fbpx

V Turčiji spet prišlo do terorističnega napada

Foto: epa

V turškem pristaniškem mestu Izmir je danes pred vhodom v sodišče eksplodiral avtomobil bomba. Po poročanju turških medijev sta v napadu umrla policist in uslužbenec sodišča, več ljudi je bilo ranjenih. Policija je ubila dva napadalca, tretji je na begu.

Na prizorišče je prihitelo več reševalnih vozil, na televizijskih posnetkih pa je videti ogenj in dim, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Turška tiskovna agencija Anadolu poroča, da je policija ustrelila dva od treh domnevnih napadalcev, tretji pa je še na begu.

Poškodovanih je bilo vsaj 10 ljudi
Poškodovanih je vsaj 10 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Turške oblasti so prepovedale poročanje o napadu, je za CCN Türk povedal novinar tiskovne agencije Dogan. Župan okrožja Bayraklij v Izmirju Hasan Karabag je za televizijo NTV potrdil, da je poškodovanih vsaj 10 ljudi, nekaj jih je v kritičnem stanju.

Izmir je tretje največje mesto v Turčiji in se je do zdaj ognil večjim napadom ali nasilju od poletja leta 2015. Ravno v nedeljo se je v Istanbulu zgodil napad, ko je napadalec v znanem nočnem klubu Reina s strelnim orožjem ubil najmanj 39 ljudi.

A. R., STA