V Nemčiji razpisali sto tisoč evrov nagrade za identifikacijo radikalnih pripadnikov Antife, ki so povzročili za 10 milijonov škode!

Pripadniki Antife protestirajo (foto: Voice of Europe)

Mesto Leipzig v deželi Saški na vzhodu Nemčije je ponudilo sto tisoč evrov denarne nagrade za identifikacijo skrajno levičarskih ekstremistov iz vrst gibanja Antifa. Povod za razpis denarne nagrade je serija napadov v mestu.

Saška deželna kriminalistična služba (LKA) je skupaj z leipziškim javnim tožilstvom najavila denarno nagrado v višini sto tisoč evrov za pozitivno identifikacijo pripadnikov radikalne levičarske organizacije Antifa.

Nagrada je namenjena izključno civilistom in ne vključuje pripadnikov enot za vzdrževanje reda in miru. Razpisana nagrada je največja, ki je bila ponujena javnosti vse od vladavine terorja ekstremistične skrajno leve teroristične skupine Frakcija rdeče armade (RAF), ki je bila aktiva od leta 1968 do leta 1998.

Razlog za ponujeno visoko denarno nagrado je po pisanju Breitbarta serija napadov Antife na gradbišča po Leipzigu, ravno tako pa so požgali stanovanjsko poslopje, zaradi česar je nastalo za okoli 10 milijonov evrov škode.

Levičarsko nasilje v porastu
Pripadniki Antife naj bi bili ravno tako odgovorni za vlom v stanovanje zaposlene v gradbenem podjetju. Omenjeno žrtev so skrajni levičarji brutalno pretepli.

Tudi oblasti v mestih Bautzen in Rodewisch so ponudile denarne nagrade v višini 12.500 evrov za informacije o podobnih požigih gradbenih podjetij. Dežela Saška pa je najavila oblikovanje posebne komisije o levičarskem ekstremizmu, ki se bo ukvarjala z levičarskimi napadi. Teh je bilo letos do zdaj že 305; za primerjavo, v letu 2018 jih je bilo 222.

Z nasiljem Antife, uperjenim na pripadnike policije, se ravno tako soočajo v Berlinu, kjer so levičarski ekstremisti med protestom proti deložaciji levičarskih aktivistov, ki so bivali v tujih stanovanjih brez dovoljenja, policiste obmetavali z granitnimi kockami in “drugimi projektili”. Več policistov je bilo poškodovanih.

Ivan Šokić

 • pajot

  Budale. Imate jih črno na belem. Vse sterat ven iz Nemčije in ven iz Evrope. To je najlažji in napreprostejši način,kako se jih rešit.

  • Novakec1

   Kdo jih bo pa vzel, mogoče Fajonka.

 • sodnikisozločinci

  Delajo se norca iz ljudi, tako oblast kot policija. Vse ekstremiste imajo na spisku, takšne totalitarne države kot je Nemčija ni nikjjer na svetu. Tajno prisluškovanje telefonom, vohunjenje po spletu, po šolah, delovnih mestih, vsak državljan ima tajno kartoteko, huje je kot za časa nacizma. Leve skrajneže nočejo poloviti, ker so najbolj zagrizeni privrženci politike oblasti, to je to.

 • Peter Leskovar

  Samo, da LKA ni policija temveč je deželna “kriminalistična” služba ali kriminalistični urad. Se pravi je to še malce višje, kot samo “policija. Pa brez zamere :-D

 • Van Der Waals

  ANTIFA DELOMRZNEŽI ZA TO JIM PA KAPITAL SMRDI!

 • xtc

  Gre za navadno blefiranje,seveda gre pa za bumerang izdajalcki CDU+CSU in SPD ju ter ,Die Grunen.
  Merckelca je ves čas prikrivala izgrede levakov v Nemčiji,čeprav jo je odstavljeni šef obveščevalcev z njene strani vse skozi opozarjal na ekstremen razrast levega ekstremizma in kako so kamere razpoznale na nekaterih izgredih “skrajnih desničarjev” preoblečene skrajne levičarje,katere izgrede je Merckellca uporabljala za obračunavanje z AfD,ki eksponentno rase in kaže,da bo postala vodilna nemška stranka ravno zaradi norosti Merckelce.
  Seveda ne bodo našli nobenega nasilneža iz vrst levih,kajti zato ne rabijo tiralice samo članstvo SPD ja in Die Grunnen pregledajo in jih bodo hitro našli cele kupe,seveda tega pa ne bomo,raje bomo lovili “neobstoječe velike skupine neonacistov”.
  Seveda pa so ti izgredi novi žeblji v krsto izddajalcem iz CDU in CSU ter SPD in Die Grunnen(polni ekosocialistov in Turkov in Arabcevitd),saj Nemci vse bolj spoznavajo kdo je težava Nemčije Levičarji in izdajalska CDU in CSU ter v Zelene preoblečeni levi fašisti.
  Skratka AfD si ob teh stvareh lahko le mane roke in prosi za čim več takih izgredov,saj jim je taka reklama najboljša za dvig rejtinga.

 • Olga101

  Nam je vse dovoljeno! Islamisti=komunisti=socialisti=levičarji=teroristi!

 • pesjanar

  Kdo pa nas bo branil pred židanovi novo komponiranimi komunisti ljubitelji rdečo zelene barve,barabe so ugotovile da raja pada na floskule o zeleni ideologiji vzor jim je napol ali popolnoma blazna greta,tu bo njihova tržna niša,kaj bodo prodajali sicer ni znano ker tega ne znajo znajo pa manipulirati in tudi posegi v državno malho niso za te barabe noben problem ne moralni ne kakšen drugi.