fbpx

Venezuelo čaka približno 60 dni božičnih praznovanj: Tako kot Janković se tudi diktator Nicolas Maduro zaveda, da ko zmanjka kruha, se narodu da iger!

Foto: epa

Očitno se starorimskega reka “kruha in iger” težko držijo tam, kjer je revščina tako obupna, da narodu ne zmorejo ponuditi niti kruha. Ko te dragocene dobrine zmanjka, ostanejo le še igre za množice. Socialistični diktator iz Venezuele Nicolas Maduro je že v ponedeljek napovedal začetek božičnih praznovanj v državi, kar pomeni, da bodo praznovanja letos trajala približno 60 dni.

V nagovoru, ki je bil predvajan na državni televiziji, je Maduro zatrdil, da se njegov režim v času božične sezone nadeja priklicati duha novorojenega Deteta.

“To je mesec miru, mesec ljubezni in imeli smo željo priklicati duha novorojenega Deteta, božiča, Boga, da bi lahko ta blagoslovil našo državo v teh 60 dneh, ki ostanejo še do konca leta 2019,” je dejal Maduro in dodal, da jim nihče ne bo odvzel miru ali sreče po neverjetnem letu, ko naj bi dokazali, da lahko premagajo vsak izziv.

V nadaljevanju je po poročanju Breitbarta povedal, da bodo lahko novembra uživali ob dudah in plesu, v prečudovitem decembru pa v krogu družine, zato da bo mogoče leto 2020 pričeti v upanju in želji, da se bo še naprej delalo v smeri  napredka domovine. “Ob pričetku božičnega duha razširjam roke vsem Venezuelcem in upam, da se bo še naprej nadaljeval dialog z namenom sklenitve mirovnega sporazuma, ki naši državi zagotavlja stabilnost in odpira vrata k okrevanju, blaginji in sreči.”

Foto: epa

V primeru neposlušnosti aretacije ne uidejo
Po poročanju La Voza je Maduro prav tako napovedal dodatke za javne delavce, večina katerih bo sicer znašala le nekaj ameriških dolarjev. Madurov režim je že večkrat podaljšal božično sezono, da bi pozornost odvrnil od gospodarske in humanitarne krize v državi, v zadnjih dveh mesecih leta pa je prispeval k bizarni indoktrinaciji in zatiranju. Režim se sicer že dolgo poslužuje različnih nezakonitih metod za spodbujanje državnih božičnih praznovanj. Eno izmed metod, o kateri se je najbolj poročalo, sta predstavljala zaseg skoraj štirih milijonov igrač pri zasebnih podjetjih in pridržanje dveh direktorjev, obtoženih spodbujanja špekulacij s cenami.

Foto: epa

Druge metode vključujejo pozive podjetjem k znižanju cen blaga, pri čemer je zahteval, da se socialistično verzijo Barbie prodaja za desetino maloprodajne vrednosti. V primeru, da lastniki podjetij v prazničnem času ne želijo znižati cen, prične režim groziti z aretacijami. V preteklosti je Maduro obtožil opozicijo, da se obnaša kot Grinch, ki je poskušal ukrasti božič, ko si je ta drznila opozoriti, da se že tako nestabilne ekonomije ne bi smelo še dodatno obremenjevati v času vladnih počitniških festivalov.

Hana Murn