fbpx

V strmoglavljenju letala v Kirgiziji umrlo vsaj 37 ljudi

Foto: epa

Tovorno letalo turške letalske družbe Turkish Airlines je danes strmoglavilo na vas blizu letališča v Biškeku. Pri tem je umrlo 32 ljudi, večinoma prebivalci vasi Dača-Suu.

Letalo boeing 747 je strmoglavilo med poskusom pristanka v gosti megli. Predstavnik kirgizijske civilne zaščite Muhamed Svarov je povedal, da bi se število žrtev lahko še povečalo, saj reševalna akcija še poteka.

Najmanj štirje piloti na letalu, ki je bilo na poti iz Hongkonga preko Biškeka v Istanbul, so v nesreči izgubili življenje. Letalo je po podatkih civilne zaščite poškodovalo okoli 43 hiš. Po nesreči se je razširil požar, ki so ga gasilci že lokalizirali.

Letalo uničilo več hiš in ubilo cele družine
“Letalo je treščilo na hiše in ubilo celotne družine,”
je za AFP povedal očividec, ki je želel ostati neimenovan. “Od hiš ni ostalo nič, ljudje so bili ubiti s celotnimi družinami, z otroki. Številni so spali,” je dejal.

Kirgiški premier Soronbaj Ženbekov je imenoval posebno vladno komisijo, ki bo preiskala nesrečo. Predsednik države Almazbek Atambajev je odpovedal obisk na Kitajskem in se vrnil v Biškek, poročajo kirgiški mediji.

M. P., STA