fbpx

[Video] Antifa skrajnež namerno zabodel štiri Trumpove privržence, na shodu pa so odjeknili tudi streli

Foto: epa

Protestnik Antifa je namenoma zabodel kar štiri privržence ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki so se v soboto zbrali v podporo aktualnemu predsedniku Donaldu Trumpu v Washingtonu. V posnetkih, ki so krožili po Twitterju je prikazan moški, ki ga je ujela policija, medtem ko so se mu maščevali Trumpovi privrženci in ga vrgli na tla. Po poročilih policije, so ranjene posameznike, ki so bili zabodeni, odpeljani v lokalno bolnišnico. 

Zaradi odločitve vrhovnega sodišča v ZDA, ki bi lahko aktualnemu predsedniku Donaldu Trumpu zmanjšala možnosti za nov mandat, so se v znak njegove podpore zbrali njegovi podporniki. Na tisoče ljudi se je tako zbralo na ulicah Washingtona in protestiralo zoper odločitev sodišča, saj so prepričani, da obstajajo vsi dokazi, da so bile volitve ukradene.

Ponekod so se medtem udarili tisti, ki Trumpa podpirajo in tisti, ki mu nasprotujejo. V Washingtonu je sinoči prišlo do številnih izgredov, ki so prerasli v nasilje. Medtem je po poročanju Breitbarta eden izmed predstavnikov Antife zabodel štiri Trumpove podpornike, medtem pa je policija v Olimpiji razglasila izgred, kjer je bila ena oseba tudi ustreljena.

https://twitter.com/elaadeliahu/status/1337946544209866752?s=20

Po posnetkih, ki so zaokrožili po socialnih omrežjih je bilo možno videti, da je eden izmed predstavnikov Antife ali Trumpov nasprotnik zabodel najmanj štiri ljudi, medtem ko naj bi eden izmed nasprotnikov celo ustrelil udeleženca shoda v podporo Trumpu. Po poročanju New York Timesa, je strelec iz kraja dogodka zbežal in si nadel rdeč klobuk.

Sara Rančigaj