fbpx

[Video] Afriški kardinal Robert Sarah: “Vsak narod ima pravico razlikovati med begunci in ekonomskimi migranti!”

Kardinal Robert Sarah (vir: twitter)

Nedavno je na površje priplaval fragment intervjuja afriškega kardinala iz leta 2016. Kardinal Sarah je eden redkih prominentnih glasov znotraj Katoliške cerkve, ki se dejansko zavzema za Evropo in evropsko civilizacijo ter razlikuje med resničnimi begunci in ekonomskimi migranti.

Fragment pogovora s kardinalom Robertom Sarahom, ki ga je na Twitterju nedavno objavil youtuber in urednik pri portalu Infowars Paul Joseph Watson, je bil sprva objavljen na francoski spletni strani Boulevard Voltaire.

Ko so kardinala leta 2016 ob obisku v Franciji vprašali, kaj ga skrbi v zvezi z Zahodom, je povedal: “Veste, največja skrb je, da Evropa noče več ali pa je izgubila občutek za svoj izvor, izgubila je svoje korenine. A drevo brez korenin umre in bojim se, da bo Zahod umrl.”

Zahod je zapadel v nihilizem, ker se je odrekel krščanstvu
“Za to obstajajo številni znaki. Vidite lahko številne znake. Nič več rojstev,” je povedal Sarah. “In še vedno vam vdirajo drugi ljudje, druge kulture, ki bodo vedno bolj dominirale zaradi številčnosti in v celoti spremenile vašo kulturo, vaša prepričanja, vašo moralo.”

Kardinal Sarah se je rodil v Gvineji, izobraževal pa v Franciji, Jeruzalemu in Rimu. Leta 1979, ko je imel samo 34 let, ga je papež Janez Pavel II povzdignil na mesto škofa, leta 2010 pa ga je zaslužni papež Benedikt XIV, kot piše Voice of Europe, imenoval za kardinala.

Sarah je znan po svojih trditvah, da “ima vsak narod pravico razlikovati med begunci in ekonomskimi migranti”. Tako je na konferenci Europa Christi, ki se je odvijala na Poljskem v letu 2017, je svaril pred “logiko” migrantske redistribucije, “ki jo želijo nekateri vsiliti”.

Vsak narod ima pravico razlikovati med begunci in migranti
Svetovni voditelji, je povedal Sarah, ne morejo izpraševati “pravico vsakega naroda, da razlikuje med političnimi in verskimi begunci”, ki so prisiljeni bežati iz svoje dežele, in “ekonomskimi migranti, ki želijo zamenjati kraj bivanja”, ne da bi se prilagodili novi kulturi, v kateri živijo. Evropa se po njegovem mnenju nahaja v krizi, ki so jo med drugim povzročile ateistične ideologije, zaradi katerih je bila celina pahnjena v nihilizem.

Foto: STA

Sarah meni, da je EU ravnala narobe, ko se je odločila, da namesto vrnitve h krščanskim koreninam izgradi institucijo na prostem trgu, enakosti posameznikov in individualnih človekovih pravicah, saj bi morali biti vsi zakoni osnovani na konceptu človeškega dostojanstva, ki lahko pride samo od Boga. Evropa je bila zgrajena na veri v Kristusa in ne more obstati odrezana od svojih krščanskih korenin.

Ivan Šokić