Verniki ogorčeni: Anglikanska vikarka muslimanom ob ramazanu namerava odstopiti cerkev in zakriti podobe križev in Jezusa

Vikarka Lissa Scott (vir: twitter)

Vikarka Lissa Scott iz anglikanske cerkve svetega Mateja in svetega Luke v Darlingtonu je za 2. junija v okviru praznovanja ramazana dala na razpolago cerkev islamski skupnosti. Šla je celo tako daleč, da se je zavezala zakriti podobe Jezusa ter vzpostaviti ločene prostore za molitev moških in žensk. Verniki so ogorčeni.

Scottova je na sestanku s predstavniki muslimanske skupnosti v Yorkshiru po poročanju Breitbarta dala na razpolago cerkev in ponudila, da za čas njihovega obreda zakrije podobe Jezusa Kristusa in umaknila križe, ki krasijo cerkev.

“Na eni strani cerkve bodo umaknili klopi, da bodo muslimanski moški lahko molili. Zakritje krščanskih križev in slik v malih sobah, kjer bodo molile ženske,” je o dogodku pisal Sunday Times. Ko je za to izvedela durhamska nadškofija, je sledila intervencija.

Muslimanska molitev v cerkvi je znak zanikanja Kristusa
Nadškofija je sporočila, da “v posvečenih prostorih ni dovoljeno bogoslužje nekrščanske verske tradicije”. A to ni bilo konec. Namreč, zagovorniki “raznolikosti” v cerkvi so že dan zatem sporočili, da lahko muslimani še vedno molijo v posebej zanje pripravljenih sobah v prostorih cerkve.

Odločitev je podprl tudi nekdanji župan Yorkshira iz vrst konservativcev Gerald Lee, ki je v sporočilu zapisal, da je “zbiranje muslimanov v krščanski cerkvi pomemben korak v zbliževanju skupnosti, zato upamo, da boste razumeli pomembnost tega dogodka za vse in bili pripravljeni sprejeti kompromis“, po katerem bi lahko muslimani molili v cerkvi.

S tem se ni strinjal škof episkopalne cerkve in nekdanji kraljičin kaplan Gavin Ashenden, ki je povedal, da “ko muslimani stopijo v našo cerkev, jih vabimo, da pridejo in spoštujejo Jezusa. Če sprejmemo njihovo vabilo v mošejo, bi spoštovali Mohameda”. In dodal, da “ne pričakujemo, da ne bodo spoštovali Jezusa z zakrivanjem in ravno tako tega ne bi smela početi vikarka”.

https://twitter.com/tobystyke74/status/1130156183480864769

Ashenden je v preteklosti odstopil z mesta kraljičinega kaplana zaradi ugovora, da bi se med mašo v škotski katedrali odvijal tudi islamski klic k molitvi, kar je označil za zanikanje božanske narave Jezusa Kristusa.

Ivan Šokić

 • Zgornji

  SKRET BABJI ZLOBEN GNOJEN SATANOV !!! ! !!! TOOOČNO SE VIDI POKVARJENOST IN ZLOBA TAKE HUDIČEVKE PEKLENSKE KI JE SATANOVA HČERKA !!! ! !!!

 • Andrej

  In kdaj bodo muslimani dovolili kristjanom v mošejah opravljati mašo? Pri njih, v Orientu, kjer so kristjani doma. Še v lastnih cerkvah jim ne dovolijo.

 • Anton

  Bitka je izgubljena brez enega samega metka. Muslije največji zmagovalci tretjega tisočletja.

  • KAPIBARA

   – Leta 1999 je na sinodi v Vatikanu, med razpravljanjem o odnosih muslimani in kristjani, eminentni muslimanski učenjak hladnokrvno dejal:
   “S pomočjo vaše demokracije bomo vdrli k vam,s pomočjo naše vere bomo zavladali nad vami. ”
   – To je povedal udeleženec sinode monsignor Guiseppe Bernardini.
   – Vir: knjiga Bes in Ponos – Oriana Falacci str. 98-99

 • pajot

  Lissa,ej,pa še noge narazen….za njihovo sprostitev.

  • cosmosjasnovidec

   Je grda in tako antipatična,da je niti muslimanska golazen ne bi naskočila.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • xtc

  Babo na cesto.,župan pa nima kaj razpolagat z zasebno lastnino.

 • von Rhein

  Na roki je vidna sled poti za vnos idej.

  • KAPIBARA

   Kaj pa če dobrosrčno, daje prostovoljno,strupeno kri..??

 • marta

  Hmmm, malo dvomim, da bo kraljica Elizabeta to dovolila, ker v njihovi cerkvi je ona glavni šef.

 • Olga101

  Ob vsej norosti levičarskega papeža v Rimu, se potomcem Henrika VIII sploh ne čudim!

 • Matt von Glanz

  Za tiste, ki poznate Sveto pismo. Kot da bi se Elija med spopadom z Baalovci na zacetku malo poklonil se Baalu. Ali kot da bi Danijel med molitvijo, zaradi katere so ga vrgli levom in je prezivel, korektno molil se k bog-kralju Babilona.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!