fbpx

[Video] Anarhistična utopija se spreminja v pekel: V samorazglašenem avtonomnem območju zmanjkalo hrane, nasilje, spolni napadi, oblast prevzel raper

Raper Raz Simone je v samorazglašeno avtonomno območje Capitol Hill vkorakal z orožjem in prevzel oblast (vir: twitter)

Izgredniki v Seattlu, ki so pred tremi dnevi zavzeli evakuirano policijsko postajo in na območju Capitol Hilla razglasili avtonomno območje, so se znašli v zagati. Brezdomci so jim pobrali hrano, prosijo za donacije, ob tem pa se je za vladarja že razglasil raper, katerega možje so edini, ki imajo orožje. Anarhija v praksi.

Pripadniki Antife, ki so pred tremi dnevi v Seattlu sosesko Capitol Hill razglasili za avtonomno območje, imajo te dni priložnost na lastni koži občutiti blagodati anarhije v praksi.

Fizično nasilje, spolni napadi, pomanjkanje hrane in osnovnih potrebščin in vladavina terorja so le nekatere stvari, na katere so se morali prebivalci avtomonega območja hitro navaditi. Mislili so, da ne bo nihče zavladal, končalo se je s prihodom raperja Raza, ki je sprva ponudil, da bo z orožjem branil avtonomno območje, potem pa začel s svojo vladavino terorja.

“Vidim, da je prva stvar, ki jo je storila Antifa v Seattlu, bila izgradnja zidu,” se je muzal ameriški politični komentator Jack Posobiec. Uporniki, ki trdijo, da predstavljajo “kolektiv črnskih glasov”, so še pred kratkim zbirali predloge za zastavo samoproglašenega avtonomnega območja (CHAZ).

A anarhistična utopija se je hitro začela spreminjati v pekel. “Brezdomci, ki smo jih povabili, so nam vzeli vso hrano iz avtonomnega območja Capitol Hill,” je na Twitterju zapisala ena od voditeljic Antife, znana kot “lauracouc”. Samodeklarirana 18-letna lezbična anarhistka, ki želi, da jo naslavljajo kot ona/oni in se zavzema za “odpravo belskosti, kapitalizma in civilizacije” je po poročanju Nationalist Review prek Twitterja začela prosjačiti za donacije.

Potrebujemo več hrane, da lahko nadaljujemo z delovanjem. Prosim, če lahko prinesete veganske mesne nadomestke, sadje, oves, sojine izdelke, karkoli nam lahko pomaga pri hranjenju,” je zapisala lauracouc, preden je zaradi obtožb, da je spolno nadlegovala druge, sama zaklenila svoj Twitter profil. Ob tem je še grozila s samomorom.

Za red in mir v avtonomni coni naj bi skrbel raper Raz Simone. Po trditvah “prebivalcev” avtonomnega območja so Simone in njegova tolpa močno oboroženi in nihče jim ne upa nasprotovati, zato so dejansko prevzeli nadzor nad avtonomnim območjem. “Ugibam, da je glavni, zato ker ima puške,” je zapisal eden od uporabnikov Reddita.

Ameriški predsednik Donald Trump je že pozval guvernerja Washingtona, naj naredi red, ali pa bo sam poskrbel, da se konča ta upor, ki ga vodi naveza med radikalno levičarsko Antifo in BLM.

Ivan Šokić