Saj ni res, pa je! Velika Britanija ne sme izgnati somalijskega migranta, odgovornega za 25 kaznivih dejanj, ker naj bi se mu s tem kršilo človekove pravice!?

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Potem ko so v Evropo prispeli številni migranti, ki mislijo le na svoje pravice, obenem pa jim je le malo mar za spoštovanje zakonov in pravice drugih, vedno pogosteje prihaja do bizarnih sodnih postopkov. Eden takšnih se odvija v Velik Britaniji, kjer je bil somalijski migrant že 18-krat obsojen zaradi 25 kaznivih dejanj, država pa ga predvsem zaradi prizadevanj njegovih odvetnikov še vedno ne more izgnati nazaj v Somalijo, saj naj bi se s tem kršile njegove človekove pravice. Na drugi strani pa na človekove pravice Britancev, ki imajo tudi pravico do varnosti, kot kaže, nihče ne pomisli. Vedno bolj se torej potrjuje, da je domače prebivalstvo v primerjavi z migranti tudi v Veliki Britaniji postalo drugorazredno.

Zahodne države so danes pogosto v velikih težavah zaradi odvetnikov, ki menijo, da je varnost migrantov pomembnejša od varnosti njihovih rojakov. Tako pogosto zastopajo prišleke, ki mislijo le na svoje pravice, obenem pa jim je le malo mar za spoštovanje zakonov in pravice drugih. Eden najbolj bizarnih primerov se po poročanju spletnega portala Jihad Watch zagotovo odvija v Veliki Britaniji, kjer se odvetniki 30-letnega somalijskega migranta M. S. na vse kriplje trudijo, da kljub svojim številnim kaznivim dejanjem ne bi bil izgnan nazaj v svojo državo.

Kot trdijo odvetniki M. S., bi bile njegove človekove pravice kršene, če bi ga vrnili v Mogadiš v Somaliji, saj se manjšina Ashraf, katere pripadnik je, tam sooča s hudim nasiljem. Vse to kljub temu, da omenjeni somalijski migrant več kot očitno ustreza vsem pogojem za izgon iz Velike Britanije. Med januarjem 2006 in septembrom 2015 je bil namreč kar 18-krat obsojen zaradi 25 različnih kaznivih dejanj v povezavi s posedovanjem drog in strelnega orožja, tatvinami, goljufijami ter prestopki, povezanimi s policijo, sodišči in zapori.

Glavno mesto Somalije Mogadiš (Foto: Wikipedia)

Drugorazrednost domačega prebivalstva Velike Britanije
Jasno torej je, da M. S. še kako ogroža državljane Velike Britanije. A, kot kaže, na človekove pravice Britancev, ki tudi imajo pravico do varnosti, nihče ne pomisli. Vedno bolj se torej potrjuje, da je domače prebivalstvo v primerjavi z migranti v Veliki Britaniji postalo drugorazredno, kar je zaskrbljujoč pojav tudi v nekaterih drugih zahodnih državah. Zadeva, povezana z zločini M. S., bo sicer zdaj vrnjena imigracijskemu sodišču, ki bo iskalo rešitev za več let trajajočo pravno bitko.

Rajko Golob

 • Gabrijel Obid

  Bolno do amena.

 • McBobo

  Vse gre v smeri propada EU civilizacije.

  • if

   IMamo možnost spremeniti trend. Voliti moramo slovnestvo!

 • Kapodistrias

  Takšna Velika Britanija naj kar najhitreje odide iz EU, kjer se ni nikoli počutila doma. By, By!

 • wert

  Kaj vse je imela pod burko, ki je nakradla v trgovini
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=amszI4jK064

 • samsara

  Drugorazredni državljani v (trenutno še) svoji državi smo tudi Slovenci.
  Primer Ahmada Šamija (pa še zdaleč ne samo njega), ljubljenčka SAZU-jevcev (“Spoznajte Ahmada”), ter številni visokih politikov in nevladnikov to dokazuje. Politiki so ga celo skrivali v DZ pred roko pravice, ki je zanj seveda prekratka.
  Zanj ne veljajo nobeni zakoni, ki sicer veljajo za navadne davkoplačevalce. On namreč ne plačuje davkov od opravljanja njegove prodobitne dejavnosti, zato ni navaden davkoplačevalec, pa še tujec je in musliman. Zato je podobno kot številni njemu podobni in sorodni nezakoniti vdiralci na ozemlja večine (ne pa vseh) njim tujih držav EU, nekako nedotakljiv in uživa nekakšno trajno in po vsemu sodeč brezpogojno imuniteto.
  Skratka Ahmad Šami v Sloveniji, v katero je vstopil nepovabljen in nezakonito, počne kar koli se mu zljubi, kjerkoli in kolikor časa hoče. Npr. opravlja pridobitno dejavnost na kateremkoli vogalu ali mestu v Ljubljani, tako kot sam hoče in kolikor hoče. Počakajmo še malo, morda pa kmalu dobi kakšno novo kreativno idejo, ustvarjalni preblisk ali pa začuti kakšno nagonsko potrebo in tako doda nov kamenček v mozaik bogatenja in plemenitenja Slovenske realnosti. Omejitve, predpisi, norme standardi in zakoni zanj ne veljajo.

 • šmentanamuha

  Brexit je najmanj, kar se mora zgoditi.

 • Morala

  Ne moreš verjeti, da je mogoče – morilcem, kriminalcem idt. kršiti človekove pravice…

 • Van Der Waals

  LAHKO GA IŽENEJO V PRVO VARNO DRŽAVO ZRAVEN SOMALIJE!!! GNILOBE KOMUNISTIČNE!!!

 • xtc

  Nič bat samo da kriza udari domačinom pa zakuha verjetno izgon nebo potreben bo raje odplaval sam. in odgovorni z njim.

 • Slovenec

  Vse to z migranti v Evropi je neka ameriška svinjarija. Ne vem, zakaj se vsi tako klanjajo Ameriki. Jaz kot šef EU bi uvedel 1000% davek na vse ameriške izdelke, tudi če se proizvajajo v Evropi. Če Amerika blokira uvoz evropskega, dajmo še mi tako. Morali bi se povezati z Rusijo, boljši vojaški ščitnik je kot Amerika, ki stalno dela vojne po celem svetu.

  • bojan

   evropa je lahko samozadostna in neodvisna

   • Novakec1

    Brez nafte je v razpočmici.

 • Marija

  Veliko denarja ima in si lahko kupi vse odvetnike in sodnike.Kaj mislite kako je z našim Samijem?