fbpx

Blinken potrdil, da so ZDA pred talibani rešile može otroških nevest

Ameriški državni sekretar Antony Blinken (foto: EPA)

Ameriški zunanji minister Antony Blinken je na senatnem zaslišanju potrdil, da so ZDA iz Afganistana med evakuacijo pred talibani rešile tudi več moških in njihovih otroških nevest. Medtem, ko so ameriške oborožene sile reševale pedofile, pa so v Afganistanu talibanom prepustili več kot sto ameriških državljanov.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije več kot 50 odstotkov deklic v Afganistanu konča kot otroška nevesta. S temi zastrašujočimi podatki je teksaški senator Ted Cruz soočil ameriškega zunanjega ministra Antonyja Blinkena na torkovem zaslišanju v senatu.

Blinken je vztrajal, da ne ve točnega števila mladoletnih deklic, ki so bile iz Afganistana evakuirane v spremstvu starejših moških, poroča Breitbart. Ameriški zunanji minister je vztrajal, da so oblasti budno spremljale omenjeno problematiko in s pazljivostjo odkrivale n ločevale otroške neveste od njihovih mož.

Ameriški senator Ted Cruz (foto: EPA)

Po Blinkenovih trditvah naj bi bilo takšnih primerov peščica, dovolj za prešteti na prste ene roke. Te trditve se ne ujemajo s podatki ameriško carino. “Skrbi nas, ker vidimo veliko družin z zelo mladimi deklicami. Ta dekleta so pripeljana v ZDA kot žene,” je za Yahoo News razkril vladni uradnik. “Ne gre za majhno število.”

Osrednji mediji so v času ameriškega umika iz Afganistana vztrajali, da je potrebno Afganistancem, ki se bojijo talibanov pomagati, da je potrebno ljudem, ki so 20 let kolaborirali z ZDA in njihovimi zavezniki, zagotoviti varen pristan. Da ni dovolj, da so bili za svoje delo primerno plačani. Zdaj je tudi uradno, ZDA so pred srdom talibanov reševale pedofile.

Zgled je Mohamed
Na tem mestu je potrebno izpostaviti, da je koncept otroških nevest zakoreninjen v Koranu, tudi sam prerok Mohamed je namreč za ženo vzel 6 let staro Aišo, s katero je imel spolne odnose, ko je dopolnila 9 let. Mohamed je imel 53 let, ko se je poročil s 6-letnico (Bukhari 7.62.88 in Bukhari 5.58.234). Posledično je islamskemu svetu težko sprejeti idejo civiliziranega sveta, da se z otroci enostavno ne poroča, sploh pa ne konzumira takšnega zakona. Mohamed je namreč zgled lepega vedenja opozarja Jihad Watch.

Otroška nevesta, slika je simbolična (foto: flickr)

“V islamskem pravu ni določene minimalne starosti za zakon. Zakon v številnih državah dekletom dovoli poroko šele od 18 leta dalje. To je arbitrarna zakonodaja, ne islamski zakon,” je povedal iraški strokovnjak islamskega prava dr. Abd Al-Hamid Al-‘Ubeidi“Islam ne prepoveduje poroke mladih otrok,” so še bolj jasni pri Pakistanskem svetu za islamsko ideologijo.

Ivan Šokić