fbpx

[Video] Nadškof Vigano v pismu predsedniku Trumpu: Pred našimi očmi se odvija večni boj med dobrim in zlim

Nadškof Carlo Maria Viganò in predsednik ZDA Donald Trump (vir: Crisis Magazine)

Nekdanji apostolski nuncij za ZDA, nadškof Carlo Maria Viganò, je na ameriškega predsednika ZDA Donalda Trumpa naslovil odprto pismo, ki ga je možno najti na spletni strani Crisis Magazine, v katerem je opozoril, da se te dni pred našimi očmi odvija večni boj med dobrim in zlim. Nadškof Viganò ugiba, da bodo preiskave pokazale, da je za koronakrizo, ki je nastala zaradi pandemije COVID-19, kot tudi rasne izgrede v ZDA, odgovorna globoka država. Slednji so bili lansirani potem, ko je postalo jasno, da je pandemija obvladana. “Isto se dogaja v Evropi,” je opozoril.

“V zadnjih mesecih smo bili priča oblikovanju dveh nasprotnih strani, ki bi jih označil za biblični: imamo otroke luči in otroke teme,” je začel svoje odprto pismo ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu nekdanji apostolski nuncij za ZDA in nadškof Carlo Maria Viganò.

“Dobri so talci pokvarjenih in tistih, ki [pokvarjenim] pomagajo iz lastnih interesov ali strahu,” je povedal nadškof Viganò in poudaril, da so otroci teme, kakor se je barvito izrazil, v absolutni manjšini.

Dve strani, med katerima poteka boj, je po besedah nadškofa boj med potomci Žene in potomci kače. Na eni strani so tako tisti, ki imajo na tisoče napak in šibkosti, a jih še vedno motivira želja po dobrem, poštenem, želijo si družine, dela, pomagati ubogim ter videti njihovo domovino uspevati, vse to pa v skladu z Božjim zakonom v korist Nebeškega kraljestva.

Boj med dobrim in zlim
Na drugi strani so “tisti, ki služijo sebi, nimajo moralnih principov, želijo uničiti družino in narod, izrabiti delavce, da bi se še bolj obogatili, sejejo notranji razdor in vojne, nabirajo moč in denar.”

“Izgleda, da so se otroci teme – ki bi jih lahko enostavno prepoznali kot globoko državo, kateri vi modro nasprotujete in ki te dni proti vam bije hudo vojno – tako rekoč odločili pokazati svoje karte s tem, ko so razkrili svoje načrte,” je zapisal nadškof. Ugiba, da bodo preiskave pokazale, da je za koronakrizo, ki je nastala zaradi pandemije COVID-19, kot tudi rasne izgrede v ZDA, odgovorna globoka država. Slednji so bili lansirani potem, ko je postalo jasno da je pandemija obvladana. “Isto se dogaja v Evropi,” je opozoril.

Ne samo globoka država, tudi globoka cerkev spletkari s Sovragom
Nadškof Viganò pa se ni osredotočil samo na delovanje globoke države in njenih lovk. Opozoril je tudi na volkove, oblečene v pastirje znotraj verskih krogov. “Ne preseneča, da so ti plačanci zavezniki otrok teme in sovražijo otroke luči: kakor obstaja globoka država, tako obstaja tudi globoka cerkev, ki je izdala svoje dolžnosti in zavrgla svojo predanost Bogu.”

“Prvič imajo ZDA v vas predsednika, ki pogumno brani pravico do življenja, ki ga ni sram obsoditi preganjanje kristjanov po svetu, ki govori o Jezusu Kristusu in pravici državljanov do svobodnega čaščenja.” Dejanja predsednika Trumpa po mnenju nadškofa Vigana kažejo, da je na strani dobrega, na strani otrok luči, potomcev Žene. Vigana skrbijo škofi, ki se vedno bolj sklicujejo na “univerzalno bratstvo”, kar je zgolj nov izraz za nov svetovni red, v čemer ni ničesar krščanskega, temveč gre za prostozidarske ideale, ki želijo pregnati Boga iz sodišč, šol, družin in morda celo cerkva.

Američani so zreli in sedaj razumejo, kako zelo osrednji mediji ne želijo širiti resnice, temveč jo želijo utišati in izkriviti, širiti laži, ki služijo njihovim gospodarjem,” je še dodal Viganò in pozval k molitvi, naj Gospod zaščiti predsednika, ZDA in vse človeštvo pred napadi Sovraga. Pred tako molitvijo se bodo pretveze otrok teme sesule, njihovo izdajstvo pa bo jasno videno.

Ivan Šokić