fbpx

Venezuelci tako lačni, da za hrano pobijajo živali iz živalskega vrta

Foto: epa

Venezuelci pomanjkanje hrane čutijo tako močno, da so vdrli v živalski vrt v Caracasu in zaklali črnega konja za meso. Stisko s prehrano trpijo tudi živali, ki umirajo od lakote. 

Dogodek se je zgodil prejšnji mesec v živalskem vrt v Caracasu, ko je skupina ljudi sredi noči vdrla v ogrado s konji in ubila dragocenega pasemskega konja. Oskrbovalci zoološkega vrta so naslednje jutro našli zgolj konjevo glavo in rebra.

Primer je prevzel tožilec za okoljske zadeve, ki ga je vlada pooblastila, da dejanje tudi razišče. Nesrečni konj ni bil edina žival, ki je nastradala zaradi težav s splošnim pomanjkanjem hrane v državi. Nekaj ovc in vietnamskih prašičkov je iz živalskega vrta izginilo že v začetku julija.

Tigri in levi se hranijo s sadjem in bučami
Lakote v Venezueli pa ne trpijo zgolj ljudje, temveč tudi živali. Iz tamkajšnjega sindikata poročajo, da je zaradi sestradanja v zadnjih šestih mesecih poginilo že 50 živali. Nekatere živali niso dobile krme že dva tedna, trenutno pa leve in tigre v živalskem vrtu hranijo kar s sadjem in bučami. Prav tako primerne prehrane ne dobi slon.

Zunaj glavnega mesta je situacija še hujša, poroča Telegraph. V enem parku, zahodno od mesta Tachira morajo zbirati hrano za živali z donacijami lokalnega prebivalstva. V živalskem vrtu Paraguana pa so poginile tri živali, zato načrtujejo, da bodo najbolj ranljive vrste preselili drugam. Medvedi namreč dobijo zgolj polovico potrebne hrane dnenvo.

M. P.