fbpx

V Nemčiji se je pričelo sojenje enajstim migrantom, ki so skupinsko posilili 18-letnico

Fotografija je simbolična. (Foto: Istock)

Na sodišču v Freiburgu na jugozahodu Nemčije se je danes začelo sojenje enajstim moškim, starim od 18 do 30 let, zaradi lanskega skupinskega posilstva študentke pred diskoteko v tem univerzitetnem mestu. Obtoženi so posilstva in ker niso pomagali žrtvi, takrat 18-letni študentki. Agonija 18-letnice, ki je danes ni bilo na sodišču, je v noči s 13. na 14. oktober trajala več ur.

Sojenje na sodišču za mladoletne naj bi trajalo do decembra. Pričali naj bi dva forenzična strokovnjaka in 50 prič. Ženske, ki jih toži, danes ni bilo na sodišču, poroča portal Deutsche Welle.

Obtoženih je osem Sircev, večinoma beguncev, ki so stari med 19 in 30 let. Glavni osumljenec je star 22 let in naj bi že večkrat storil kazniva dejanja. Tožilstvo ga obtožuje, da je 18-letnico lanskega oktobra v grmovju pred diskoteko posilil, nato pa druge vzpodbujal, naj mu sledijo. Njegov odvetnik je napovedal, da ne bo priznal krivde za posilstvo. Obtoženi so tudi 23-letni Iračan, 18-letni Alžirec ter 25-letni Nemec, ki nimajo “migrantskega ozadja”. Vsi obtoženi so že mesece v preiskovalnem priporu.

Agonija 18-letnice, ki je danes ni bilo na sodišču, je v noči s 13. na 14. oktober trajala več ur, poroča STA. Pred tem so ji v diskoteki ponujali ekstazi, v pijačo pa vmešali neznano snov, zaradi katere se ni bila sposobna braniti, je poudarilo tožilstvo. Na policijo je šla jutro po posilstvu. Policija je osumljence našla na podlagi risb in sledi genetskega materiala, primer pa je razburil javnost v Nemčiji.

C. Š.