fbpx

Saj ni res, pa je! Velika Britanija ne sme izgnati somalijskega migranta, odgovornega za 25 kaznivih dejanj, ker naj bi se mu s tem kršilo človekove pravice!?

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Potem ko so v Evropo prispeli številni migranti, ki mislijo le na svoje pravice, obenem pa jim je le malo mar za spoštovanje zakonov in pravice drugih, vedno pogosteje prihaja do bizarnih sodnih postopkov. Eden takšnih se odvija v Velik Britaniji, kjer je bil somalijski migrant že 18-krat obsojen zaradi 25 kaznivih dejanj, država pa ga predvsem zaradi prizadevanj njegovih odvetnikov še vedno ne more izgnati nazaj v Somalijo, saj naj bi se s tem kršile njegove človekove pravice. Na drugi strani pa na človekove pravice Britancev, ki imajo tudi pravico do varnosti, kot kaže, nihče ne pomisli. Vedno bolj se torej potrjuje, da je domače prebivalstvo v primerjavi z migranti tudi v Veliki Britaniji postalo drugorazredno.

Zahodne države so danes pogosto v velikih težavah zaradi odvetnikov, ki menijo, da je varnost migrantov pomembnejša od varnosti njihovih rojakov. Tako pogosto zastopajo prišleke, ki mislijo le na svoje pravice, obenem pa jim je le malo mar za spoštovanje zakonov in pravice drugih. Eden najbolj bizarnih primerov se po poročanju spletnega portala Jihad Watch zagotovo odvija v Veliki Britaniji, kjer se odvetniki 30-letnega somalijskega migranta M. S. na vse kriplje trudijo, da kljub svojim številnim kaznivim dejanjem ne bi bil izgnan nazaj v svojo državo.

Kot trdijo odvetniki M. S., bi bile njegove človekove pravice kršene, če bi ga vrnili v Mogadiš v Somaliji, saj se manjšina Ashraf, katere pripadnik je, tam sooča s hudim nasiljem. Vse to kljub temu, da omenjeni somalijski migrant več kot očitno ustreza vsem pogojem za izgon iz Velike Britanije. Med januarjem 2006 in septembrom 2015 je bil namreč kar 18-krat obsojen zaradi 25 različnih kaznivih dejanj v povezavi s posedovanjem drog in strelnega orožja, tatvinami, goljufijami ter prestopki, povezanimi s policijo, sodišči in zapori.

Glavno mesto Somalije Mogadiš (Foto: Wikipedia)

Drugorazrednost domačega prebivalstva Velike Britanije
Jasno torej je, da M. S. še kako ogroža državljane Velike Britanije. A, kot kaže, na človekove pravice Britancev, ki tudi imajo pravico do varnosti, nihče ne pomisli. Vedno bolj se torej potrjuje, da je domače prebivalstvo v primerjavi z migranti v Veliki Britaniji postalo drugorazredno, kar je zaskrbljujoč pojav tudi v nekaterih drugih zahodnih državah. Zadeva, povezana z zločini M. S., bo sicer zdaj vrnjena imigracijskemu sodišču, ki bo iskalo rešitev za več let trajajočo pravno bitko.

Rajko Golob