sveti

  Tale novica je v meni povzročila sveto jezo!
  DR Janez Sveti EU

 • Artur

  In ta banda naj bi tudi nam grozila s kaznijo zaradi sprejetja novele zakona o tujcih , sem že poslušal naše hlapčevske evropske pos(r)lance kako je treba vse kar elita ukaže glede spoštovanja človekovih pravic spoštovati , torej boj za naše človekove pravice proti parazitski zapečeni drhali je za njih kršenje njihovih človekovih pravic,ker ne dovolimo da se jih še več ne naprti na našo grbo in na škodo naših socialno ogroženih državljanov . EU (izvzemši Višegrajce ….. ) gnila si do temelja !!!