Večina migrantov tudi po petih letih življenja v ZDA ne zna govoriti angleško

(vir: twitter)

Center za študije migracij je analiziral letno poročilo urada za preseljevanje migrantov in razkril, da vključevanje migrantov v družbo v Ameriki ni uspešno. Približno 58 odstotkov ali skoraj 6 od 10 migrantov ima “manj kot osnovo” znanja angleščine – po tem, ko v ZDA bivajo že pet let. Takšne, nevključene v družbo oziroma neasimilirane migrante, označujejo kot “funkcionalno nepismene”.

Število migrantov, ki ne znajo govoriti angleškega jezika, je daleč pod domačim prebivalstvom, saj 85 odstotkov Američanov obvlada angleščino. Medtem pa le za nekaj manj kot 20 odstotkov migrantov v ZDA, ki so v državi že pet let, lahko potrdijo, da imajo “zadovoljivo” znanje angleščine.

Trumpu uspelo rekordno zmanjšati pretok migrantov
Od leta 2008 so ZDA za stalno sprejele več kot 1,7 milijona tujih državljanov in migrantov s pomočjo različnih humanitarnih programov. Večina, približno 56 odstotkov migrantskih  gospodinjstev pa je med letoma 2011 in 2015 prejemalo popuste za hrano, ki jih nudi služba za socialno varstvo, financirajo pa davkoplačevalci. Skoraj 30 odstotkov migrantov je v tem obdobju prejemalo denarno pomoč in tudi tisti, ki so imeli zdravstveno zavarovanje, so jim to omogočale zdravstvene ustanove za migrante, ki so financirane s strani davkoplačevalcev. Po prihodu predsednika Trumpa pa so ZDA zgodovinsko zmanjšale pretok migrantov. Po Trumpovi agendi “America First” oziroma “Najprej Amerika” so ZDA v finančnem letu 2018 sprejele manj kot 23.000 beguncev. To je bil najnižji letni sprejem migrantov v treh desetletjih v Ameriki.

Ameriški predsednik Trump na ogledu prototipov za zid na mehiški meji (vir: twitter)

A. G.

 

 • sprehajalec

  Ni bila očitno deležna Integracijskih kursov, ki jih prireja slovenska agencija za begunce in integracijo…

 • xtc

  Nelegalne izgnat iz države.

  • Staybell geenius

   Ne govorimo o nelegalnih

 • Wqx Htr

  ILEGALCI SO BREZ KAKRŠNE KOLI KVALIFIKACIJE IN SO SAMO RAK DRUŽBE (ne delajo nič, vlečejo socialno pomoč kot cigani, se prosto sprehajajo mimo mej za kar jih nobeden ne kaznuje. mi moramo pa plačevati davke za take brezveznjake, biti identificirani ob vsakem prehodu meje in še in še)!!! DEPORTACIJA BREZ USMILJENJA. NISO VREDNI.

  • Wqx Htr

   hmm

   • soc

    “Desne” opice žal ne sežejo nič dlje kot leve. Ni možganov, ni izobrazbe, tuljenja pa – ohoho. In me postane resno sram, ker naivno razmišljam, da na desni smo pa intelektualci… Drek lista, 93.

  • Staybell geenius

   Ampak ne govorimo o ilegalcih, to so ljudje z delovnimi in študentskimi vizami, torej LEGALCI

 • Staybell geenius

  Sem pa mislil, da je funkcionalna nepismenost pogoj za predsedovanje ZDA, glede na trenutno situacijo.

 • Staybell geenius

  Ga. Mary Anne Macleod je ekonomsko migrirala v ZDA leta 1929, med Veliko depresijo. Migrirala je zaradi hude revščine ter se preživljala kot dekla. Odločila se je ostati in 13 let kasneje je pridobila status naturalizirane državljanke.

  Ga. Mary Anne Macleod je mati Donalda Trumpa

 • samsara

  Saj se niso priklatili v ZDA, da bi se učili tamkajšnji jezik. Tudi ne, da bi se učili česarkoli. Ali pa, joj prejoj, da bi delali!!!

  Podobno kot prenekateri Balkanci, ki so ‘z nago ritjo’ prišli v Sloveniji, ki jim je omogočila, da imajo kar imajo, njihova domovina jim namreč tega ni omogočila. Slovenskega jezika se pa niso naučili deloma zato ker tega niso sposobni, večina pa zato ne, ker tega niso hoteli in nočejo. S tem namreč v svoji primitivnisti kažejo svoj odnos do Slovenije in Slovencev, ne vedoč, da s tem kažejo najprej in predvsem svojo balkansko, egoistično, prepotentno zaplankanost.

  • Staybell geenius

   95% udeležencev programa DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) je zaposlenih ali pa se izobražuje. Konretno je to malo manj kot 800,000 ljudi.

 • WatsonForus

  nič novga pr nas nekateri z Balkana še po 40 letin ne znajo ene besede slovensko.

 • Olga2345

  Bravo Trump! Naj gredo k svojim in se pasejo v Katarju in Saudski Arabiji!

 • slosin

  kaj, a v petih letih se še niso naučili angleščine? Ma to ni nič! Poznam balkance, ki so že 50 let v Slo, pa se niso naučili slovenščine…..

  • FRANC3

   Točno tako.
   Krivi smo pa mi Slovenci, ki se jim v lastni deželi udinjamo. Če pride v trgovino en Južnjak, bodo vse trgovke ropotale v srbščini (saj hrvaščine ne znajo)!

 • Nenad Pavlić

  Nudim posojila vse iskren in pošten, tiste, ki potrebujejo. Lahko vam posojila od 5000€ do 350.000€ ali še bolj zavedajo, da smo FSBO moj obrestna mera je zelo pravilno, se giblje med 3 % leto ne glede na znesek zahtevane, cas trajanja odplacevanja 1 do20 let na odvisno od zneska posojila.
  Pišite mi za vaše potrebe po financiranju posojilo uporabi, sem na voljo.
  Ne oklevajte, kontaktirajte me po e-pošti za vec informacij ce vi potreba to email: [email protected]
  WhatsApp: +33789770894

  • Valter BraniSlav

   NE NASEDAJTE GOLJUFU

  • Slo hunter

   Kaj uporabljaš google translate? Če si to ti pisal je prevod brezupen, saj te nihče ne razume,ampak kot je napisano spodaj ne nasedajte goljufom!

 • Valter BraniSlav

  Hvala bogu da sem se rodil v Titovi SFRJ kjer sem lahko zastonj izobrazil v angleskem jeziku in ekonomiji ter se po selitvi v ZDA uvrstil v zgornji promil ameriske druzbe.
  Hvala ti drzava mojega otrostva in mladosti Titova Jugoslavija.

 • Slo hunter

  Seveda ne vedo če imajo IQ okoli 50! Opico prej naučiš!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!