Velika zmaga za Trumpa: Vrhovno sodišče ZDA odločilo, da se gradnja zidu na meji z Mehiko z 2,5 milijarde dolarjev iz proračuna Pentagona lahko začne

Donald Trump (Foto: Twitter)

Načrt ameriškega predsednika Donalda Trumpa o utrditvi ameriško-mehiške meje, s katero želi svojo državo zaščititi pred hordami migrantov, postaja vedno bolj realen in uresničljiv. Ameriško vrhovno sodišče je namreč v petek razsodilo, da Trump lahko uporabi 2,5 milijarde dolarjev iz proračuna Pentagona za postavitev dela ograje na južni meji ZDA. 

Želja ameriškega predsednika Donalda Trumpa je, da svojo državo zaščiti pred hordami migrantov z utrditvijo ameriško-mehiške meje, postaja vedno bolj realna in uresničljiva. Vrhovno sodišče ZDA je namreč v petek razsodilo, da ameriški predsednik lahko uporabi 2,5 milijarde dolarjev iz proračuna Pentagona za postavitev dela ograje na južni meji z Mehiko, poroča STA. Odločitev je bila sprejeta z rezultatom pet proti štiri.

S svojo odločitvijo je ameriško vrhovno sodišče odpravilo odločitev sodnika iz Oaklanda in prizivnega sodišča iz San Francisca o zamrznitvi 2,5 milijarde dolarjev, ki jih je Trumpova vlada nameravala iz proračuna Pentagona uporabiti za utrditev mejne ograje v zveznih državah Kaliforniji, Arizoni, Teksasu in Novi Mehiki. Zvezni sodnik v Oaklandu je namreč po tožbi Ameriške zveze za državljanske svoboščine (ACLU), okoljevarstvene organizacije Sierra Club in koalicije skupnosti ob južni meji pred tem blokiral nameravano črpanje sredstev Pentagona za postavitev ograje. Trumpova vlada se je na to odločitev pritožila, prizivno sodišče je dalo prav tožnikom, vrhovno sodišče pa sedaj Trumpu, kar je njegova velika zmaga.

Trump: “Velika zmaga za varnost na meji ter vladavino prava”
Odločitev vrhovnega sodišča pomeni, da lahko Trump Pentagonu vzame 2,5 milijarde dolarjev, dokler se nižja sodišča ne izjasnijo o tožbi. Na omenjeno dejstvo se je Trump že odzval. Na Twitterju je med drugim zapisal, da gre za “veliko zmago za varnost na meji ter vladavino prava“.

Rajko Golob

 • Felikss_AH

  Ko Ameriški DemonSrati in Levičarji na splošno opletajo z njim priljubljeno floskulo – “diversity is our strength”… imajo prav, ker ta “our” pomeni NJIHOVO moč izključno. Dokaz temu je tudi ta sodnik – District Judge Haywood S. Gilliam, Jr., ki je surprise-surprise – Črnec – https://www.cand.uscourts.gov/hsg

  Tudi ostali sodniki ki so mešali štrene Trump-u v vezi s zidom, so večinoma bili Latinosi, Črni ali pa Marxistični Židje. Amerika je avtentičen primer kako MultiRasna družba ni perspektiva. Teoretično bi lahko bila če bi se vse te Rase in kulture že nahajale nekje skupaj od začetka, in potem istočasno začeli graditi neko novo družbo. Ameriko so ustvarili Evropejci, predvsem Anglosaxonci… nato nadaljevali gradnjo še drugi EVROPSKI imigranti da je sploh postala Amerika kot smo jo poznali še do kakšnih dvajset trideset let nazaj. Ko se je sprožil legalni naval iz Tretjega Sveta, je Amerika postopoma začela izgubljati svojo Euro-civilizacijsko formo… ILEGALNA Tretje Svetovna imigracija pa jo bo DEFINITIVNO spremenila v bodočo vukojebino… ali pa v novo secesijsko vojno.

  Tisti ki se niso zmožni ali nočejo učiti na izkušnjah drugih so obsojeni da ih replicirajo sami. Zahodna EU je že na debelo potopljena v repliko Amerike… po Levičarsko neodgovorna Slovenija pa zgleda prav hlasta po istem

  • pajot

   Kmalu nas bo 8 milijard. Preseljevanje teh hord v EU in Ameriko je začetek 3.SV. Cilj gospodarjev sveta je prepoloviti prebivalstvo.

   • Felikss_AH

    Poslušam to teorijo že kako desetletje… a je precej nejasnosti in še manj logike v temu.

