fbpx

V Nemčiji razpisali sto tisoč evrov nagrade za identifikacijo radikalnih pripadnikov Antife, ki so povzročili za 10 milijonov škode!

Pripadniki Antife protestirajo (foto: Voice of Europe)

Mesto Leipzig v deželi Saški na vzhodu Nemčije je ponudilo sto tisoč evrov denarne nagrade za identifikacijo skrajno levičarskih ekstremistov iz vrst gibanja Antifa. Povod za razpis denarne nagrade je serija napadov v mestu.

Saška deželna kriminalistična služba (LKA) je skupaj z leipziškim javnim tožilstvom najavila denarno nagrado v višini sto tisoč evrov za pozitivno identifikacijo pripadnikov radikalne levičarske organizacije Antifa.

Nagrada je namenjena izključno civilistom in ne vključuje pripadnikov enot za vzdrževanje reda in miru. Razpisana nagrada je največja, ki je bila ponujena javnosti vse od vladavine terorja ekstremistične skrajno leve teroristične skupine Frakcija rdeče armade (RAF), ki je bila aktiva od leta 1968 do leta 1998.

Razlog za ponujeno visoko denarno nagrado je po pisanju Breitbarta serija napadov Antife na gradbišča po Leipzigu, ravno tako pa so požgali stanovanjsko poslopje, zaradi česar je nastalo za okoli 10 milijonov evrov škode.

Levičarsko nasilje v porastu
Pripadniki Antife naj bi bili ravno tako odgovorni za vlom v stanovanje zaposlene v gradbenem podjetju. Omenjeno žrtev so skrajni levičarji brutalno pretepli.

Tudi oblasti v mestih Bautzen in Rodewisch so ponudile denarne nagrade v višini 12.500 evrov za informacije o podobnih požigih gradbenih podjetij. Dežela Saška pa je najavila oblikovanje posebne komisije o levičarskem ekstremizmu, ki se bo ukvarjala z levičarskimi napadi. Teh je bilo letos do zdaj že 305; za primerjavo, v letu 2018 jih je bilo 222.

Z nasiljem Antife, uperjenim na pripadnike policije, se ravno tako soočajo v Berlinu, kjer so levičarski ekstremisti med protestom proti deložaciji levičarskih aktivistov, ki so bivali v tujih stanovanjih brez dovoljenja, policiste obmetavali z granitnimi kockami in “drugimi projektili”. Več policistov je bilo poškodovanih.

Ivan Šokić