fbpx

Velika policijska akcija v Reki! Ujeli 70 migrantov, očividci poročajo o strelih!

Slika je simbolična

Hrvaška policija je včeraj zvečer poročala o akciji pri Plasi v Reki, kjer so ujeli 70 migrantov. Očividci trdijo, da so slišali strele, na mestu dogajanja pa je prišlo tudi več policijskih avtomobilov.

Čeprav so mnogi slišali strele, so iz tamkajšnje policijske uprave zanikali, da bi kateri izmed policajev streljal. “Ni prišlo do strelov, policija je izvajala nadzor in izvaja tudi pravne postopke s tujimi državljani” so dejali iz policije.

Foto: FB

Vprašanje je ali želijo le umiriti situacijo, saj kot smo tudi mi poročali, so pred nekaj dnevi hrvaški policisti prav tako izvajali nadzor, med katerem pa je prišlo do streljanja, eden od migrantov pa je še vedno v bolnišnici s težkimi poškodbami. Tokrat je hrvaški notranji minister Davor Božinović dejal, da je treba situacijo umiriti v teh občutljivih trenutkih. Zadnji podatki o tem primeru so namreč, da kljub opozorilom policije se skupina dvajsetih migrantov ni zaustavila ampak so še vedno korakali proti policistu, ta je želel ostale policiste priklicati s strelom v zrak, poleg tega naj bi se spotaknil in padel, hkrati pa ustrelil in zadel migranta.

Lana Božič