    KOT PRVO – Zakaj bi to počeli v Evropi in Ameriki na primer če pa smo Belci številčno najmanjša Rasa. Z vojnim sranjem pri nas ne bodo vplivali na populacije Kitajske, Indije, Afrike in Latino držav… ki so odporni kot ščurki na vse kataklizme

    Torej če zgine Bela Rasa bodo ostali hitro nadomestili “primanjkljaj”.

    Je pa res da Židovska Kabala namerava TRANSFORMIRATI Belo raso s MultiDrekulturalizmom ki že daje prve “spodbudne” rezultate… kjer so se prav Bele “prvoborke” pokazale kot odlična avenija spermalno-genetskega vdora iz Črno-Rjavih smeri. Že periferna Ljubljana kaže kar “lepe” rezultate. Mislim da nihče tu ne obstaja ki še ni slišal in videl kaj je izkokodakala Barbara Lerner Spectre, kaj počne Soros, kaj predava študentom na Harvardu Židovski profesor Noel Ignatiev… kako je Francozinjam grozil Sarkozy če se ne bodo dobrovoljno parile s temi ki im ih Francija in EU tako radodarno in “zastonj” dobavljajo dnevno… pa Merklova… pa naši LevaDrekultura… in teh je še… za eno celo enciklopedijo. Pa tudi Kalergi po katerega ideji je nastala EU, nikjer ne omenja zmanjševanja… prav nasprotno… povečanje s križanjem kot pri živalih.

    Torej ne vidim WW3 kot “bolj učinkovito” stopnjo od WW2… ker v nasprotnem bi izginili tudi konspiratorji sami… in dvomim da planirajo rešilni pobeg na Mars… tudi če bil možen

    Obstaja še ena Logična možnost da Globalistična struja Ž-Smetitov namerava izzvati novo Križarsko vojno proti Islamu za račun Ahavat-Eretz-Israela… na osnovi naravnih zakonov… še posebej Tretjega Newtonovega zakona mehanike – “Če prvo telo deluje na drugo telo s silo, deluje to na prvo z enako veliko, a nasprotno usmerjeno silo” – Poplava Muslimanov v Evropi izzove reakcijo Evropejcev… Zahod počisti vse vključno s Srednjim Vzhodom, in v tisto praznino se naselijo vsi Judeni… tako kot njihovi strategi planirajo že od samega začetka. Tu so načrti na ogled – http://www.ahavat-israel.com/eretz/future – ali pa v DuckDuckGo upiši – eretz israel map

    Tako planiranja ni iz trte zvito. Do sedaj so za manjše pridobitve uporabljali Ameriško vojsko ki je za njih opravljala delo. Tudi sam Netanyahu je nedavno odgovoril na vprašanje zakaj je Israel tako uspešen z – “Israel have America”. Trenutno pumpajo Washington da se spravi na Iran… also… bomo videli

    • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

     Izrael ima načrt postati veliki Imperij po vzoru Antičnih Imperijev, To bo Tako imenovani Novi Leader Sveta,,…ko bo Amerika izgubila primat zaradi sledečih vojn za katere morajo Goyimi se žrtovati za Izrael.
     Če pogledaš karto Jordan in Saudska Arabija sta itak zaveznika zionistov, imata zionistične dinastije tako kot v Jordanu in tako v S. Arabiji. Zdaj Irak je že itak destabiliziran, ta država ne obstaja več, Zdaj je treba dokočno uničiti Sirijo in Libanon pa imajo vso ozemje, ampak pol je problem največji nasprotnik v tej isti regiji to je Iran – zato ga hočejo uničiti.

     • Felikss_AH

      Simpl ko pasulj… samo zaradi takega “obrekovanja” izbranih v Nemčiji na primer greš direkt v bajbok… Stammheim najverjetneje, kjer so držali RAF-ovce

    • samsara

     Morda gre pri eliminaciji bele rase le za preventivo. Najsposobnejšega, torej potencialno najnevarnejpega sovražnika, eliminiraš kot prvega.
     “Kill the head, the rest will follow.” Komentar iz sveta borilnih športov/veščin.
     Čeprav, tu je že vsaj dan razvitejša in močnejša Kitajska…

     • Felikss_AH

      Saj tud sam dobro veš da pri “transformatorski” preobrazbi Bele Rase gre za našo genetsko likvidacijo po Ustanovitelju EU, bastard-grofu Coudenhove-Kalergi Planu, in kot je to kasneje čudovito pitoreksno pojasnil še Harvardski Židovski profesor NOEL IGNATIEV – –

      “The key to solving the social problems of our age is to abolish the white race. Until that task is accomplished, even partial reform will prove elusive, because white influence permeates every issue in U.S. society, whether domestic or foreign”….”Make no mistake about it, we intend to keep bashing the dead white males, and the live ones, and the females, too, until the social construct known as ‘the white race’ is destroyed. Not ‘deconstructed’ but destroyed.”

