fbpx

[Video] Amerika vrača udarec: Izgredniki v Kenoshi naleteli na oborožene milice, ki so pripravljene streljati

Uničevanje in požiganje izgrednikov BLM v Kenoshi, Wisconsinu zaradi smrti obsojenega posiljevalca in družinskega nasilneža Jacoba Blakea (foto: EPA)

Potem ko so nasilni izgredi pripadnikov gibanja Black Lives Matter začeli uničevati njihove soseske, so prebivalci Kenoshe v Wisconsinu posegli po orožju in se postavili po robu uničevalcem.

V torek, 25. avgusta 2020, so v Kenoshi v Wisconsinu že tretjo noč potekali črnski izgredi zaradi policistov, ki so ustrelili 29-letnega Jacoba Blakea, ki ki jih je napadel, zaradi česar je postal hrom od pasu navzdol. Za Blakeom, obsojenim posiljevalcem, je bil namreč izdan nalog za aretacijo zaradi nasilja v družini.

Protesti so se po nekaj urah hitro sprevrgli v uničevalske izgrede, ki sta jih vodila BLM in Antifa.  Vendar so se tokrat spravili na napačno mesto.

Če so drugod po Ameriki prebivalci trepetali pred uničevalci, ki so požigali, ropali, pretepali in uničevali, so meščani Kenoshe pograbili orožje.

Oboroženi meščani so se po poročanju medijske hiše RT odločili, da bodo zavarovali svoje imetje in ga branili tudi z orožjem. Videi, ki krožijo po spletu kažejo, da so bili oboroženi tudi črni izgredniki. Prišlo naj bi tudi do več strelskih obračunov med vandali in meščani.

Na enem izmed video posnetkov lahko vidimo, kako je nek ropar končal s strelno rano v prsnem košu, medtem ko Breitbart poroča, da je bil eden od izgrednikov ustreljen v glavo.

“Izgleda, da je oboroženi državljan varoval avtosalon in streljal na izgrednika, ki je skušal vandalizirati ali zažgati poslopje,” je razkril neodvisni novinar Drew Hernandez in potrdil, da so izgredniki, preden je prišlo do streljanja načrtovali požig naslednjega avtosalona.

Neznano ali v povezavi s tem streljanjem so na spletu bili objavljeni tudi posnetki, kjer se množica izgrednikov BLM podi za osamljenim oboroženim belcem. Ko pade na tla in ga obkrožijo, strelja in zadane dve osebi. Zatem ga nehajo preganjati.

Do spopadov je prišlo tudi med izgredniki in policijo, ki je bila primorana uporabiti solzivec. Guverner Wisconsina Tony Evers je na ulice Kenoshe poslal nacionalno gardo. Lokalna policija je zaprosila za 750 pripadnikov nacionalne garde, prvo noč jih je bilo zgolj 125. Drugo noč se je njihovo število podvojilo. Bela hiša je Eversu ponudila še dodatnih 500 pripadnikov nacionalne garde, kar pa naj bi guverner zavrnil.

Ivan Šokić