V Nemčiji se je pričelo sojenje enajstim migrantom, ki so skupinsko posilili 18-letnico

Foto: Istock

Na sodišču v Freiburgu na jugozahodu Nemčije se je danes začelo sojenje enajstim moškim, starim od 18 do 30 let, zaradi lanskega skupinskega posilstva študentke pred diskoteko v tem univerzitetnem mestu. Obtoženi so posilstva in ker niso pomagali žrtvi, takrat 18-letni študentki. Agonija 18-letnice, ki je danes ni bilo na sodišču, je v noči s 13. na 14. oktober trajala več ur.

Sojenje na sodišču za mladoletne naj bi trajalo do decembra. Pričali naj bi dva forenzična strokovnjaka in 50 prič. Ženske, ki jih toži, danes ni bilo na sodišču, poroča portal Deutsche Welle.

Obtoženih je osem Sircev, večinoma beguncev, ki so stari med 19 in 30 let. Glavni osumljenec je star 22 let in naj bi že večkrat storil kazniva dejanja. Tožilstvo ga obtožuje, da je 18-letnico lanskega oktobra v grmovju pred diskoteko posilil, nato pa druge vzpodbujal, naj mu sledijo. Njegov odvetnik je napovedal, da ne bo priznal krivde za posilstvo. Obtoženi so tudi 23-letni Iračan, 18-letni Alžirec ter 25-letni Nemec, ki nimajo “migrantskega ozadja”. Vsi obtoženi so že mesece v preiskovalnem priporu.

Agonija 18-letnice, ki je danes ni bilo na sodišču, je v noči s 13. na 14. oktober trajala več ur, poroča STA. Pred tem so ji v diskoteki ponujali ekstazi, v pijačo pa vmešali neznano snov, zaradi katere se ni bila sposobna braniti, je poudarilo tožilstvo. Na policijo je šla jutro po posilstvu. Policija je osumljence našla na podlagi risb in sledi genetskega materiala, primer pa je razburil javnost v Nemčiji.

C. Š.

 • mona lisa

  Odsekat orodja in izgnat v njihovo vukiojebino.

 • Olga101

  Azil posiljevalcem???????!!!!!!!!

 • RATATA

  50 prič bo pa že kaj uporabnega povedalo….

 • xtc

  Ko bo krivda neizpodbitno dokazana,krivce zadaj na dvorišče sodnije na kolena in ………….. pok.

 • macon

  Predlagam, da dobijo dva meseca pogojno, če se vljudno opravičijo. Lahko v arabščini ali svahiliju.

  Karkoli drugega bi bil vendar rasizem in fašizem.

 • Dragan Krstič

  Za tiste ki znate nemško. Izpoved Nemke ki je pomagala migrantom na videu: Ehemalige fluechilingshelferin Christiane Soler_die luegen.

  • KAPIBARA

   V kratkem, povej v Slovenščini– please..

 • Matt von Glanz

  V It. so glasovali za kemicno kastracijo za posiljevalce in pedofile

 • šmentanamuha

  Najprej transparenrti refjudćžis uelkom, pol pa v koj in na drevo. Naše NVO aktivistke si srčno želijo, da bi bile na njenem mestu.

 • Andrej

  Če bodo Nemci s tem tempom nadaljevali bodo pod popolnim šeriatom, ko bo prvi posiljevalec dobil pravnomočno obtožbo.

 • Skrajno Desni

  Ma kakšno sojenje takoj pobit golazn islamistično.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!