fbpx

[Video] 22 tisoč Američanov protestiralo proti napadu levice na 2. amandma ameriške ustave

Foto: Epa

Shod, ki je v ponedeljek privabil na ulice zvezne države Virginije okoli 22 tisoč ljudi, ki podpirajo drugi amandma ameriške ustave, to je pravico do posesti in nošenja orožja z namenom zagotavljanja osebne varnosti, so osrednji mediji označili kot zbiranje nacionalistov in rasistov. Toda v resnici so ti mirno in dostojanstveno ubranili ustavno zagotovljeno pravico.

A izkazalo je se, da je šlo za miren zbor aktivistov, ki so mirno protestirali proti napadu levice na 2. amandma. Mnogi so ga označili kot miren, patriotski shod. V drugem amandmaju ameriške ustave, ki je bil sprejet leta 1791, je namreč zapisano, da v želji zagotavljanja varnosti države ljudem ne sme biti odvzeta pravica do nošenja in posedovanja orožja.

Celo nekdanji podpredsednik ZDA Joe Biden je dejal, da bi se lahko ponovil “Charlottesville”, shod 2017 zaradi odstranitve kipa Konfederacije, kjer je življenje izgubila ženska. A namesto tega, so vsi škodoželjni mediji bili izjemno razočarani, ko so v živo prenašali miren shod, brez izgredov.

Na dan, ko so se ljudje poklonili velikemu heroju Martinu Luthru Kingu, borcu za človekove pravice, so tudi stopili skupaj in branili njihovo pravico do nošenja orožja in se uprli levičarjem in medijem, ki jim pogosto nasprotuje.

Foto: epa

Lana Božič