fbpx

V nepojasnjenih okoliščinah umrl še en ruski oligarh

V nepojasnjenih okoliščinah je preminil ruski oligarh Aleksander Subbotin. (Foto: Tpyxa)

Svet je pretresla smrt še enega ruskega oligarha, milijarderja in bivšega generalnega direktorja koncerna Lukoil Aleksandra Subbotina. Preminil je med obiskom pri šamanu v nepojasnjenih okoliščinah. 

Šamana je Aleksander Subbotin obiskal, da bi mu pomagal preboleti “mačka” po prepiti noči. Dal mu je zaužiti krastačin strup, kar je njegovo počutje poslabšalo. Začutil je srčno bolečino. Vrač naj bi mu nato dal zdravilo za srce in mu naročil, naj se naspi. Moški je zatem umrl, poroča Polska Agencja Prasowa.

Kot je znano, je Subbotin obiskoval šamana na obrobju Moskve obiskoval že poprej. Zdravljenje s strupenimi krastačami je potekalo tako, da se je v kožne reze oziroma rane vbrizgaval krastačin strup, ki je bil za Subbotina morda usoden. To je bila še ena skrivnostna smrt ruskega oligarha v zadnjem času.

Strupena krastača. (Foto: Pixabay)

Sredi preteklega meseca so mediji poročali o smrti nekdanjega podpredsednika Gazprombanke Vladislava Avajeva. Moški naj bi najprej ustrelil svojo ženo in hčer, zatem pa naredil samomor. V nepojasnjenih okoliščinah pa je umrl tudi vodja ruske plinske družbe Novatek Sergej Protosenja. Tako njegovo telo kot telesi žene in hčerke so odkrili v najeti vili v španski Costa Bravi.

Domen Mezeg