V ZDA odkrili nove organizacije, ki s Sorosevimi milijardami financirajo islamizacijo

George Soros (Vir: epa)

Zaradi množičnih terorističnih napadov v zadnjih letih po Združenih državah Amerike in drugod po svetu je organizacija Open Society Foundations (OSF) pod pokroviteljstvom milijarderja Georga Sorosa podprla štipendiste, da bi se zavzeli za boj proti uporu do migrantov in beguncev. Z orožjem in advokati se intenzivno skušajo boriti proti nadzoru nad muslimani v večjih ameriških mestih, kot sta New York in New Jersey.

Ameriški medij Breitbart poroča o razkritju skrivne naveze med štipendisti fundacije OSF in javnimi politiki, vključujoč generalno tožilko Loretto Lynch, na tematiko skupnih načrtov v primeru priseljevanja.

Skrita naveza OSF in generalne tožilke
Anonimna skupina ljudi je izdala dokumente OSF, v katerih je bilo zapisano pregovarjanje vrhovnega sodišča v zvezi z reševanjem ključnega migrantskega vprašanja. Fundacija se je opisala kot organizacija, ki dela na izgradnji živahne in strpne družbe, in bi bila podprta s strani države.

OSF je intenzivno začela delovati že decembra lani po terorističnem napadu v San Bernardinu v Kaliforniji, ko je v masivnem pokolu življenje izgubilo 14 ljudi. Po tem dogodku je fundacija zgradila mrežo ljudi, ki so se usmerili k načrtovanju politike v zvezi s priseljenci.

“Predvidevanje, da lahko pride do protiudarca muslimanom, je njihove zagovornike premaknilo v višjo prestavo,” je med drugim zapisano v poročilu. Množični upori pa tudi strelski obračuni v glavnih mestih Združenih držav in javni govor generalne tožilke na slavnostni obletnici fundacije pričajo o intenzivnem zavzemanju za zaščito migrantov.

Soros po tekočem traku ustanavlja fundacije
Soroseva organizacija Rethink Media, katere prioritete naj bi bile varnost, pravica in demokratično delovanje, je izdala skupek opornih točk, s katero bi naj pripomogli k boju proti islamofobiji, in številčne pozive h konferenčnim klicem na temo razprave o taktiki sporočanja in komuniciranja glede vprašanja priseljencev in njihovih pravic.

Prav tako je bilo moč prebrati o sodelovanju muslimanskih advokatov z generalno tožilko v prizadevanju za spopad s sovražnim govorom in muslimansko diskriminacijo. Tudi nacionalna varnostna mreža je objavila poročila z naslovom Mainstream Hate: Skrajno desničarska stranka o islamofobiji in antibegunski politiki v svojem ravnanju v primeru ponovne nastanitve sirskih beguncev.

Islamizacija Amerike še vedno poteka
OSF je na tematiko beguncev v ZDA pozvala k ukrepanju za zaščito programa ponovnega sirskega naseljevanja. Trenutno pa poteka tudi boj proti odpravi vizumov. Pa vseeno, kljub lanskoletnemu pokolu, ni prišlo do omejevanja priseljevanja tujih državljanov v Ameriko iz določenih muslimanskih držav.

Zahteva programa ZDA za rezervne sklade, namenjene tovrstni problematiki, ki so v pripravi že od begunske krize iz prejšnjega leta, je prejela pogojno odobritev. V načrtu imajo tudi usposabljanje organizacij za človekove pravice na temo priseljencev. Slednjim želijo zagotoviti tudi večje število zagovornikov. Vsi odzivi na podano temo so bili lahko slišani tudi v tekmi za republikansko predsedniško nominacijo 2016.

Američani še bolj dovzetni za sprejem beguncev
Vprašanje naselitve beguncev je ključnega pomena za cilje Open Society Foundations. Kot je poročal Breitbart, je milijarder Soros uspešno pritisnil na Obamovo administracijo, da so odobrili povečanje skupnega števila prihajajočih beguncev na 100 tisoč migrantov letno. Dokumenti razkrivajo tudi, da je Soros osebno poslal Obami pismo z vprašanjem sprejemanja beguncev.

K. Ž.