fbpx

V Srbiji morilski pohod nezakonitih migrantov preprečili pogumni domačini

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Zoran Radmilović iz Batrovcev, vasi nedaleč od Šida, je postal žrtev napada ilegalnih migrantov, ki so jih iz Hrvaške vrnili v Srbijo, po neuspelem poskusu vstopa v drugo državo. Radmilović pravi, da so se migranti sprva njemu približali in ga prosili za taksi, nakar jim je razložil, da ga tam ne morejo najti in naj gredo v smeri Šida.

Kmalu zatem so ga napadli. Najprej so ga udarjali po obrazu, nato pa sta ga dva migranta zgrabila, medtem ko ga je tretji poskušal ubiti z nožem. A na srečo se ga je ubranil, piše portal Sremskomitrovaški.

Po tem, ko se je Zoran Radmilović ubranil migrantov, za katere pravi, da so bili videti pod vplivom mamil, so ga začeli še obmetavati s kamenjem. Kmalu so prišli ljudje iz bližnje gostilne in okoliških hiš in migrante obkolili, ob tem so jih pridržali in poklicali policijo. Policisti so čez nekaj časa prišli na kraj dogodka in pri migrantih našli nože. Nato pa so priti huliganom vložili tudi kazenske ovadbe.

V Srbiji so morilski pohod nezakonitih migrantov preprečili domačini. Foto: mitrovica.info

Foto: Mitrovica.info

Prebivalci Batrovcev že leta molčijo, saj se bojijo za varnost svojih družin. Pred kratkim so migranti oropali tudi hišo predsednika krajevne skupnosti. Več o tem si lahko preberete tukaj!

Demokracija