fbpx

[Video] Google si ne želi, da bi si ogledali naslednja dva pro-life posnetka!

Posledice abortusa. (Foto: YouTube)

Google skrbi tudi za to, da se v iskalniku YouTube pri iskanju pod ključno besedo splav videoposnetki s pro-life vsebino uvrščajo na samo dno. Ameriški Breitbart pa ob tem razkriva, da nikakor ne gre za redko prakso, kot bi si morda kdo mislil. 

Nedavno je ameriški medij na podlagi uhajanja informacij s strani Googla poročal, da je YouTube v veliko primerih že večkrat ročno interveniral in v rezultate iskanja pro-life posnetke uvrstil na črno listo. Prav tako se tudi Google ukvarja z “ročnimi dejanji” z namenom, da nekoliko popravi kontroverzne rezultate iskanja, prav tako pa tudi rezultate iskanja na straneh Google Home in Google Assistant.

Do teh odkritij se je dokopala tudi raziskovalna novinarka
Decembra lani je novinarka April Glase pisala članek, v katerem je obravnavala s splavom povezano vsebino na YouTubu. V članku je Glaseova izpostavila, da je naravnost žalostno, da se pri iskanju pod iskalno besedo splav med rezultati iskanja ne pojavijo tudi pro-life posnetki, zato se je odločila, da s to kritiko seznani YouTube. Ob tem je navedla več konkretnih primerov posnetkov, ki ženske osveščajo o tem, da naj glede morebitnega splava dobro premislijo.

Med takšnimi videoposnetki je video, ki prikazuje žensko, ki je nedolgo tega naredila splav in poudarja, da je to njena največja napaka v življenju. Na spodnjem posnetku ženska deli svojo zgodbo o zvezi z moškim, s katerim je zanosila, a ta otroka ni želel in jo je zapustil. Nato pa je izkoristil čustveno stisko, v kateri se je znašla, in jo zmanipuliral, da naj naredi splav. Ob tem ženska poudarja, da se je ob splavu počutila grozno, nič kaj drugače pa se glede tega ne počuti niti danes. Povedala je, da jo je bivši partner po splavu celo zapustil, ji ukradel avto, ob tem pa je ostala gromozanska bolečina, glede katere danes ne more narediti ničesar. “Nikoli ne dovolite, da kdo o tako pomembni stvari odloča namesto vas,” je ključno sporočilo ženske, ki obžaluje odločitev za splav.

Prav tako pa očitno želijo pred ženskami čim bolj skriti videoposnetek, ki se nahaja spodaj in nazorno prikazuje, kakšne so posledice umora nerojenih otrok. Razmesarjeni udi bi redko koga pustili imunega, zato je velika verjetnost, da bi ženska, ki je morda razmišljala o splavu, še enkrat premislila. Očitno pa to ni v interesu Googla.

Podobni videoposnetki, kot sta pripeta zgoraj, so tarča manipuliranja s strani Googla, saj se zadetki načrtno prikazujejo bolj spodaj, kot bi se sicer, brez interveniranja. Čeprav Google zanika krivdo, pa uhajanje informacij jasno kaže na to, da se na podlagi ideologije in drugih faktorjev ustvarjajo črne liste.

H. M.

Komentarji so onemogočeni.