fbpx

V tem hotelu v Turčiji turistom ne bodo več točili alkohola, bazeni so po novem ločeni za ženske in moške

Foto: Booking.com

Ko so se dopustniki odločili, kateri hotel rezervirajo tekom počitnikovanja v Turčiji, si niso mislili, da bodo pravzaprav rezervirali hotel, kjer sploh ne bodo smeli spiti kapljice alkohola. Takšen režim so namreč uvedli novi muslimanski lastniki, ki so kupili hotel Ova Resort. 

Daleč od tega, da je to edina omejitev, ki je turiste zmotila, namreč novi lastnik si je celo omislil ločene bazene in masažne kadi za ženske in moške, pričeli pa so ponujati tudi halal hrano.

Pitje alkohola le še preteklost (Foto: Booking.com)

Od žensk se pričakuje, da se bodo med plavanjem zakrile
Hotel se tako po novem ponaša s tem, da ponuja alternativno obliko počitnic, ki je dobra za islamski življenjski slog. Od žensk se po novem pričakuje, da se med plavanjem zakrijejo, poroča Jihad Watch. Glede uvedene spremembe se je oglasil 51-letni Britanec Sam Taylor, ki je redno dopustoval v tem hotelu in izpostavil, da je povsem brez besed, saj je hotel smatral včasih kot drugi dom. Pri tem je dodal, da je prepoved pitja pijač tista, zaradi katere se ne vidi več v tem hotelu. “Ne morete pričakovati, da bo Britanec odšel na dopust in pri tem ne bo smel spiti nekaj pijače ob bazenu.”

Radikalne spremembe v vodenju hotela s strani muslimanskega lastnika so razjezile marsikoga, še posebej Britance, ki redno dopustujejo v hotelu, zaradi česar so pričeli odpovedovati rezervacije, prav tako mnogi želijo nazaj svoj vplačan denar.

Hana Murn