fbpx

[Video] Drama v Barceloni: Dva umora s požigom in poskus umora z nožem!

Foto: posnetek zaslona

Policija v Barceloni je povezala tri navidezno naključne napade v mestu, pri čemer so enega osumljenca obtožili dveh umorov, poskusa umora z nožem in požiga stanovanja.

Vse se je začelo včeraj okoli 15. ure, ko so se gasilci odzvali na klic zaradi požara v stanovanju v bližini mestnega parka Ciutadella. V stanovanju so naleteli na veliko več kot je le požar. Našli so namreč tudi truplo moškega, ki je bil zadavljen.

Pozneje se je v družabnih medijih pojavil videoposnetek, na katerem je neznan moški, ki se spušča po stanovanjski stavbi, medtem ko se je iz enega izmed oken valil dim.

Še preden so se policisti lotili raziskovanja prvega očitnega umora, so čez nekaj trenutkov prejeli drugi klic. Lokalni prebivalci so namreč našli truplo starejše ženske v preddverju stavbe, približno 600 metrov od kraja požara. Utrpela je hude poškodbe glave, a policisti niso takoj povezali teh dveh umorov. Približno uro po požaru, pa se je zgodil še en incident. Poskus ropa na trgu Saint James, manj kot kilometer od parka Ciutadella, kjer je moški zabodel drugega moškega. A napadalec tokrat ni imel toliko sreče, policija ga je tudi na podlagi zgornjega posnetka ujela in odpeljala v pripor, saj so videli, da gre za istega moškega.

 

Osumljenca, katerega identiteta je za javnost še neznana, je pridržala policija in ga predala na nadaljnje zaslišanje na oddelek za kriminalistične preiskave, kjer bodo policisti poskušali ugotoviti vzrok teh dejanj.

Lana Božič