V švedskem Malmu ljudje na nogah zaradi strelskega pohoda

V streljanju na Švedskem ranjeni štirje ljudje (Foto: epa).

Brutalni napadi na nič hudega sluteče civiliste se očitno dogajajo po vsej Evropi. Včeraj je ob 19. uri prišlo do streljanja tudi v Malmu na Švedskem. Očividci so policiji zatrdili, da je šlo za strelski napad iz mimo vozečega audija, ki je po dvajsetih strelih takoj odpeljal z visoko hitrostjo.

Policija je preiskala področje in našla tulce porabljenih nabojev. Glede na izjave prič sklepajo, da so storilci streljali z avtomatskim orožjem, pri čemer so bili ranjeni štirje ljudje.

Strelski napad po metodi presenečenja
Včerajšnje streljanje je potekalo v času nogometne tekme med ekipama Malmö FF in Helsingborgs IF, zaradi česar je bilo na terenu mnogo policistov. Storilci so kljub hitremu odzivu policije uspeli pobegniti. Policija še raziskuje, če so pobegnili z avtom ali tudi z mopedom.

Med preiskavo streljanja, kjer je bilo več ranjenih, tudi eksplozija
Med preiskavo strelskega pohoda je nekoliko pred 21. uro odjeknila eksplozija, ki je pretresla prebivalce Heleneholma, jugovzhodnega predela Malma. Na prizorišče so takoj poslali strokovnjake za eksploziv in druge varnostne strokovnjake. Izkazalo se je, da je šlo za sprožitev pirotehničnih sredstev.

Poskus ustrahovanja Švedske
Poleg obeh incidentov, za katera se ne ve, če sta povezana, je bilo objavljeno tudi, da je bil najden eksploziv blizu šole v Gothenburgu. Med prebivalci pa je zavladal strah, da je Švedska postala tarča terorističnih napadov islamskih skrajnežev.

A. B.