fbpx

[Video] Ameriški predsednik Donald Trump v bolnišnici! Začel z jemanjem remdesivirja, pravi da se počuti dobro!

Ameriški predsednik Donald Turmp ob prihodu v vojaško bolnišnico Walter Reed v Bethesdi, Maryland, (foto: EPA)

V petek so iz Bele hiše sporočili, da bo ameriški predsednik Donald Trump za nekaj dni premeščen v vojaško bolnišnico Walter Reed. To so namreč priporočili zdravniki in medicinski strokovnjaki. Trump bo tako namesto v ovalni pisarni Bele hiše, delo opravljal kar v bolnišnici. 

Sodeč po navedbah tiskovne predstavnice Bele hiše Kayleigh McEnany tako predsednik Donald Trump, kot tudi prva dama Melania Trump, cenita izrečeno podporo, ki sta jo deležna v teh dneh. Predsednik naj bi bil dobre volje, na račun blagih simptomov pa mu je omogočeno tudi opravljanje dela. Do premestitve naj bi tako prišlo zaradi preventivnih razlogov.

Ko je v petek zjutraj predsednikov zdravnik sporočil, da je predsednik pozitiven na koronavirus, je ob tem pripomnil, da je Trump utrujen, a vendarle dobre volje. “Mislim, da gre dobro! Hvala vsem,” je preko Twitterja v soboto, 3. oktobra 2020 sporočil Trump.

Predsednik Trump zaenkrat še ne potrebuje dodatnega kisika, je pa pričel z zdravljenjem z remdesivirjem, protivirusnim zdravilom širokega spektra remdesivir. Prvi odmerek zdravila naj bi že prejel, poroča Russia Today.

Zdravstveno stanje budno spremlja skupina strokovnjakov tako, da se na podlagi rezultatov odločajo, kako v prihodnosti postopati glede zdravljenja prvega ameriškega para.

V petek je zdravnik, ki zdravi predsedniški par sporočil, da ima prva dama Melania Trump le blage simptome in sicer blag kašelj in glavobol, poroča ameriški Breitbart. Preostali člani družine, ki so bili prav tako testirani, so bili na testu negativni.

Nina Žoher