      Tu je še nekaj drugih “BISEROV” v originalu –

      -CHARLES SILBERMAN: “American Jews are committed to cultural tolerance because of their belief – one firmly rooted in history – that Jews are safe only in a society acceptant of a wide range of attitudes and behaviors, as well as a diversity of religious and ethnic groups.” (hence the Jewish push for open borders in Europe and the Anglosphere).

      -JEWESS SUSAN SONTAG: “The white race is the cancer of human history” (note, she doesn’t mean Jews here).

      -BARUCH EFRATI, a yeshiva head and community rabbi in the West Bank settlement. He said,
      “Jews should rejoice at the fact that Christian Europe is losing its identity as a punishment for what it did to us for the hundreds of years we were in exile there. We will never forgive Europe’s Christians for slaughtering millions of our children, women and elderly…not just in the recent Holocaust, but throughout the generations, in a consistent manner which characterizes all factions of hypocritical Christianity…”

      -JEW DANIEL COHN-BENDIT, Co-president of the European Greens–European Free Alliance group in the European Parliament: “We, the Greens [Green Party] have to make sure to get as many immigrants as possible into Germany. If they are in Germany, we must fight for their right to vote. When we reach that, we will have a share of the vote, we need to change this republic.”

      -JOSEF SCHUSTER, chairman of the Central Council of Jews in Germany, has condemned Pegida as an “immensely dangerous” movement that consists of neo-Nazis, parties from the far right and citizens who think that they can finally let out their racism and xenophobia.
      “The Pegida-movement definitely doesn’t serve the interests of Germany’s Jewish community,” he wrote to the Forward in an email. “They want to exclude the Muslims and foreigners [from] German society. Somebody who roots against one minority is also able to root against other minorities”

      “Herald Sun, September 27, 2000 – Multiculturalism not for Israel – Leibler –

      Melbourne – Jewish leader Isi Leibler, a staunch defender of Australian multiculturalism, says – That policy has no place in Israel. “This is a country which was set up and created as a Jewish country for the Jews,” he told a Jerusalem newspaper. Mr. Leibler has previously said that multiculturalism in Australia was something that “we are all proud being part and parcel of.”

      Problem je da poprečen law-abiding folk to ne zanima… niti verjamejo v take “grde pravljice” tam nekih antismetitov. Prav zato bodo treznjenja hujša kot pa bi lahko bila

      Shalom…

  • Valter BraniSlav

   In kaj je temu vzrok?
   BELCI IMAJO PREMALO OTROK. POMEHKUZILI SO SE.

   • Felikss_AH

    Na tole idiotsko pripombo ti bom odgovoril izjemoma… zaradi tega ker je to floskula s katero strašijo Globalisti in njihovi trolasti podrepniki vključno s tabo… brezskrbne množice pa to pogoltnejo kot riba trnek.

    Namesto stotin milijard namenjenih in že porabljenih za socialo brezkoristne drhali iz Tretjega Sveta… ta ista sredstva nameniti družinskim spodbudam za NORMALNE pare… ne pa za LGBTQP degeneracijo in genocidno-kriminalni feminizem.

    Upad Evropskega prebivalstva iz nekih 420 milijonov na celo 200 milijonov ni noben problem, kot pa to nadomestiti z NE-Evropskimi Alieni… ker pol to ni več Evropa ampak nova Tretje Svetovna vukojebina. Problem je tudi priučena Ponzi-shema stalnega rasta… kar bi bilo treba nadomestiti z drugačnim modelom – vzdrževanje obstoječega. Poleg miselnost bi seveda bilo nujno odstraniti tudi protagoniste tega koncepta… Banksterizem najprej… potem kriminalizirati Levičarske defektologije in na koncu repatriirati še vso Alien-navlako.

    PS
    Verjetno tega ne dojameš sam… ker kot nekdo ki “ogromno služi” in se na hitro… “med extra-dobičkarskami pavzami” javlja iz neke od “Ameriških držav”… kot Gorenjska, Dolenjska, Štajerska, Primorska ali celo kašna Notranjska stolpnica… sicer pa povej malo več kaj dogaja tu iz tvoje “Ameriške perspektive”

    • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

     Jaz tudi ne vidim problem da nas je samo 200 milionov Evropejcev…bol problem vidim uvoz ljudi na naš kontinent saj s tem delamo škodo sebi, kvaliteti svojega življenja in neazadnje obremenjujemo okolje. Kako si bo narava in okolje v Evropi opomogolo, če uvažamo ljudi in spodbujamo rojstva uvoženih ljudi. Z 200 miljonov ljudmi bi si Evropska narava odpočila in počasi regenerirala, zdaj se pa ziher ne bo.

    • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

     Manj je več, več je manj.
     Bolje imeti samo 3,2,ali 1 dobro žensko in nonstop samo ti njo seksati, kot pa jih imeti 100 pa nimaš niti časa vseh seksat, ker ti jih drugi medtem ti pa jih vseeno vzdržuješ.
     Enako bolje jesti malo a kvalitetno zdravo hrano, s normalno vsebnostji vitaminov in hranilnih snovi, ki je v harmoniji s tvojim telesom kot pa masovno jesti veliko hrane ki ima polno strupov, pesticidov in gensko spremenjene hrane katera na kratki ali dolgi rok škoduje tvoje zdravju. Ko se človek nažira z veliko količino hrane ne uživa več v hrani sami ampak zgolj da zadovolji svojo odvisnot samo zmeče v sebe hrano kot nekateri na zahodu, medtem ko papcaš malo dobre hrane lepo počasi uživaš v vseh grižljajih.

     Manj je več in Več je Manj, to je zdravo balansiranje življenja brez nezdravih ekstremov, kar prevelika populacija ljudi zagotovo je. Vsaka preveč nasičena civilizacija se sooči s problemi,

    • Valter BraniSlav

     Problem EU, se zlasti pa SLO je v tem da penzijski system ne vkljucuje delniskega trga. Penzija v SLO je strukturirana tako kot Social Security pri nas v ZDA: denar od davkov se pretaka direktno v sklad za pokojnine, brez tega da bi se oplemenitil na delniskem trgu.
     Problem za nezaupanje velikega dela ljudi do delniskih trgov je v sami financni industriji, ki ljudi nateguje. To je se posebej izrazito v SLO. Velika vecina Slovencev, pa tudi velik odstotek Americanov, o realni ekonomiji nima pojma, zato nasedajo sladko govorecim uzluzbencem borznih his, ki jim prodajajo drek zavit v celofan.
     Ce bi penzijski skladi hoteli pravilno vlagati, potem tega problema ne bi bilo. Evropa bi komot prezivela samo s 300 milioni ljudi. Vendar to ni v interesu financne industrije.
     Kako iz tega zacaranega kroga?
     Z vlaganjem v indeksne sklade. Najboljse ponuja Fidelity, Vanguard in Charles Schwab. Poglej si videe Jacka Bogla in Warrena Buffetta.

   • učko

    Podnebne spremembe kličejo po “manj otrok” in manj človeške golazni na tem planetu ! Ostalo bo treba kmalu pospraviti s planeta !

 • Basileus

  Trafikanterje drog, zid ne bo ustavil to je dejstvo. Bo pa odličen biznis za Trumpa in njegov team.

  • trumpet2018

   Trump je podjetnik, normalno da bo ustvaril profit , saj državo je treba voditi kot uspešno podjetje, to ni faliran igralec iz kamnika, ki ni v svojem praznem življenu ustvaril ničesar in dela samo škodo

   • Basileus

    Trump je show man, ki služi s svojo pojavo in priimkom kot blagovno znamko na račun glupe ameriške raje. On podjetnik ni že dolgo, vsi njegovi hoteli poslujejo vsako leto že deseletja v munusu.

 • trumpet2018

  24 kur spet na aparatih, čudno da so to sploh objavili, lažnivci umazani, pa še kar lažejo o neki ruski zaroti in vmešavanju v ameriške volitve, za kar ni nobenih dokazov, takoj za Delom največji levičarski smrdljivi lažnivci, in mi te smrade plačujemo 2eura na mesec, če ste naročnik telemacha

  • Valter BraniSlav

   Bald Eagle?

 • Antonius

  Niti pomislil nisem, da se mi bo kdaj zgodilo!
  Ameriškim demokratom z veseljem izrekam osebno sožalje.
  No, seveda, pa naj bo za zraven.
  Trumpu pa že kar zdaj pošiljam čestitko k zmagi, ki jo bo realiziral na naslednjih volitvah.

 • Valter BraniSlav

  Latino migranti so cisto OK.

