fbpx

Veganski teror: Francoska restavracija uničena v nočnem napadu “veganskih vandalov”

Napis na steni vandalizirane restavracije (vir: twitter)

Na jugovzhodu Francije je ponoči prišlo do napada na restavracijo. Razbita so bila vsa okna, na zidu pa so pustili tudi svojevrstno sporočilo: “Veganski teror”.

Restavracija La Butcherie (v prevodu Mesnica) v mestu Grenoble na jugovzhodu Francije je bila ponoči tarča vandalov. Vandali so po poročanju RT na zidove napisali “Veganski teror” in razbili vsa okna.

Policija je osumljence opisala kot zamaskirane neznance v črnih oblačilih s kapuco. Policijska preiskava je še vedno v teku. Lastniki restavracije so napad označili za “prostaški”, a ne verjamejo, da bi za napadom stali militantni vegani. Sami so mnenja, da je motiv za vandalizem “ljubosumje”.

Nasilje veganskih aktivistov
Čeprav naj bi veganski aktivisti večinoma obsojali nasilje, pa iz Velike Britanije prihajajo poročila, kako so kmetje izpostavljeni grožnjam in nadlegovanju s strani aktivistov. V Indiji je aktivizem proti mesu še toliko bolj brutalen, saj so hindujci pripravljeni obračunati z vsakim muslimanskim mesarjem, ki si drzne zaklati kravo – žival, ki je hindujcem sveta. V nekaterih primerih so muslimane, ki so jih obtožili posedovanja govedine, tudi obesili na ulici.

Vandalizirana restavracija La Butcherie. (vir: Twitter)

Ob tem pa ne moremo mimo slovenskih veganskih aktivistov. Kako bi le lahko pozabili veganko, ki je po središču Ljubljane vlekla mrtvega prašiča?

Ivan Šokić