V zadnjem letu kar 245 milijonov kristjanov tarča pregona – radikalni islam je vzrok v 80 odstotkih držav!

Zemljevid držav kjer so kristjani tarče pregona (vir: Open Doors World Watch List 2019)

245 milijonov kristjanov po svetu se vsak dan sooča z ekstremnimi oblikami pregona. Število preganjanih kristjanov se je v zadnjem letu povečalo za 30 milijonov.

To izhaja iz najnovejšega poročila Heritage Foundation, ki ga je predstavil predsednik in izvršni direktor skupine Open Doors David Curry. Omenjeni seznam je “najbolj podrobna neodvisna študija omejevanja verske svobode po svetu, še posebej kristjanov”, je po poročanju Breitbarta pojasnil Curry.

Curry je izpostavil, da so za preganjanje kristjanov po svetu v glavnem odgovorni krepitev avtoritarnih režimov, ki omejujejo versko svobodo, širjenje radikalnega islama, ki je še posebej silovito v podsaharski Afriki, in vznik vedno bolj ekstremnih  oblik hinduizma, ki napada kristjane v Indiji.

Radikalni islam je vzrok v osem držav od desetih
V lanskem letu je preganjanje kristjanov rezultiralo v 4.136 smrtih, 1.266 napadih na cerkve in pridržanju 2.625 posameznikov. “Radikalni islam je vzrok v 8 od 10 držav na seznamu najbolj preganjanih kristjanov, od tega so 4 države v Afriki,” je povedal Curry.

Oproščena obtožbe bogokletja, krščanska mati petih otrok Asia Bibi. (Vir: Twitter)

Še ena negativna posledica sedanjega papeža
Seznam enajstih držav
, v katerih se kristjani soočajo z ekstremno obliko preganjanja, vključuje Severno Korejo, Afganistan, Somalijo, Libijo, Pakistan, Sudan, Eritrejo, Jemen, Iran, Indijo in Sirijo. Posebno omembo si je prislužila Kitajska, ki je v zadnjem letu skočila s 43. mesta na 27. Slednje je še posebej zanimivo v luči dejstva, da je papež Frančišek prejšnje leto s Kitajsko sklenil dogovor, ki komunistični partiji omogoča potrjevanje katoliških škofov v državi.

Ivan Šokić

Komentarji so onemogočeni.