  • Felikss_AH

   Ko nimaš kaj za povedat, potem blekneš kar koli. A ti je preveč hudo “v Ameriki”… te nihče v bloku ne hebe pa si zato prilepljen tu 24/7/365. Pejd mal na zrak… v San Francisku…. pardon mislim v Fužinah mogoče, pa je ja kakšen park in lokalne vucibatine za družbo

  • učko

   Jah, problem je v tem, da jih je preveč.

 • xtc

  Baravo Trump.
  Velika ZMAGAAAAAAAAAAAAA!
  In hudo uničujoč poraz za levoDemokratski sekret.
  Sedaj ni nobenega dvoma več Trump ima drugi mandat praktično že v žepu.
  Drugi mandat Trumpa pa verjetno pomeni tudi razcep pri demokratih,kajti, treba bo reforme in znebiti se bi treeba skrajno levofašističnih jastrebov tipa Sandes,Ortiz,Clinton,Pelosi,Obama ipd,če bodo želeli še nazaj kdaj v WG.
  Definitivno pa Demokratom grozi razcep na dve struji zmerno-klasično ZDA demokratično in ono vse bolj propadajoči multikulti levo marxistično oz. kulturno marxistično,ki verjetno nima več možnosti povratka na resno politično sceno.

 • Srbe na vrbe

  Kdaj ga bo pa Mehika plačala?

  • alojz

   Narejen bo z tistim denarjem, ki bi drugače šel migrantom. Pa še ostalo bo.

   • Srbe na vrbe

    A v Pentagonu so migranti?

 • učko

  Jah, če jim bo kej malga ostalo denarja in zanosa, pa naj pridejo še na Kolpo postaviti kakšne 5 m visok zid.

 • Jan Kovalski

  V Sloveniji se dogaja podobno kot v Ameriki.
  Priseljenci z Balkana v Sloveniji, podobno kot priseljenci z juga Ameriki postajajo številčno in politično vedno močnejši, oboji podpirajo levičarje.
  Tako demokrati v Ameriki kot socialisti v Sloveniji podpirajo čimbolj odprte meje za lažji dotok svojih novih volilcev in posledično uničujejo državi.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Bistvena razlika! Migranti, ki silijo v EU so muslimani, ki imajo popolnoma drugačno mentaliteto od Evropejcev. Muslani se ne bodo prilagodili in čez čas bodo številčno močnejši, kaj iz tega sledi je jasno. Južno ameriški migranti so pa 99.99% katoličani in se bodo čez čas integrirali popolnoma v okolje ZDA. Trenutno je pa to poceni delovna sila, ideano da ZDA konkurirajo Kitajski pa tudi EU.

 • Olga101

  Trump dela! Bravo!

 • cosmosjasnovidec

  Dokler se v Sloveniji ne bo z vlade počistila kompletna ta izdajalska nesposobna levaško-komunajzerska golazen seveda na čelu z njenim izdajalskim predsednikom ne bo efekta postavitev zaščitnih ograj pred muslimansko nesnago tako kot je na Madžarskem naredil Orban.
  Druga rešitev je pa še izgon vseh levakov ter čefutarjev iz Slovenije potem se pa v njo lahko spusti določeno število muslimanske horde,da bo Slovencem za sužnje namesto sedanjih čefutarjev ter levakov kateri so sicer trenutno podrejeni sužnji komunističnim propalicam.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Sfrj

   Prosim za spoštljiv jezik hvala

   • cosmosjasnovidec

    Ali ti morda vidiš kakega drugačnega??
    Če ga potem se moraš pravilno naučiti Slovensko brati oziroma razumeti Slovenski jezik.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • Sfrj

     Da, ne vem zakaj uboge ljudi označuješ muslimanska nesnaga? To so naši bratje

     • cosmosjasnovidec

      Tvoji že oziroma vas čefutarjev ter ostale golazni kot imam napisano spodaj ni pa muslimanska nesnaga nobenemu zavednemu Slovencu brat in to bi ti moralo biti več kot jasno.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

 • Basileus

  Predvsem zmaga za Trumpa.

 • gorenc

  Zahod in daljni vzhod so dosegli visoko stopnjo tehnološkega razvoja,tržna ekonomija zaradi hude konkurence postaja ogrožena in vedno težje izvedljiva.Zato želi NWO z priseljavanjem ljudi iz tretjega sveta tehnološki razuvoj,tržno ekonomijo porazdeliti,upočasniti in spraviti na nivo enakomernega razvoja,z uvajanjem socijalizma spraviti ljudi v suženstvo in revščino. Soroš je vprašal Trumpa na lanskoletnem srečanju na forumu v Parizu, komu bo še lahko prodajal ameriške izdelke.