fbpx

V Nemčiji po 62 odstotni precepljenosti število okuženih pričelo upadati

Foto: epa

Rast števila okužb z novim koronavirusom se v Nemčiji upočasnjuje. Iz Inštitut Roberta Kocha (RKI) so sporočili, da so v sredo zabeležili 12.925 novih okužb, kar je za približno 2500 manj kot pred tednom dni. Umrlo je 68 ljudi.

Številke v Nemčiji kažejo na padajoč trend, čeprav so trenutne incidence le delno primerljive s tistimi iz prvega in drugega vala. Zaradi učinka cepljenja okužbe ne vodijo več v tako veliki meri v resen potek bolnikov. Z tudi enakimi incidencami kot v prejšnjih valih je tokrat v bolnišnicah na oddelkih za intenzivno nego bistveno manj ljudi.

Od začetka pandemije je bilo z virusom v Nemčiji okuženih več kot 4,1 milijona ljudi. Več kot 93.000 jih je umrlo zaradi covid-19 oziroma zaradi posledic.  Najbolj naseljena zvezna dežela Severno Porenje-Vestfalija je v sredo zabeležila tudi največ novih okužb in sicer  2.692 primerov pa tudi največ smrti v enem dnevu, 20 ljudi.

Doslej je bilo v Nemčiji cepljenih 55,5 milijona ljudi (66 odstotkov), skoraj 52 milijonov (62 odstotkov) jih je že prejelo drugi odmerek. Trenutno je v Nemčiji na oddelkih za intenzivno nego 1.526 bolnikov s covidom-19. Zasedenost postelj za intenzivno nego je v povprečju v državi šest odstotkov. Na vrhuncu tretjega vala je bila zasedenost 19 odstotkov.

Sara Kovač