V švedskem Malmu ljudje na nogah zaradi strelskega pohoda

V streljanju na Švedskem ranjeni štirje ljudje (Foto: epa).

Brutalni napadi na nič hudega sluteče civiliste se očitno dogajajo po vsej Evropi. Včeraj je ob 19. uri prišlo do streljanja tudi v Malmu na Švedskem. Očividci so policiji zatrdili, da je šlo za strelski napad iz mimo vozečega audija, ki je po dvajsetih strelih takoj odpeljal z visoko hitrostjo.

Policija je preiskala področje in našla tulce porabljenih nabojev. Glede na izjave prič sklepajo, da so storilci streljali z avtomatskim orožjem, pri čemer so bili ranjeni štirje ljudje.

Strelski napad po metodi presenečenja
Včerajšnje streljanje je potekalo v času nogometne tekme med ekipama Malmö FF in Helsingborgs IF, zaradi česar je bilo na terenu mnogo policistov. Storilci so kljub hitremu odzivu policije uspeli pobegniti. Policija še raziskuje, če so pobegnili z avtom ali tudi z mopedom.

Med preiskavo streljanja, kjer je bilo več ranjenih, tudi eksplozija
Med preiskavo strelskega pohoda je nekoliko pred 21. uro odjeknila eksplozija, ki je pretresla prebivalce Heleneholma, jugovzhodnega predela Malma. Na prizorišče so takoj poslali strokovnjake za eksploziv in druge varnostne strokovnjake. Izkazalo se je, da je šlo za sprožitev pirotehničnih sredstev.

Poskus ustrahovanja Švedske
Poleg obeh incidentov, za katera se ne ve, če sta povezana, je bilo objavljeno tudi, da je bil najden eksploziv blizu šole v Gothenburgu. Med prebivalci pa je zavladal strah, da je Švedska postala tarča terorističnih napadov islamskih skrajnežev.

A. B.

 • Dostmamrecesije

  Res Angela Merkel, ne mine dan, ko ne bi pomislil nate, ampak v negativnem smislu.

  • totex39

   Pras.ca se sedaj izgovarja, da bi najraje zavrtela čas nazaj.

 • xtc

  Bolj bo pokalo preje se bo zadeva začela in rešila kot mora;a ste mislili ;da nekontrolirano navažanje socialzacijsko nezmožnih ljudi prinese kaj drugega kot vojno?
  Upam le ;da jih bodo ne glede kako že spravijo nazaj ali kamor koli že;da bo mir pred njimi zraven pa še levake in progresivce:
  Zaradi mene tudi vse vAfriko_samo da bo mir pred tolpo:

 • samsara

  Kaj je še potrebno in koliko tega, da se bo ljudstvo prebudilo iz apatične otrplosti, dejansko vzelo oblast v svoje roke, veleizdajalsko pokvarjeno elito, pa ustrezno ‘nagradilo’?

  • dr Janez Sveti

   Kaj predlagaš?
   Dr Janez Sveti v pripravjenosti

 • Nata

  Ja, hudirja , kaj pa pričakujejo pri svoji liberalni politiki in množici migrantov ??

 • Poštenje velja

  Dollllllllllfiiiiiiiiiiii pridi počistit nesnago!
  Zaplini tudi naš parlament!

  • dr Janez Sveti

   Če me niso naplahtali je Dolfi štel med nesnago tudi tvoje prednike.
   DR Janez SVeti Perunov sin

 • Machete

  Machete think rasist Swedes attack poor Polish immigrants, like in London.

 • Slovenka

  Švedi, usodo boste morali vzeti v svoje roke, enako kot vsi Evropejci, ki se nam še ni zmešalo od LGBT, komunizma, izprijenega liberalizma, multi-kultija in preostale nesnage in ki imamo še nekaj občutka za čast, poštenje, odgovornost, mero, načela in zdravo pamet.

  Evropejci, Evropa pripada Evropejcem, in sicer belim Evropejcem, vse ostale rase pa se lahko pojavljajo v njej le v neznatnem številu. Prav tako Azija pripada Azijcem, Afrika pa Afričanom, in sicer črnim Afričanom, belci pa smo lahko v njej le neznatna manjšina z enakimi pravicami in dolžnostmi kot črna večina. Naša pravica in dolžnost je braniti Evropo in svoje lastne države pred rasnim mešanjem.

  Švedi, treba bo čistiti.

  • koza

   očitno jim je zmanjkalo gnara, samska oseba 4000 eur, družina 10 000 da se vrnejo domov, ali pa so tile trmasti pa hočejo še kaj več, kmalu bomo videli

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!