[Video] Afriški kardinal Robert Sarah: “Vsak narod ima pravico razlikovati med begunci in ekonomskimi migranti!”

Kardinal Robert Sarah (vir: twitter)

Nedavno je na površje priplaval fragment intervjuja afriškega kardinala iz leta 2016. Kardinal Sarah je eden redkih prominentnih glasov znotraj Katoliške cerkve, ki se dejansko zavzema za Evropo in evropsko civilizacijo ter razlikuje med resničnimi begunci in ekonomskimi migranti.

Fragment pogovora s kardinalom Robertom Sarahom, ki ga je na Twitterju nedavno objavil youtuber in urednik pri portalu Infowars Paul Joseph Watson, je bil sprva objavljen na francoski spletni strani Boulevard Voltaire.

Ko so kardinala leta 2016 ob obisku v Franciji vprašali, kaj ga skrbi v zvezi z Zahodom, je povedal: “Veste, največja skrb je, da Evropa noče več ali pa je izgubila občutek za svoj izvor, izgubila je svoje korenine. A drevo brez korenin umre in bojim se, da bo Zahod umrl.”

Zahod je zapadel v nihilizem, ker se je odrekel krščanstvu
“Za to obstajajo številni znaki. Vidite lahko številne znake. Nič več rojstev,” je povedal Sarah. “In še vedno vam vdirajo drugi ljudje, druge kulture, ki bodo vedno bolj dominirale zaradi številčnosti in v celoti spremenile vašo kulturo, vaša prepričanja, vašo moralo.”

Kardinal Sarah se je rodil v Gvineji, izobraževal pa v Franciji, Jeruzalemu in Rimu. Leta 1979, ko je imel samo 34 let, ga je papež Janez Pavel II povzdignil na mesto škofa, leta 2010 pa ga je zaslužni papež Benedikt XIV, kot piše Voice of Europe, imenoval za kardinala.

Sarah je znan po svojih trditvah, da “ima vsak narod pravico razlikovati med begunci in ekonomskimi migranti”. Tako je na konferenci Europa Christi, ki se je odvijala na Poljskem v letu 2017, je svaril pred “logiko” migrantske redistribucije, “ki jo želijo nekateri vsiliti”.

Vsak narod ima pravico razlikovati med begunci in migranti
Svetovni voditelji, je povedal Sarah, ne morejo izpraševati “pravico vsakega naroda, da razlikuje med političnimi in verskimi begunci”, ki so prisiljeni bežati iz svoje dežele, in “ekonomskimi migranti, ki želijo zamenjati kraj bivanja”, ne da bi se prilagodili novi kulturi, v kateri živijo. Evropa se po njegovem mnenju nahaja v krizi, ki so jo med drugim povzročile ateistične ideologije, zaradi katerih je bila celina pahnjena v nihilizem.

Foto: STA

Sarah meni, da je EU ravnala narobe, ko se je odločila, da namesto vrnitve h krščanskim koreninam izgradi institucijo na prostem trgu, enakosti posameznikov in individualnih človekovih pravicah, saj bi morali biti vsi zakoni osnovani na konceptu človeškega dostojanstva, ki lahko pride samo od Boga. Evropa je bila zgrajena na veri v Kristusa in ne more obstati odrezana od svojih krščanskih korenin.

Ivan Šokić

 • soc

  “In še vedno vam vdirajo drugi ljudje, druge kulture, ki bodo vedno bolj dominirale zaradi številčnosti in v celoti spremenila vašo kulturo, vaša prepričanja, vašo moralo.”

  Končno ustrezen glas z vrhov RKC, v duhu velikega Janeza Pavla II, poljske legende. Ga bo Sorosev rdeči papež zato izobčil in povzročil še tretji razkol v zgodovini krščanstva?

 • Andrej

  Evropa je izgubljena. Iz Afrike morajo prihajat navodila. Preprosta in jasna, a jih še vedno ne razumemo.

  • Olga101

   Tudi Dalaj lama pravi, da Evropa pripada Evropejcem!

   • Andrej

    Afriški nadškof ali kardinal ali nekaj takega je tudi to povedal. Mi pa še vedno nič.

 • Olga101

  Bravo zdrava pamet! Tega se levičarski papež ne razume!

 • sodnikisozločinci

  Kardinal ima popolnoma prav, že njegov kardinalski položaj priča, da je edino božja Katoliška Cerkev v tem zmedenem svetu sposobna na vodilna mesta imenovati prave ljudi.

  “Veste, največja skrb je, da Evropa noče več ali pa je izgubila občutek za svoj izvor, izgubila je svoje korenine. A drevo brez korenin umre in bojim se, da bo Zahod umrl.”

  Mislim da to govori zato, ker predvideva totalno vojno, ker vedno obstaja močno jedro ljudi, ki občutka pripadnosti ne bodo izgubili in se tudi za ceno življenja ne bodo predali, kar pa ne velja za multikulti izgubljence, kateri ne vedo niti tega ali so fantki ali punčke.

 • Mihilus

  Ta brihtni črnski voditelji (haha, da tudi takšni obstajajo) so izrazito proti masovni migraciji. Točno vedo kako se bo zadeva končala.

  Žal, zadeva je izven kakršnekoli kontrole. Vse skupaj je samo še igra masovne psihologije. judeo-globalistična mafija dalje fura svoj scenarij in edini, ki bi jih lahko ustavil jim dovoljuje nadaljevati, ker hoče apokalipso za svoj NWO.

 • xtc

  Nekateri bebčki zopet trolajo tule.
  Dejstvo je ,da države indružbe ne gradi na uvotu pic ampak ljudi-tu pa nastane težava-opice mislijo da so ljudje in to je problem.
  Seveda mi lahko nekdo skuša podtakniti rasizem-ampak realno,sposoben negroid,bo zagotovo dobil dobro delovno mesto v Afriki-nima poter be za EU razen nadstabdard2%,ostalo pa so opice,keterih multi kultianarhosocualistični bebčki skušajo prepričazti EU ,da so to EU prihodnost,če to niso noti Afro sedanjost.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!