[Video] 22 tisoč Američanov protestiralo proti napadu levice na 2. amandma ameriške ustave

Foto: Epa

Shod, ki je v ponedeljek privabil na ulice zvezne države Virginije okoli 22 tisoč ljudi, ki podpirajo drugi amandma ameriške ustave, to je pravico do posesti in nošenja orožja z namenom zagotavljanja osebne varnosti, so osrednji mediji označili kot zbiranje nacionalistov in rasistov. Toda v resnici so ti mirno in dostojanstveno ubranili ustavno zagotovljeno pravico.

A izkazalo je se, da je šlo za miren zbor aktivistov, ki so mirno protestirali proti napadu levice na 2. amandma. Mnogi so ga označili kot miren, patriotski shod. V drugem amandmaju ameriške ustave, ki je bil sprejet leta 1791, je namreč zapisano, da v želji zagotavljanja varnosti države ljudem ne sme biti odvzeta pravica do nošenja in posedovanja orožja.

Celo nekdanji podpredsednik ZDA Joe Biden je dejal, da bi se lahko ponovil “Charlottesville”, shod 2017 zaradi odstranitve kipa Konfederacije, kjer je življenje izgubila ženska. A namesto tega, so vsi škodoželjni mediji bili izjemno razočarani, ko so v živo prenašali miren shod, brez izgredov.

Na dan, ko so se ljudje poklonili velikemu heroju Martinu Luthru Kingu, borcu za človekove pravice, so tudi stopili skupaj in branili njihovo pravico do nošenja orožja in se uprli levičarjem in medijem, ki jim pogosto nasprotuje.

Foto: epa

Lana Božič

 • Andrej

  Le Slovenca ne boš spravil na cesto, razen, če je treba Janšo rušiti.

 • RATATA

  Žalostno, da nas v demokraciji prekaša neka Amerika (US), ki se je od nas, Karantancev učila demokracijo in bila ob tem vzhičena!

 • Van Der Waals

  LEVIČARJI ŽELIJO RAZOROŽIT LJUDSTVO IN JIH KASNEJE IZVEN SODNO POBITI ČE KAKO REČEJO PROTI KOMUNIZMU!!

  • Resnicaboli94

   Zanimivo…evropejci smo razorozeni pa nas nihce ne pobija

 • Slehernik

  Lažnivi ameriški MSM so najavljali ekscese, ki naj bi jih skrajni beli desničarji. Protest pa je minil mirno s protestniki vseh ras.

 • xtc

  Lavaki in ZDA demokrati se lahko samo slikajo in tulijo NOŠENJE OROŽJA JE V ZDA USTAVNA PRAVICA in ker ZDA niso SLO,kjer menjujemo ustavo in zakone po potrebi levih,je uspeh umika iz ustave tega tam brez možnosti,bilo kateri predsednik,bi poizkušal kaj takega vi v šusu padel.

 • šmentanamuha

  Razorožitev ljudstva je namenjena samo temu, da se mase ne bi več upirale oziroma, da bi jih bilo v primeru upora lažje obvladati in zatreti. Levičarska mantra o miru je laž, tako kot vse kar pride iz ust levičarjev. Oni celo anarhizem razumejo kot “borbo za mir”. Kakšen paradoks! Kdor temu verjame, naj gre čimprej na pregled svoje glave.

 • najboljše videposnetke iz tega shoda si lahko ogledate na http://www.banned.video

 • Ryuk

  Vsi so imeli s seboj orožje. Smrtnih žrtev: 0; ranjenih: 0